پخش زنده
امروز: -
جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در کرمان با اولویت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی امروز پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: هزینه ها و ضررهای زیادی در تولید و مصرف ماههای اخیر بعلت مشکلات تامین انرژی در صنایع شده و انرژی اولویت کاری ماست؛ در این حوزه جایگاه استان کرمان، جایگاهی انکارناپذیر در کشور است.
وی نتایج برخی تحقیقات در این زمینه را یادآور شد و گفت: در حوزه انرژی، فقط در بحث کولرهای آبی کشور 6هزار مگاوات برق قابل مدیریت است، و این رویه حتی بودجه نیاز ندارد و نیازمند عزم وزارت خانه است، و وزارت نیروی( دولت قبل) باید ناکارآمدی در تصمیماتش را از این برنامه ها جدا کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ریشه اصلی تخلفات را نبود بازار تخصصی برق در کشور دانست و افزود:فرمول صادرات، راه اندازی بورس انرژی از جمله راهکارهای ارائه شده است و امیدواریم در حوزه تجدیدپذیر سال401 آغاز تحولات بزرگ خواهد بود.
وی درباره طرحهای آماده افتتاح حوزه انرژی گفت: بزودی بزرگترین طرح برای تولید سل حدود 7هزار میلیارد تومان،افتتاح میشود و تولید سل در ایران اولین بار انجام میشود و حدود 300میلیون دلار تجهیزات آماده نصب است و با این طرحها استان کرمان بزودی قطب تولید صنایع مرتبط با انرژی خواهد شد.
پورابراهیمی از مسئولان شمال و جنوب استان خواست با دسته بندی و مشخص کردن موضوعات و مشکلات مرتبط، با صنعت و کشاورزی ر برای حل آنها و انتقال به مسئولان کشوری تلاش کنند.
استاندار کرمان هم با اعلام تولید حدود 70مگاوات برق در استان، گفت: اگر تحریمها نبود، از برنامه ها جلوتر میبودیم.
وی هدفگذاری تولید 2هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی را حداقل برنامه دانست و گفت: ظرف یکهفته با همکاری منابع طبیعی، زمین مورد نیاز برای این امر اختصاص داده شده و:برای واگذاری زمین برای اجرای طرح های انرژی هیچ محدودیتی نداریم.
در این نشست آقای سالاری معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی جنوب از جنوب با اشاره به راکد بودن فعالیت 99واحد و همچنین نیمه فعال بودن 135واحد مرتبط با کشاورزی؛ بدهی به سیستم بانکی، بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی، پایین بودن قیمت فروش و عدم تخصیص تسهیلات سرمایه در گردش و.. را از مهمترین عوامل این رکود و نیمه فعالی بیان کرد.
حسینی نژاد رییس سازمان صمت استان گفت: هدفگذاری کلان رشد 8درصدی در بخش صنعت و معدن در برنامه ششم توسعه بوده و از 82میلیون کنسانتره در کشور، بیش از نیمی از آن در استان تولید میشود. و با توجه به همه جوانب و تولیداتی نظیر فولاد و شمش، به رشد حدود 10درصدی رسیده ایم.
حسینی نژاداز صدور 1738پروانه بهره برداری در حوزه های مختلف، خبر داد و گفت از لحاظ سرمایه گذاری، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده ایم.
وی با اشاره به استخراج، 92میلیون تُنی، از معادن استان گفت: تقریبا 30درصد استخراجهای کشور در استان انجام میشود.
رییس سازمان صمت استان همچنین با بیان اینکه بررسی های انجام شده 6ماهه امسال صنایع رشد مثبتی داشتیم اما در فولاد و سیمان، بدلیل قطع برق، تولید منفی بوده و باید به فکر تامین انرژی این دو صنعت باشیم.
به گفته حسینی نژاد 18درصد واحدهای صنعتی (غیر از جنوب) راکد،. 45درصد نیمه فعال و 36درصد فعال هستند.
وی افزود:از 361واحد راکد که در شمال استان وجود دارند، 234واحد باید صنایع دیگر جایگزین شوند و در صورت تحقق این جایگزینی، هزار نفر میتوانند به چرخه اشتغال برگردند که تا کنون 31واحد از این تعداد فعال شده اند.
رییس سازمان صمت استان وصل کردن واحدهای کوچک به بزرگ، بمنظور بقا را یکی از راهکارها بیان کرد و گفت با این راهکار تاکنون 202میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته ایم.
حسن پور نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس نیز با تاکید بر صرفه جویی در صنایع بزرگ استان، از پرداخت تسهیلات، واگذاری زمین و صدور مجوز برای ایجاد صنایع، حداکثر تا یکهفته در حوزه کاری اش خبر داد و افزود:این رویه نقطه مثبتی برای توسعه صنایع استان است.