پخش زنده
امروز: -
با مصرف برخی از مواد غذایی بر روی کلاژن سازی پوست میتوان از پیر شدن آن جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ کلاژن نوعی پروتئین در بدن است که از زنجیره ۳ پروتئین که به صورت مارپیچی به هم متصل هستند تشکیل شده و تمرکز این نوع پروتئین تنها بر روی بافت پوست است.
محققان معتقدند گوشت گوساله غنی از کلاژن نوع ۱ است که مصرف آن تاثیر مثبت بر روی سلامت پوست دارد. همچنین آب گوشت و آب مرغ حاوی کلاژن نوع ۲ است و در تقویت مفاصل گزینهای مناسب است.
ماهی سالمون نیز یکی از بهترین منابع مواد معدنی برای تقویت تولید کلاژن در بدن است.
همچنین استفاده از سبزیجات یکی از بهترین و مناسبترین راهها برای پیشگیری از بیماریهای مختلف است.
کلروفیل موجود در سبزیها به افزایش تولید کلاژن کمک میکند و این ماده خاصیت آنتی اکسیدان در برابر اشعه فرابنفش و رادیکالهای آزاد دارد.
ویتامین c در مرکبات در تولید کلاژن بسیار موثر و دارای اسید آمینو مورد نیاز پرولین (مادهای ضروری برای تولید کلاژن) است.
گوجه فرنگی یکی از منابع غنی از آنتی اکسیدان و حاوی لیکوپین است که میتواند از پوست در مقابل نور خورشید محافظت کند.
آووکادو حاوی ویتامین E است که از تجزیه کلاژن جلوگیری و روغن آن به تولید کلاژن کمک میکند و برای چربیهای سلولی بسیار مناسب و موثر است.
تمشک، توت فرنگی، توت سیاه و قره قروت حاوی میزان زیادی الاگیک اسید است که از فروپاشی تولید کلاژن جلوگیری میکند.
زرده تخم مرغ حاوی میزان زیادی کلاژن بصورت مستقیم است، همچنین تخم مرغ حاوی گوگرد است که میتواند بر روی افزایش کلاژن و سم زدایی بدن بسیار مناسب باشد. پزشکان مصرف روزانه حداکثر دو عدد تخم مرغ را توصیه میکنند.
دانه کدو تنبل یک منبع گیاهی غنی از روی است که میزان تولید کلاژن را افزایش میدهد.
به گفته پزشکان قرار گرفتن طولانیمدت پوست زیر نور مستقیم خورشید، نبود رطوبت کافی در پوست، استعمال دخانیات مانند سیگار، کمخوابی، مصرف فستفودها و غذاهای چرب، داشتن استرس زیاد، استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی و مصرف برخی مواد غذایی در پیری زودرس پوست نقش دارند.
افراد با پرهیز از انجام برخی کارها، رفتارها و مصرف گروهی از مواد غذایی میتوانند با پیری زودرس پوست مبارزه کنند.