پخش زنده
امروز: -
از مجموع ۷.۵ میلیارد دوز واکسن کرونا در جهان، قاره آفریقا تنها ۲ درصد از این دوزها را دریافت کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، سازمان جهانی بهداشت درباره شمار واقعی مبتلایان به کرونا در قاره آفریقا هشدار داد. این سازمان که به عنوان نهاد کارشناسی سازمان ملل متحد نقش سازماندهی در امور بهداشتی و سلامت جامعه جهانی را برعهده دارد، اعلام کرد طبق دادههای رسمی، قاره آفریقا یکی از کم آسیب دیدهترین مناطق جهان از ویروس کرونا است و کمتر از سایر مناطق جهان هم در آن واکسیناسیون صورت گرفته است. در همین حال، سازمان جهانی بهداشت مدعی است که تعداد واقعی موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، هفت برابر بیشتر از ارقام واقعی است که در کشورهای این قاره منتشر میشود. با این وجود سازمان جهانی بهداشت با وجود کمبود واکسن ضد بیماری همه گیر کووید-۱۹، کارزار و تلاش همه جانبه غربالگری و راهبردی را برای واکسیناسیون مردم این قاره به اجرا گذاشته است.
در حالی که همه گیری کووید -۱۹ در برخی از نقاط جهان شاخصهای نزولی را در پیش گرفته است، به نظر میرسد گستره و میزان شیوع آن در قاره آفریقا دست کم گرفته شده است. سازمان جهانی بهداشت با انتشار گزارشی اعلام کرد از هر هفت مورد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، تنها یک مورد شناسایی میشود که علت این امر نیز کمبود آزمایشهای غربالگری و کمبود واکسن ضد بیماری همه گیر کووید-۱۹، است. این موسسه بهداشتی در بیانیه مطبوعاتی خود تصریح میکند: تا ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱، تعداد موارد ابتلا به کووید -۱۹ در آفریقا ۵۹ میلیون نفر تخمین زده شده که این رقم، هفت برابر بیشتر از هشت میلیون موردی است که به طور رسمی در قاره اعلام شده است. سازمان جهانی بهداشت در گزارش خود خاطر نشان میکند که در آفریقا عمدتا غربالگری و تشخیص ابتلا به ویروس کووید-۱۹، در خصوص افرادی که خود به علت ابتلا به ویروس کووید-۱۹ به مراکز درمانی مراجعه کرده اند صورت گرفته است.
به همین دلیل است که بخش بزرگی از مواردی که بدون علامت بوده اند در این غربالگری اصلا آمارگیری نشده است. این در حالی است که ناقلین منشأ بخش بزرگی از انتقال بیماری هستند و این امر باید مورد توجه قرار گیرد. در بخش دیگری از گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است: وضعیت بهداشتی به دلیل فقدان آزمایشها بدتر خواهد شد: زیرا با وجود تعداد محدود آزمایشها، وضعیت واقعی نادیده گرفته میشود. آمار و ارقام اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، بر اساس تحقیقات میدانی که در بروندی، کنگو، ساحل عاج، گینه بیسائو، موزامبیک، جمهوری دموکراتیک کنگو، سنگال و زامبیا انجام شده، به دست آمده است.
آفریقا یکی از قارههایی است که بر اساس آمارهای رسمی کمتر تحت تأثیر این همه گیری قرار گرفته است و تقریباً ۸.۴ میلیون مورد ابتلا به کووید -۱۹ را به طور رسمی ثبت کرده است که از این تعداد هم ۲۱۴۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند. میزان واکسیناسیون در این کشورها بسیار پایین است. یکی دیگر از عوامل موثر بر پایداری همه گیری در قاره افریقا، تأخیر در تحویل دوزهای واکسن ضد کرونا است که تحت نظارت برنامه دستیابی جهانی به واکسن ضد ویروس کرونا ۲۰۱۹، کوواکس COVAX؛ متعلق به سازمان جهانی بهداشت قرار بوده به قاره آفریقا تحویل داده شود. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، تنها ۳۰ درصد از ۵۴ کشور قاره تا سپتامبر ۱۰ درصد از جمعیت خود را با موفقیت واکسینه کرده اند. علاوه بر این، تقریبا نیمی از کشورهای آفریقایی فقط ۲ درصد یا کمتر از جمعیت خود را کاملاً واکسینه کرده اند.
در پایان ماه سپتامبر این سازمان جهانی خاطر نشان کرد میزان تحویل واکسن در آفریقا باید بیش از هفت برابر شود تا به طور متوسط به ۱۵۰ میلیون دوز در ماه برسد، این میزان واکسن می تواند دستیابی به هدف جهانی ایمن سازی ۷۰ درصد از مردم آفریقا را میسر کند. با این حال، دستیابی به این امر با توجه به تعداد دوزهایی که کوواکس امسال برای آفریقا برنامه ریزی کرده است یعنی ۴۷۰ میلیون نفر دشوار است. سازمان ملل متحد در بیانیهای اعلام کرد: دوزهایی که تاکنون برای قاره آفریقا در نظر گرفته شده است تنها برای واکسیناسیون ۱۷ درصد از جمعیت آن کافی خواهد بود که بسیار کمتر از ۴۰ درصد هدف تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت برای مبارزه با همه گیری است.
میشل سیدیب، نماینده اتحادیه آفریقا در امور دارویی آفریقا، در بیست و یکمین دوره مجمع بین المللی دارویی گفت: از ۷.۵ میلیارد دوز واکسن موجود در جهان، قاره ما تنها ۲ درصد از این دوزها را دریافت کرده است. به گفته وی، تنها ۳ درصد از جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری قاره آفریقا واکسینه شده اند. وی گفت: از آنجایی که ۱.۲ میلیارد نفر هیچ واکسنی دریافت نکرده اند، همه گیری هرگز تحت کنترل قرار نخواهد گرفت.