آخرین اخبار از شیوع کووید ۱۹
کرونا در آسیا، آفریقا و اقیانوسیه
ویروس کرونا، ضربه سنگین جدیدی برای اقتصاد آفریقای جنوبی وارد کرده است.
این بسته خبری لحظه به لحظه بروز رسانی می شود . . . .
آفریقا
آفریقای جنوبی:
ویروس کرونا، ضربه سنگین جدیدی برای اقتصاد آفریقای جنوبی
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه در گزارشی از ژوهانسبورگ با عنوان «ویروس کرونا، ضربه سنگین جدیدی برای اقتصاد آفریقای جنوبی» نوشت: اقتصاد بیمار آفریقای جنوبی که تنها ویروس «کووید-۱۹» را کم داشت، خود را برای مشکلات جدید ناشی از شیوع این ویروس آماده میکند، ویروسی که دو منبع ارزی اصلی این کشور یعنی معدن و گردشگری را تهدید میکند.
موسسه مشاورهای «Strategy&» زیرمجموعه موسسه حسابرسی «Price Waterhouse Cooper» چندی پیش در یادداشتی اعلام کرد: «فروش آهن، منگنز و کروم دو سوم صادرات کل آفریقای جنوبی به چین را تشکیل میدهد.»
به گفته Tafadzwa Chibanguza، کارشناس اقتصادی، بازار چین ماهانه ۸/۵ تا ۹ میلیارد رند (بیش از ۴۵۰ میلیون یورو) فلزات آفریقای جنوبی را جذب میکند.
بنا بر اعلام «Strategy&»، کاهش رشد اقتصادی چین و تولید فلزات، تقاضا برای مواد اولیه آفریقای جنوبی را کاهش خواهد داد.
به نظر تحلیلگران این سناریو هم اکنون شروع به تحقق کرده است. صندوق بین المللی پول اعلام کرد ویروس کرونا امسال رشد اقتصادی این کشور را که در سال گذشته میلادی ۶/۱ درصد بود، یک درصد کاهش خواهد داد و به همین ترتیب کل اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
تاثیر شیوع ویروس کرونا براقتصاد آفریقای جنوبی که در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ دچار رکود شد، میتواند بدتر باشد.
در سال ۲۰۱۹ تولید ناخالص داخلی آفریقای جنوبی تها دو دهم درصد افزایش داشت که کمترین میزان رشد اقتصادی این کشور از هنگام بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۸ محسوب میشود.
این کشور از بیش از یک دهه پیش درگیر بحرانی است که با رشد اقتصادی اندک، وخیم شدن وضعیت مالی عمومی، نرخ بالای بیکاری (۲۹,۱ درصد) و اخیرا قطعی مکرر برق همراه شده است.
افول بخش معدن که زمانی یکی از منابع اصلی ثروت آفریقای جنوبی بود، یکی از نشانهای آن است.
این بخش که قربانی نوسان بهای مواد اولیه و افزایش هزینههای تولید شده است، هر ساله با کاهش نیروی کار که در حال حاضر ۴۵۰ هزار نفر است، مواجه است.
موسسه «Trade and Industrial Policy Strategies» هشدار داد: «اگر کاهش رشد اقتصادی چین تایید یا تشدید شود، بخش معدنی آفریقای جنوبی متحمل ضرر قابل توجهی میشود که هم کارکنان این بخش و هم شرکتها را متاثرخواهد کرد و از آنجایی که بدبختی هرگز به تنهایی اتفاق نمیافتد، سایر بخشهای اساسی اقتصاد نیز تحت تأثیر ویروس کرونا قرار خواهند گرفت.
در وهله نخست، صنعت گردشگری. بنا بر اعلام شورای جهانی سفر و گردشگری، این بخش به طور مستقیم و غیرمستقیم در ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی آفریقای جنوبی سهیم است و در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۳۹ میلیارد رند (هفت و نیم میلیارد یورو) برای این کشور به ارمغان آورد.
چینیها در ردیف هفتم گردشگران خارجی هستند که سالانه از شهرها و پارکهای طبیعی آفریقای جنوبی دیدن میکنند. در سال ۲۰۱۸ میلادی ۹۷ هزار چینی به این کشور سفر کردند.
هنوز برای ارزیابی تاثیر قرنطینهها و محدودیتهای گسترده اعمال شده از سوی پکن بر سفر اتباع چینی، خیلی زود است. بنا بر اعلام «Strategy&»، در سال ۲۰۰۹ شیوع آنفلوانزای خوکی موجب کاهش ۱۵ درصدی گردشگران چینی در آفریقای جنوبی شد. همین میزان کاهش شمار گردشگران چینی به علت شیوع ویروس کرونای جدید، میتواند معادل ۱۱ میلیون یورو به صنعت گردشگری آفریقای جنوبی خسارت بزند.
وزیر گردشگری آفریقای جنوبی هفته گذشته اعلام کرد: «صنعت گردشگری ما هم اکنون متحمل خسارات سنگینی شده است. بدون شک، این خسارت باز هم افزایش خواهد داشت.»
برای تکمیل این تصویر تیره، باید صنعت شیلات را به فهرست قربانیان احتمالی ویروس کرونا افزود. به ویژه آنکه ۹۵ درصد خرچنگ صید شده در این کشور در بازار چین به فروش میرسد.
از هنگامی که پکن واردات سخت پوستان آفریقای جنوبی را به حال تعلیق درآورده است، قیمت هر کیلوی آن از ۳۴۰ رند به ۱۲۰ رند (از ۱۸,۵ یورو به ۶,۵ یورو) کاهش یافته است و کل این بخش به خطر افتاده است.
سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز طی روزهای اخیر بارها هشدار داده است: «شیوع ویروس کرونا تاثیری منفی بر اقتصادی که همه ما میدانیم در شرایطی خطرناک قرار دارد، خواهد داشت.»
رئیس جمهور آفریقای جنوبی وضعیت فاجعه ملی اعلام کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور آفریقای جنوبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور وضعیت فاجعه ملی اعلام کرد.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد، این کشور برای اتباع خارجی کشورهای در معرض خطر ویروس کرونا مانند ایتالیا از تاریخ ۱۸ مارس ممنوعیت سفر وضع میکند.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد، این کشور به اتباع خود توصیه میکند که به کشورهای در معرض خطر ویروس کرونا سفر نکنند.
وی همچنین گفت از تاریخ ۱۸ مارس تمامی مدارس این کشور تعطیل میشوند.
کنیا:
کنیا مرزهای خود را به روی اتباع خارجی بست
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نایروبی، دولت کنیا مرزهای خود را به روی اتباع خارجی بست.
بر اساس این گزارش، کنیا که تا کنون سه مورد از ابتلا به ویروس جدید کرونا را ثبت کرده است، مرزهای خود را تنها برای شهروندان و خارجیان مقیم این کشور باز میگذارد.
لیبی:
بسته شدن مرزهای غربی و پروازها
دولت وفاق ملی لیبی تصمیم گرفت از روز دوشنبه مرزهای زمینی خود را ببندد و همه ارتباطات هوایی در غرب این کشور را که تحت کنترل خود دارد برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از طرابلس، مقامات بهداشتی لیبی همچنان تاکید میکنند هیچ مورد آلودهای در این کشور که به دلیل سالها جنگ گرفتار آشفتگی است، ثبت نشده است.
فائز السراج، رئیس دولت وفاق ملی که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته میشود در سخنرانی که سه شنبه شب از تلویزیون پخش شد، به منظور مقابله با شیوع سریع ویروس کرونا در سراسر جهان در لیبی وضع فوق العاده و بسیج عمومی اعلام کرد.
وی گفت همه مرزهای زمینی و هوایی از روز دوشنبه به مدت سه هفته بسته خواهد بود.
به لحاظ فنی این تصمیم به منزله بسته شدن مرزهای غربی لیبی با تونس و لغو پروازهای خروجی مصراته، تنها فرودگاه بین المللی عملیاتی در غرب لیبی است. فرودگاه بین المللی طرابلس از حدود ۱۰ روز پیش به دلیل درگیریها تعطیل شده است.
دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس و یک دولت موازی مستقر در شرق تحت کنترل خلیفه حفتر بر سر قدرت در لیبی میجنگند.
السراج اعلام کرد تجمعات فرهنگی و رویدادهای ورزشی و همچنین مراسم در سالنهای سرپوشیده تا زمان صدور دستورات جدید ممنوع است. وی مردم لیبی را تشویق کرد در خانه بمانند و از کاهش تعرفههای اشتراک اینترنت خبر داد.
بنابر اعلام مرکز ملی مقابله با بیماری، تاکنون هیچ مورد آلودگی به ویروس کرونا در لیبی ثبت نشده است. این مسئله وجود موارد آلودگی در این کشور آشوب زده را رد نمیکند.
مقامات شرق این کشور هم تدابیر پیشگیرانهای را برای مقابله با ویروس اتخاذ کرده اند، اما مرزهای خود با مصر را که تاکنون از دهها مورد آلودگی به ویروس کرونا خبر داده است، باز نگه داشته اند.
روز جمعه دولت وفاق ملی و مقامات شرق این کشور از تعطیلی همه مدارس به مدت دو هفته خبر دادند.
موریتانی:
اعلام بسیج عمومی علیه شیوع ویروس کرونا
موریتانی امروز یکشنبه، بسیج عمومی را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور اعلام کرد.
به گزارش روزنامه القدس العربی، ویروس کرونا، از طریق شهروندی استرالیایی که به عنوان کارشناس در شرکت کانادایی استخراج کننده طلا در این کشور کار میکند، وارد موریتانی شد و دولت پس از آن تدابیر پیشگیرانهای را اتخاذ کرد، در حالی که مردم در میان نگرانی و ترس عمومی، اقدام به خرید ماسک طبی و مواد ضد عفونی کنندهای کردند که قیمت آن در پی انتشار اخبار مرتبط با کرونا در داخل و خارج، سر به فلک کشید.
محمد الشیخ الغزوانی، رئیس جمهور موریتانی نیز در پیامی در صفحه رسمی خود در توییتر خطاب به مردم این کشور گفت: «پس از تایید ابتلای فردی در کشورمان به ویروس کرونا که شهروندی خارجی است و آن را از خارج از کشور با خود آورد، دوست دارم به شما اطمینان دهم که ما موضوع را با جدیت پیگیری میکنیم و تدابیر لازم در این زمینه در تمامی سطوح اتخاذ شده است. در این شرایط خاص، از شما میخواهم هشیار باشید و به توصیههای طرفهای مسئول پایبند باشید».
از طرف دیگر، کمیته وزارتی مسئول پیگیری شیوع ویروس کرونا در موریتانی، راهبرد خود را برای مقابله با این ویروس اعلام کرد، از جمله قرنطینه خانگی همه مسافران ورودی از کشورهای ضرر دیده از کرونا به مدت ۱۴ روز که طی این دو هفته با هیچ کس تماس نخواهند داشت و دولت سازوکار لازم را برای اجرای این مسئله در نظر خواهد گرفت. این کمیته همچنین تصمیم گرفت شمار گذرگاههای مرزی باز خود را کاهش دهد و نظام مراقبتهای بهداشتی را در مرزها تقویت کند.
دولت موریتانی همچنین مردم را به ضرورت پایبندی به همه تدابیر پیشگیرانه دعوت کرد و افزود همه بخشهای کشور برای مقابله با هر گونه بحرانی آماده اند. این در حالی است که فعالان فضای مجازی از دولت این کشور خواستند همه پروازهای ورودی از کشورهای اروپایی را برای منع شیوع ویروس کرونا متوقف کند.
دولت موریتانی روز شنبه دو پرواز گردشگری از فرانسه را که به شهر اطار در شمال این کشور میآمد، به دلیل ترس از شیوع ویروس کرونا لغو کرد.
وزارت گردشگری موریتانی با اشاره به اینکه رئیس جمهور شخصا دستور لغو این دو پرواز را داد، در بیانیهای افزود در اقدامی پیشگیرانه برای مقابله با شیوع کرونا، تصمیم گرفته شد همه پروازهای سیاحتی از فرانسه به مقصد شهر اطار لغو شود.
در حال حاضر نیز ده نفر از افرادی که با شهروند استرالی که ویروس کرونا را به خاک موریتانی آورد، ارتباط داشتند، در قرنطینه هستند.
گینه استوایی:
تایید نخستین مورد آلودگی به کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت گینه استوایی از نخستین مورد آلودگی به ویروس کرونا خبر داد.
غنا:
غنا ورود مسافران از مناطق پرخطر را ممنوع اعلام کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اکرا، دولت غنا یکشنبه شب اعلام کرد مرزهای این کشور به زودی به روی مسافران خارجی از کشورهای درگیر با همه گیری ویروس جدید کرونا بسته خواهد شد.
بر اساس این گزارش، وزارت اطلاع رسانی غنا تاکید کرد ممنوعیت ورود به خاک غنا شامل تمام مسافرانی میشود که در دو هفته گذشته به یکی از کشورهای درگیر با دست کم ۲۰۰ مورد ثبت شده از ابتلا به کووید-۱۹، سفر کرده اند.
مغرب:
۱۰ نفر دیگر در مغرب به کرونا مبتلا شدند
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد وزارت بهداشت مغرب اعلام کرد با ابتلای ده نفر دیگر به کرونا در این کشور، شمار مبتلایان به کرونا در مغرب به ۲۸ نفر رسید.
تعلیق همه پروازهای مسافربری
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امورخارجه مغرب از تعلیق همه پروازهای مسافربری بین المللی خبر داد.
سودان:
تعلیق فعالیت موسسات آموزش عالی در سودان
به گزارش خبرگزاری رویترز، به دلیل نگرانی از گسترش ویروس کرونا، سودان فعالیت موسسات آموزش عالی خود را تعلیق کرد.
مصر:
شمار مبتلایان به کرونا در مصر بیش از ۱۹ هزار نفر است
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، روزنامه گاردین به نقل از یک بررسی پزشکی کانادایی اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مصر بیش از ۱۹ هزار نفر ارزیابی میشود.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در مصر به ۱۲۶ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت مصر از ثبت ۱۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان به این بیماری به ۱۲۶ نفر خبر داد.
نماز جمعه و جماعت در مساجد مصر برای دو هفته برگزار نمیشود.
شورای علمای ارشد الازهر در بیانیهای اعلام کرد با توجه به خطر شیوع و انتشار ویروس کرونا در تجمعات، نماز جمعه و نمازهای جماعت در مساجد برای دو هفته در سراسر مصر برگزار نخواهد شد.
در بیانیه الازهر آمده است بر اساس گزارشهای جهانی از سرعت گسترش ویروس کرونا (کووید-۱۹) و تبدیل شدن آن به یک اپیدمی جهانی و با استناد به اینکه یکی از بزرگترین اهداف دین اسلام حفظ جان مردم و محافظت از آنها در برابر خطرات و آسیبها است، شورای علمای ارشد تصمیم گرفت تا نماز جمعه و جماعات تا دو هفته برگزار نشود.
از سوی دیگر وزارت اوقاف مصر هم اعلام کرد تمامی مکانهای مذهبی و زیارتی و ضریحهای امامزادگان در سراسر کشور به مدت دو هفته تعطیل خواهند بود.
وزارت اوقاف مصر همچنین اعلام کرد امسال جشنهای مبعث پیامبر گرامی اسلام برگزار نخواهد شد و تنها برنامههایی به همین مناسبت از تلویزیون پخش خواهد شد.
سنگال:
"ایرسنگال" تمام پروازهای خود به مراکش را به حالت تعلیق در میآورد
پس از توقف پروازهای "ایرسنگال" به ۲۰ کشور، پروازهای این شرکت هواپیمایی به مراکش نیز تعلیق میشود.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد هواپیمایی سنگال پروازهای رفت و برگشت خود به مراکش را تعلیق میکند. این گزارش میافزاید پس از این که هواپیمایی سنگال اعلام کرد، به منظور جلوگیری از شیوع ویروس جدید کرونا، پروازهای هوایی خود را با حدود بیست کشور متوقف میکند، این شرکت خطوط هوایی سنگال تصمیم گرفته است که تمام پروازهای خود به مقصد مراکش و بالعکس را به حالت تعلیق درآورد. سنگال از جمله کشورهایی است که به دلیل اعلامی که شنبه عصر توسط مراکش انجام شد، نگران است؛ این اعلامیه "تا اطلاع ثانوی" معتبر است. شرکت هواپیمایی سنگال در وب سایت خود تصریح کرد: «اقدامی که توسط ایر سنگال صورت گرفته است، تا تاریخ ۳۱ مارس اعمال میشود.» ایر سنگال در وب سایت خود نوشت که این شرکت پرواز روزانه به کازابلانکا را انجام میدهد. شرکت هوایی سنگال در بیانیه خود ادامه داده است: «ایر سنگال در حال ارائه کمک به مسافران مربوطه است.» این شرکت در خصوص شرایط تعویق سفر و بازپرداخت (مبالغ بلیط) از مسافران خواسته است تا به وب سایت این شرکت و بخش خدمات مشتریان مراجعه نمایند. این شرکت در مصاحبه انجام شده با خبرگزاری فرانسه (AFP)، در ابتدا جزئیات بیشتری ارائه نداد. براساس گزارشی که بعد از ظهر شنبه منتشر شد، بیست و دو مورد آلودگی به ویروس جدید کرونا در سنگال اعلام شده اند. هنوز آماری از مرگ و میر ناشی از انتشار این ویروس گزارش نشده است.
ساحل عاج:
وزارت بهداشت ساحل عاج از تایید ابتلای سه مورد جدید به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان به نقل از بیانیه وزارت بهداشت ساحل عاج، هر سه بیمار ساحل عاجی و شامل دو مرد ۳۳ و ۴۹ ساله و یک خانم ۵۶ ساله هستند. بر اساس بیانیه وزارت بهداشت ساحل عاج، دو بیمار مرد در زمان شیوع کرونا در فرانسه و ایتالیا اقامت داشته و از این کشورها ویروس را وارد ساحل عاج کرده اند.
نفر سوم مامور بهداشت در مدارس است که از زمان شیوع ویروس از کشور خارج نشده و بنابر بیانیه وزارت بهداشت، احتمالا در تماس با یک بیمار کرونایی رصد نشده، مبتلا شده است.
براین اساس شمار مبتلایان تایید شده به ویروس کرونا در ساحل عاج به چهار نفر رسید. هنوز کرونا در ساحل عاج قربانی نداشته است.
مصر
شمار مبتلایان به کرونا ویروس در مصر افزایش یافت
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در این کشور پس از تأیید آلودگی ۱۶ نفر دیگر به ۱۲۶ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قاهره، خالد مجاهد سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ ثبت شد که ۸ نفر از آنها مصری و ۸ نفر خارجی هستند.
وی افزود: یکی از مبتلایان جدید شهروند مصری است که از ایتالیا بازگشته و بقیه آنها با افرادی که پیشتر ابتلای آنها به کرونا اعلام شده بود در ارتباط بوده اند.
به گفته مجاهد تا بعد از ظهر یکشنبه ۱۵ مارس تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا به ۱۲۶ نفر رسید که ۲۶ نفر از آنها درمان شده و بیمارستان را ترک کردند و بقیه همچنان در بیمارستانهای جداسازی شده تحت درمان هستند.
این در حالی است که روزنامه گاردین نوشت بر اساس بررسیهای پزشکی در مصر مشخص شد بیش از ۱۹ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا هستند.
مقامات مصری تا کنون واکنشی به این ادعای گاردین نشان نداده اند.
آسیا
ویروس کرونا گاهی پیش از آنکه کسی علائم آن را در خود ببیند از او به دیگران منتقل شده است
محققان علوم پزشکی در دانشگاه تکزاس در آستین آمریکا میگویند با بررسی سرعت کرونا دریافتند زمان انتقال این ویروس از شخصی به شخص دیگر کمتر از یک هفته است و در ۱۰ درصد موارد، فرد آلوده به کرونا، بدون آنکه علائمی داشته باشد ویروس را به دیگری انتقال میدهد
محققان این دانشگاه با همکاری دانشمندان فرانسه، چین و هنگ کنگ دریافتند متوسط طول زمان انتقال ویروس از شخصی به شخص دیگر در چین حدود چهار روز است.
دکتر لورن آنسل میرز در دانشگاه آستین میگوید ابولا که زمان انتقالش چند هفته است آسانتر از آنفلوانزا منتقل میشود در حالی که زمان انتقال ویروس آنفلوانزا فقط چند روز است.
محققان با بررسی ۴۵۰ نفر از ۹۳ شهر در چین دریافتند افراد بدون علامت، ممکن است بیمار باشند و بیماری را انتقال دهند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت، محققان امیدوارند موارد ابتلا به این بیماری در سراسر جهان با روشهای پیشگیرانه کاهش یابد.
کره جنوبی:
ثبت ۷۴ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا در کره جنوبی
به گزارش خبرگزاری رویترز از سئول، طبق اطلاعات جدید مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در کره جنوبی، این کشور ۷۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا را در روز دوشنبه گزارش داد که نسبت به آمار روز قبل کمتر شده است.
با این مقدار مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۸۲۳۶ نفر رسید.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در کره جنوبی همچنین گزارش داد ۳۰۳ بیمار دیگر به طور کامل بهبود یافته و ترخیص شده اند. تاکنون ۱۱۳۷ نفر در این کشور بهبود یافته اند.
کره جنوبی در مسیر کاهش مبتلایان به ویروس کرونا قرار دارد و آمار اخیر به شدت نسبت به نقطه اوج بیماری در تاریخ ۲۹ فوریه که ۹۰۹ مورد جدید بود، کاهش یافته است.
کاهش موارد ابتلا به ویروس جدید کووید-۱۹ در کره جنوبی
کره جنوبی اعلام کرد روز شنبه ۱۰۷ نفر به ویروس جدید کووید-۱۹ (Covid-۱۹)، مبتلا شدند که نسبت به روز قبل از آن اندکی کاهش نشان میدهد.
بر اساس گزارشهای مقامات بهداشتی کره جنوبی منتشر کره اند روز جمعه ۱۱۰ نفر به این ویروس در این کشور مبتلا شده بودند.
به گزارش خبرگزاری رسمی کره جنوبی (یونهاپ)، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در کره جنوبی، در گزارشی اعلام کرد روز شنبه سومین روز متوالی بود که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کره جنوبی روند کاهشی را طی کرد. به عبارت دیگر هم اکنون نرخ روزانه ابتلا به ویروس جدید کووید-۱۹ به حدود ۱۰۰ نفر رسیده است.
با احتساب پنج مورد مرگ و میر دیگر ناشی از ابتلا به ویروس جدید کووید-۱۹ شمار کسانی که تاکنون در کره جنوبی به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست میدهند به ۷۲ نفر میرسد که بیشترشان افراط سالخورده بودند و بیمارهای زمینهای داشته اند. نخستین باری که مورد ابتلا به ویروس جدید کووید-۱۹، در کره جنوبی تایید شد در تاریخ ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۰ بود.
تایوان:
آلوده شدن شش نفر دیگر در تایوان
نهاد پایش همه گیری بیماریها در تایوان اعلام کرد مجموع تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در تایوان شش نفر افزایش یافت و به ۵۹ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از تایپه، این نهاد با صدور بیانیهای اعلام کرد همه این شش بیمار جدید اخیرا به خارج از تایوان سفر کرده بودند و تصور میشود در زمان سفرهای خود به این ویروس آلوده شده اند.
۳۲ نفر در خارج از تایوان به کرونا مبتلا شده اند. ۲۰ نفر از بیماران بهبود یافته اند. وضع سلامت بقیه افراد تثبیت شده است.
فلسطین:
افزیش شمار مبتلایان به کرونا در کرانه باختری فلسطین
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، شمار مبتلایان به کرونا در کرانه باختری فلسطین به ۳۸ نفر رسید.
سوریه:
تعطیل شدن حرمین شریفین در سوریه
حرمهای مطهر حضرت زینب کبری و حضرت رقیه سلام الله علیهما در دمشق به علت کنترل ویروس کرونا تعطیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق، منابع موثق در تولیت آستانهای شریف با اعلام خبر تاکید کردند: تعطیلی مقامهای مطهر در هماهنگی با وزارت اوقاف سوریه صورت گرفت.
به گفته تولید آستان حرم حضرت رقیه س که در مرکز شهر تاریخی دمشق قرار دارد، درهای حرم مطهر از عصر امروز بسته شده و قرار است از فردا (دوشنبه)، برنامه ضد عفونی این مکان مقدس آغاز شود.
تولیت حرم مطهر حرم حضرت زینب (س) هم با پوزش از زائران گرامی که از مناطق مختلف سوریه، کشورهای اسلامی و سایر کشورهای جهان برای زیارت دخت امام علی (ع) به این بقعه متبرکه مشرف میشوند، اعلام کرد: درهای حرم مطهر از صبح فردا (دوشنبه) برای زائران باز نخواهد شد.
به گفته تولیت حرم، این اقدام به مدت دو هفته خواهد بود تا اینکه وضعیت شیوع ویروس کرونا در سوریه همانند سایر کشورهای جهان کنترل شود.
با وجود اینکه وزارت بهداشت سوریه همچنان تاکید میکند که هنوز مورد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در این کشور دیده نشده است، اما دولت سوریه از دو روز پیش مدارس، دانشگاهها و تمامی مراکز آموزشی و نیز هنری و فرهنگی را تعطیل کرد.
دولت سوریه همچنین تالارهای مناسبتهای اجتماعی را تعطیل و از رستوران داران خواست تا از ارایه قلیان به مشتریان خودداری کنند.
وزارت کشور سوریه هم پایانههای مرز زمینی این کشور را با اردن، عراق و لبنان بست و فعالیت فرودگاه دمشق هم به حداقل و در حد اضطراری رسید.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه هم در بخشنامهای تاریخ برگزاری انتخابات مجلس ملی این کشور را با تاخیر یک ماهه، به سی ام اردیبهشت ماه آینده موکول کرد.
ژاپن:
مراکز درمانی ژاپن با مشکل کمبود اقلام بهداشتی مواجه شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از توکیو، با شیوع ویروس کرونا در ژاپن، مردم این کشور از ترس کمبود اقلام بهداشتی ، با هجوم به فروشگاهها و داروخانهها باعث نایاب شدن این اقلام از جمله ماسک، الکل ضدعفونی و دستمال کاغذی شدند. این اقدام هیجانی مردم، بیمارستانها، مراکز درمانی و خانههای سالمندان را با مشکل کمبود شدید الکلهای ضدعفونی و ماسک روبهرو کرده است.
وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرده: تا اطلاع ثانوی تمامی مراکز خرید و داروخانهها، در صورت موجودی دستمال کاغذی، ماسک و الکلهای ضدعفونی کننده، میتوانند به هر خانوار فقط یک بسته در روز بفروشند.
عربستان:
تعلیق فعالیت در بخشهای دولتی عربستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، عربستان به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا فعالیت در بخشهای دولتی به جز بخش درمان و امنیتی را به مدت ۱۶ روز تعلیق کرد.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در عربستان سعودی به ۱۱۸ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت عربستان سعودی از ثبت ۱۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان به این بیماری به ۱۱۸ نفر خبر داد.
بن سلمان و جانسون درباره مقابله با کرونا تلفنی گفتگو کردند
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در تماسی تلفنی درباره هماهنگی تلاشها برای مقابله با کرونا گفتگو کردند.
بن سلمان و جانسون درباره پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا گفتگو کردند و جانسون، بن سلمان را در جریان تلاشهای انگلیس برای دستیابی به واکسن کرونا قرار داد. دو طرف همچنین درباره همکاری در چارچوب ریاست عربستان سعودی در نشست سران گروه بیست توافق کردند.
وزارت بهداشت عربستان: یکصد فرد مبتلا به کرونا همچنان تحت درمان هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد ۱۰۰ فرد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور همچنان تحت درمان هستند. سخنگوی این وزارتخانه در کنفرانسی مطبوعاتی افزود: برای حفظ سلامت عمومی باید برگزاری هرگونه تجمع متوقف شود.
همچنین استان ریاض در عربستان غذا خوردن در داخل رستورانها و کافی شاپها را ممنوع کرد.
وزیر امور اسلامی عربستان: در صورت ضرورت برخی مساجد را موقتاً تعطیل خواهیم کرد
وزارت امور اسلامی عربستان به ائمه جماعات و جمعه در عربستان هشدار داد دستورات این وزارتخانه را درخصوص مقابله با شیوع ویروس کرونا جدی بگیرند.
روزنامه الریاض در شماره امروز خود در اینترنت نوشت: عبداللطیف آل الشیخ وزیر امور اسلامی عربستان سعودی تاکید کرده است در هیچ یک از مساجد عربستان سعودی موردی از ابتلا به ویروس کرونا ثبت نشده است و در صورت ضرورت مساجدی را به صورت موقت تعطیل خواهیم کرد.
وی در گفتگوی تلفنی با الریاض گفت: ما اوضاع را از نزدیک زیر نظر داریم و اگر مصلحت عمومی را در این ببینیم که نماز جماعت در مساجد برپا نشود، موقتاً آن را تعطیل خواهیم کرد. ما اطمینان داریم که به ویژه علما میدانند در صورت وجود خطر ابتلا به بیماری نباید نمازهای جماعت وجمعه در مساجد برگزار شود. کسانی که درخصوص سلامتی شان نگرانی دارند، باید در خانه نماز بخوانند.
آل الشیخ فاش ساخت برخی از امامان جماعت مساجد از اجرای دستورات وزارت امور اسلامی این کشور سرپیچی میکنند و از اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خودداری کرده اند که البته در زمان مناسب به امور مربوط به آنها رسیدگی خواهد شد.
آل الشیخ گفت: هرگونه کوتاهی در اجرای توصیههای وزارت بهداشت یا وزارت کشور و وزارت امور اسلامی، جرم محسوب میشود و دادستانی کل کسانی را که قصور یا تلاش میکنند به شهروندان این کشور آسیب وارد سازند تحت پیگرد قرار خواهد داد.
وزیر امور اسلامی سعودی از شهروندان عربستانی خواست هرگونه قصوری را که از جانب ائمه جماعات یا مؤذنها یا افراد منسوب به وزارت امور اسلامی مشاهده میکنند به وزارت امور اسلامی اطلاع دهند
آل الشیخ گفت: وزارت امور اسلامی از مؤسساتی که در زمینه نظافت مساجد فعالیت میکنند خواسته است از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنند.
کشتی سودانی با بیش از ۱۱۰۰ مسافر از عربستان به بندر سواکن بازگشت
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر اعلام کرد یک فروند کشتی حامل بیش از ۱۱۰۰ مسافر به بندر سواکن سودان در دریای سرخ بازگشت. دولت عربستان دیروز در اقدامی احتیاطی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از ورود این کشتی به قلمرو دریایی خود جلوگیری کرد.
لبنان:
نخست وزیر لبنان: همه منافذ ورودی لبنان از پنجشنبه مسدود میشود
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، حسان دیاب نخست وزیر لبنان پس از نشست فوق العاده دولت درباره مقابله با ویروس کرونا گفت لبنانیها امروز بیش از هر زمان دیگری به یکدستی و وحدت برای مقابله با بحرانها نیاز دارند. از همه لبنانیها میخواهم برای محصور کردن این ویروس و پیروزی بر آن در آماده باش کامل قرار داشته باشند.
دیاب گفت: ما امروز به کند کردن سرعت شیوع این ویروس از طریق راهبردی علمی و عملی و پیشگیرانه و اقدامات فوق العاده نیاز داریم. اولویت ما سلامت مردم است. دولت بستن گذرگاههای زمینی و دریایی و هوایی را از پنجشنبه آینده تا بیست و نهم مارس (ده فروردین) تصویب کرد. دولت لبنان ممنوعیت برگزاری تجمعات در کشور و اجازه تردد در موارد ضروری را نیز تصویب کرد. دولت لبنان ارائه خدمات دولتی را با کمترین کارمند تصویب کرد.
دیاب افزود: از همه قوای لبنانی حمایت از دولت و نهادهای کشور را خواستارم. دولت لبنان از نیمه شب امشب تا بیست و نهم مارس اعلام بسیج عمومی کرد. همه ادارات و موسسات دولتی و خصوصی و دانشگاهها و مدارس تعطیل است. فرودگاه بین المللی رفیق حریری و همه گذرگاههای زمینی و دریایی تعطیل است.
فرودگاه بین المللی بیروت به مدت دو هفته تعطیل میشود
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیروت، در پی همه گیری بیماری کووید-۱۹، فرودگاه بین المللی بیروت، پایتخت لبنان از روز چهارشنبه به مدت دو هفته تعطیل خواهد شد.
توقف برگزاری نماز جمعه و جماعت در مساجد صیدا تا اطلاع ثانوی
از بیم شیوع کرونا، برگزاری نماز جماعت در شهر صیدای لبنان تا اطلاع ثانوی به حال تعلیق درآمد.
به گزارش پایگاه اینترنتی النشره لبنان، خبرنگار النشره در صیدا با اعلام این مطلب گفت: مساجد این شهر در پایبندی به توصیههای «شیخ سلیم سوسان» مفتی صیدا و توابع آن و هچنین با توجه به دستورات شیخ عبداللطیف دریان مفتی لبنان، برگزاری نماز جماعت را به حال تعلیق درآوردند، اما اذان از گلدستههای مساجد بدون برگزاری نماز جماعت در آنها پخش میشود.
این منبع تصریح کرد: در پایبندی به برگزاری نماز جماعت، برخی از نمازگزاران مشتاق هستند نماز ظهر را در پیاده رو مقابل مسجد بجا آورند.
مفتی شهر «سوان» هم با انتشار بیانیهای اعلام کرد: با توجه به سلامت عمومی و شرایط بهداشتی حاکم بر کشور و براساس دستور «عبداللطیف دریان» مفتی جمهوری لبنان برگزاری نماز در مساجد شهر صیدا و توابع آن از بامداد روز یکشنبه ۱۵ مارس و همچنین برگزاری نماز جمعه تا اطلاع ثانوی به حال تعلیق در میآید و فقط به پخش اذانهای نماز پنجگانه اکتفا خواهیم کرد و از خداوند متعال مسئلت داریم که این بلا و مصیبت را رفع کند و تمامی بیماران را شفا بخشد.
جلسه ویژه کابینه برای بررسی آخرین تحولات مربوط به شیوع کرونا
کابینه لبنان امروز در جلسهای آخرین اوضاع مربوط به شیوع ویروس کرونا را بررسی میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، کابینه لبنان امروز با برگزاری جلسهای فوق العاده در کاخ ریاست جمهوری، آخرین تحولات مربوط به تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را بررسی میکند.
قرار است میشل عون رئیس جمهور لبنان در ابتدای این جلسه سخنانی ایراد کند.
پیش از برگزاری نشست فوق العاده کابینه لبنان، نشست شورای عالی دفاعی این کشور برگزار خواهد شد.
براساس برخی اطلاعات رسیده اوضاع به سمت اعلام حالت فوق العاده در این کشور پیش میرود.
بیمارستانهای خصوصی نمیتوانند بیش از۲۰ تخت برای مبتلایان به کرونا اختصاص دهند
رئیس اتحادیه بیمارستان داران خصوصی در لبنان گفت اکثر بیمارستانهای خصوصی در این کشور بامحدودیت فضا و به تبع آن خدمات دهی مواجه هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی النشره سلیمان هارون رئیس اتحادیه بیمارستانهای خصوصی در لبنان در گفتگویی تلویزیونی گفت اکثر بیمارستانهای خصوصی در این کشور متشکل از یک ساختمان و یک ورودی برای اورژانس و یک ورودی عمومی هستند و آماده سازی آنها برای ویروس کرونا کار دشواری است. برخی از بیمارستانها میتوانند بخشهایی را به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دهند. تعداد این بیمارستانها ۳۵ مورد است و هیچ یک از آنها نمیتوانند بیش از ۲۰ تخت برای این گونه بیماران اختصاص دهند. به همین علت بیمارستانهای خصوصی فقط میتوانند مکمل بیمارستانهای دولتی باشند وبیمارستانهای دولتی باید در سراسر مناطق لبنان برای ارائه این گونه خدمات تجهیز و آماده سازی شوند.
اعلام وضعیت فوق العاده بهداشتی و بسیج عمومی در لبنان
شورای عالی دفاع ملی لبنان وضعیت فوق العاده بهداشتی و بسیج عمومی در این کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت؛ «میشل عون» رییس جمهوری لبنان امروز در جلسه شورای عالی دفاع این کشور برای مبارزه کرونا با اعلام وضعیت فوق العاده پزشکی و بهداشتی گفت: اوضاع لبنان نیازمند اعلام بسیج عمومی در سراسر این کشور است.
وی افزود: اقداماتی که لبنان برای مبارزه با کرونا اتخاذ کرده با استقبال نهادهای بین المللی همراه شده است. الان وقت بهره برداری سیاسی نیست وقت همبستگی ملی است، زیرا این و با فرقی بین حامی و مخالف قایل نیست.
رییس جمهور لبنان تصریح کرد: هرگز در راه حفظ جان شهروندان و تامین حمایتهای لازم از آنان، کوتاهی نخواهیم کرد.
میشل عون ضمن اینکه از همه لبنانیها خواست که اصول و توصیههای پزشکی را رعایت کنند، افزود: دولت یک سری تدابیر استثنائی در مبارزه با کرونا اتخاذ خواهد کرد. وی افزود: وحدت ملی ما منبع قدرت و سپر حمایتی ما بوده و هست و امروز هم تاکید خواهیم کرد ما با وحدت بر این وبا غلبه خواهیم کرد.
درخواست وزارت بهداشت لبنان از مردم این کشور برای ماندن در خانه
وزارت بهداشت لبنان در بیانیهای از شهروندان این کشور خواست تا به تدابیر شدید اتخاذ شده از سوی مراجع رسمی، بهویژه قرنطینه خانگی و محدودیت رفت و آمد پایبند باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، وزارت بهداشت لبنان این بیانیه را بعد از آن صادر کرد که تعدادی عکس و ویدیو در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که در آنها، شهروندان لبنانی با بیتوجهی به خطر شیوع کروناویروس در جاده ساحلی کورنیش بیروت تجمع کردند که این موضوع، موجب اعتراض دیگر شهروندان شده است.
عراق:
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در عراق به ۱۲۴ نفر
وزارت بهداشت عراق از ثبت ۱۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان به این بیماری در عراق به ۱۲۴ نفر خبر داد.
منع رفت و آمد در بغداد به اجرا گذاشته میشود
اتاق ویژه بحران کنترل ویروس کرونا در عراق از اجرای مقررات منع رفت و آمد در بغداد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از بغداد، اتاق ویژه بحران کنترل ویروس کرونا در عراق اعلام کرد: این محدودیت از سه شنبه شب و به مدت یک هفته در بغداد به اجرا گذاشته میشود.
در این اطلاعیه آمده است: در مدت اجرای قانون منع رفت و آمد در بغداد فقط نیروهای نظامی، کامیونهای حمل مواد غذایی، بهداشتی و خبرنگاران و هیئتهای دیپلماتیک حق تردد دارند.
بنا بر این اطلاعیه با هدف مهار ویروس کرونا همه پروازها به فرودگاه بغداد نیز در این مدت لغو میشود.
هم اکنون تردد میان استانهای عراق متوقف شده است. با این حال گفته میشود قرار است قانون منع رفت و امد در بیشتر استانهای این کشور به اجرا گذاشته شود.
درخواست اعلام حالت فوق العاده به سبب کرونا و احتمال توافق درباره مامور تشکیل کابینه
همزمان با شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان، مقامات عراقی خواستار اعلام نظر پارلمان برای اعلام حالت فوق العاده در کشور شدند و این در حالیست که آخرین اطلاعات نشان میدهد طرفهای عراقی در آستانه توافق برای معرفی نامزد تشکیل کابینه قرار دارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، آخرین اطلاعات دریافتی از عراق نشان میدهد برهم صالح رئیس جمهور و عادل عبدالمهدی نخست وزیر مستعفی این کشور با ارسال پیامی برای محمد الحلبوسی رئیس پارلمان خواستار اعلام حالت فوق العاده بهداشتی در کشور شدند.
براساس اطلاعاتی که المیادین دریافت کرده است این درخواست شامل اعلام حالت فوق العاده ۳۰ روزه با قابلیت تمدید میشود.
رئیس جمهور و نخست وزیر عراق این درخواست را بر اساس ماده ۶۱ قانون اساسی کشور مطرح کرده اند.
عبدالله بدران خبرنگار شبکه در عراق در گفتگویی با استودیوی خبر شبکه درباره طرح این درخواست و این که آیا علت آن افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در عراق است یا این درخواست صرفا اقدامی پیشگیرانه است و این که آیا امکان چنین کاری وجود دارد یا خیر گفت: بحثهایی درباره این ماده وجود دارد، زیرا اعلام حالت فوق العاده در کشور به رای پارلمان و به عبارت دیگر رای مثبت ۲۲۰ نماینده نیاز دارد. در خصوص اوضاع عراق باید بگویم وزیر بهداشت عراق دیروز درباره اوضاع کشور سخنانی ایراد کرد. عراق در روزهای آینده مراسمی دینی را پیش رو دارد که طی آن زائران با پای پیاده راهی کاظمین در شمال بغداد میشوند. بر همین اساس دستوراتی با استناد به فتوای سابق آیت الله سید علی سیستانی درباره ضرورت حفظ سلامت مردم، داده شد. علاوه بر این مدیریت عتبات نیز به صورت غیرمستقیم مواضعی اتخاذ کرد که مواضع آن در خصوص توقف برگزاری نماز جمعه در حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) که به امامت نمایندگان آیت الله سیستانی برگزار میشود از آن جمله است. این در حالیست که در مناطق دیگر نیز چنین تدابیری اتخاذ شده است. آنچه گفته شد درباره اداره اوقاف شیعیان بود و از سوی دیگر اداره اوقاف اهل تسنن نیز دستورات شفافی درباره برگزاری نماز جماعت و تجمعات و مناسبتهای دینی صادر کرده است.
بدران در ادامه گفت: وزیر بهداشت عراق دیروز ناچار بود مدیر دفتر سازمان جهانی بهداشت در عراق را همراهی کند و از زائران بخواهد برای زیارت به کاظمین نروند. از سوی دیگر رستورانهای بغداد تعطیل شده اند و علاوه بر این دستوراتی صادر شده است که امکان دارد دولت طی ۴۸ ساعت آینده بر اساس این دستورات حالت فوق العاده در کشور اعلام شود. تعدادی از استانهای عراق از جمله استانهای منطقه کردستان مقررات منع آمد و شد اعلام کرده اند که از آن جمله میتوان به استانهای کربلا، بابل و ذی قار اشاره کرد و ورودیهای این استانها به جز موارد تجاری به روی بقیه رفت و آمدها بسته است.
خبرنگار المیادین در ادامه با اشاره به این که عراق فقط با این مسئله (مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا) روبرو نیست بلکه مشکلات سیاسی و امنیتی خاص خود را هم دارد افزود: تحولات مربوط به انتخاب شخصی برای تشکیل کابینه عراق از آن جمله است. آخرین اطلاعات نشان میدهد کمیته هفت جانبهای که از گروههای مختلف تشکیل میشود از میان افراد مختلفی که برای نامزدی تشکیل کابینه مطرح هستند طی ساعات آینده یک نفر را به عنوان مامور تشکیل کابینه معرفی خواهد کرد.
هشدار معاون اول رئیس پارلمان عراق درباره هزینه سنگین دست کم گرفتن کرونا
معاون اول رئیس پارلمان عراق درباره بی توجهی و دست کم گرفتن ویروس کرونا هشدار داد و گفت: در صورت بی توجهی به کرونا هزینه بسیار سنگینی پرداخت خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی سومریه نیوز عراق، «حسن الکعبی» معاون رئیس پارلمان عراق درباره دست کم گرفتن کرونا و بی توجهی به اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع کرونا هشدار داد و گفت: کشورهای ابرقدرت که اقتصاد و بودجههای هنگفتی در اختیار دارند نتوانسته اند با این ویروس مقابله کنند.
وی در بیانیهای که یک نسخه از آن در اختیار این خبرگزاری قرار گرفت، اعلام کرد: از ملت عراق میخواهم به توصیههای بهداشتی و اقدامات پیشگیرانهای که ستاد بحران و دستگاههای مختص پزشکی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور منتشر میکنند، پایبند باشند.
الکعبی درباره بی توجهی به اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع این ویروس هشدار داد و گفت: در صورت ادامه سهل انگاری و رعایت نکردن توصیهها به خصوص پرهیز از تجمعات و رفت و آمدهای غیرضروری و برگزاری میهمانی ها، تاوان سنگینی به خاطر آن پرداخت خواهیم کرد و این بی توجهی، ما را به سمت فاجعهای بهداشتی سوق میدهد که هیچ راه فرار و گریزی از آن نیست.
وی گفت: کشورهای ابرقدرتی که اقتصاد و بودجههای هنگفت در اختیار دارند نتوانسته اند با این ویروس مقابله کنند بنابراین از عراقیها خواست با راه اندازی پویش آگاهی رسانی، فرهنگ سازی و پایبندی به توصیهها به دور از وحشت و هراس در کنار کادر پزشکی و بهداشتی باشند و از هر اقدامی که به مهار این بحران در جامعه کمک میکنند، دریغ نورزند.
فیلیپین:
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در فیلیپین به ۱۴۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، فیلیپین روز یکشنبه (امروز) ۲۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا را تایید کرد. مقامات این کشور اعلام کردند با مرگ سه نفر دیگر از مبتلایان به بیماری کوید ۱۹ تاکنون ۱۱ نفر در این کشور جان خود را از دست داده اند و در مجموع تعداد مبتلایان به ۱۴۰ مورد افزایش یافته است.
سفیر چین در فیلیپین گفت کشورش برای کمک به کنترل این بیماری و جلوگیری از شیوع سریع آن در فیلیپین تمام تلاش اش را بکار میبندد. او گفت اولین محموله کیتهای آزمایش کرونا بصورت رایگان در اختیار فیلیپین قرار میگیرد.
فیلیپین از امروز به منظور جلوگیری از شیوه این ویروس طرح ۳۰ روزهای را برای کنترل تردد مردم در مانیل آغاز کرده است. از ۱۵ مارس (امروز) تا ۱۴ آوریل پروازهای داخلی به مقصد و از مبدا مانیل با محدودیتهایی انجام خواهد شد. دولت همچنین محدودیتهایی برای مسافرت اتباع خارجی اعلام کرده است.
افغانستان:
کمیسیون حقوق بشر افغانستان خواستار همکاری طالبان برای مبارزه با ویروس کرونا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، کمیسیون حقوق بشر افغانستان امروز در بیانیهای از طالبان خواست تدابیر پیشگیرانه را برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در مناطق تحت کنترل خود اتخاذ کنند.
این کمیسیون از طالبان خواسته است ضمن آگاهی دهی به مردم و تضمین دسترسی افغانها به اطلاعات مناسب درباره ویروس کرونا به وزارت بهداشت و درمان نیز اجازه دهد خدمات بهداشتی و درمانی را در مناطق زیر کنترل طالبان ارائه کند.
همچنین کمیسیون حقوق بشر افغانستان تاکید کرده است طالبان باید سلامت کارمندان امور بهداشتی و درمانی را در مناطق تحت کنترل خود تضمین کند.
از سوی دیگر وزارت آموزش عالی افغانستان امروز اعلام کرد: آزمون ورود به دانشگاههای غیردولتی که قرار بود روز پنج شنبه هفته جاری آغاز شود به زمان نامشخص به تعویق افتاده است.
شمار افراد مبتلا به بیماری کووید نوزده در افغانستان امروز به شانزده نفر رسید.
قطر:
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در قطر به ۴۰۱ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت قطر از ثبت ۶۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش مبتلایان به این بیماری به ۴۰۱ نفر خبر داد.
قطر از چهارشنبه پروازهای ورودی به دوحه را متوقف میکند
به گزارش خبرگزاری رویترز، قطر برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا از روز چهارشنبه پروازهای ورودی به دوحه را متوقف میکند.
توقف همه پروازها و تردد اتوبوسها در قطر
کمیته عالی مدیریت بحران قطر در نشستی خبری درباره ویروس مقابله با کرونا اعلام کرد همه پروازها به دوحه از شامگاه چهارشنبه برای ۱۴ روز متوقف خواهد شد.
این کمیته افزود: تردد همه وسایط نقلیه عمومی از امشب متوقف میشود. دروس همه دانش آموزان مدارس دولتی به صورت مجازی ارائه میشود.
این کمیته اضافه کرد: به بانک توسعه قطر دستور داده شده است پرداخت اقساط همه مشتریهای این بانک معوق شود. مواد غذایی و پزشکی برای شش ماه معاف از مالیات میشوند. مشوقهای مالی به ارزش ۷۵ میلیارد ریال قطر به بخش خصوصی ارائه میشود. هماهنگی با دانشجویان قطری در خارج صورت گرفته است.
این کمیته افزود: بیشتر بیماران علائمی از ابتلا به کرونا ندارند یا علائم آنها خفیف است. بانک مرکزی قطر سازوکاری برای تشویق بانکها به منظور تعویق مطالبات خود را از وامها برای شش ماه در نظر گرفته است. فعالیت کارکنان بالای ۵۵ سال و زنان بارداری که بیماریهای مزمن دارند متوقف شده است.
نشست کمیته عالی مدیریت بحران قطر در خصوص ویروس کرونا به ریاست شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر برگزار شد.
عمان:
افزایش مبتلایان به کرونا به ۲۱ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از وزارت بهداشت عمان گزارش داد با ابتلای یک نفر دیگر به کرونا، شمار مبتلایان به این ویروس در سلطان نشین عمان به ۲۱ نفر افزایش یافت.
اردن:
اتاق بازرگانی اردن به منظور مقابله با زیانهای اقتصادی کرونا وضعیت فوق العاده اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری رسمی اردن «عمون»، اتاق بازرگانی اردن برای مقابله با زیانهایی که ویروس جدید کرونا به بخشهای تجاری و خدماتی وارد کرده است، وضعیت اضطراری اعلام کرد.
«خلیل الحاج توفیق» رئیس اتاق بازرگانی اردن تصریح کرد: شورای مدیریت برای رسیدگی با هر مسئلهای که به بخشهای تجاری، خدماتی، کمک رسانی، تسهیل کارها و ادامه روند سیال کالاها در بازارهای داخلی مربوط میشود در حال آمادگی کامل قرار دارد.
وی اظهار داشت: شرایط فوق العاده کنونی، بخشهای عمومی و خصوصی را ملزم میکند تا برای پشت سرگذاشتن عواقب اقتصادی با یکدیگر همکاری کنند که این اقدام ابتدا از طریق بررسی موانعی است که این بخشها با آن روبه رو هستند و دوم ارائه تسهیلات مربوط به هزینه ها، مالیت ها، وامهای بانکی برای ادامه فعالیتها و حفظ کارگران در شرکتها و موسسات است.
رئیس اتاق بازرگانی اردن در ادامه این مطلب افزود: اتاق بازرگانی به منظور آشنایی با چالشهایی که در پی شیوع ویروس کرونا با آن مواجه هستیم و همچنین ارائه توصیهها و تقدیم آن به دولت برای کمک به ادامه چرخ اقتصاد ملی و تسهیل روند واردات و دسترسی به محصولات و کالاها در بازارهای داخلی برای بخشهای مختلف تجاری و خدماتی نشستهای دورهای برگزار میکند.
وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی هیچ روزی از انجام وظایفش در قبال میهن و شهروندان کوتاهی نکرده است و تمام امکانات را برای خدمت به کشور و کمک به آن برای پشت سرگذاشتن این دوره سخت فراهم میکند.
رئیس اتاق بازرگانی اردن خاطر نشان کرد: در پی شیوع ویروس کرونا فعالیتهای برخی بخشها از جمله توقف پروازها، بسته شدن مرزهای بین المللی، فروکش کردن گردشگران و توقف سفرهای عمره تحت تاثیر قرار گرفته است.
«خلیل الحاج توفیق» در پایان افزود:اتاق بازرگانی اردن تمام تدابیر لازم را در مقرهای خود برای حمایت از کارکنان، مراجعه کنندگان و پیشگیری از ویروس کرونا در نظر گرفته است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اردن به ۱۰ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت اردن اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۰ نفر افزایش یافته است.
شبکه الحدث نیز از فرار یک بیمار مبتلا به کرونا در اردن از بیمارستان «شاهزاده حمزه» خبر داد.
ازبکستان:
مشاهده نخستین مورد ابتلا به کرونا در ازبکستان
به گزارش تی آر تی، وزارت بهداشت ازبکستان اعلام کرد: یک شهروند این کشور که به تازگی از فرانسه به کشورش بازگشته به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده است.
خبر دیگر حاکیست شمار مبتلایان به کرونا در قزاقستان نیز به هشت نفر افزایش یافته است.
به گفته وزیر بهداشت قزاقستان بیش از هزار و چهارصد نفر از شهروندان این کشور در بیمارستان در قرنطینه بسر میبرند و ۵۴۵ نفر نیز در خانه هایشان در قرنطینه خانگی قرار گرفته اند.
وزارت بهداشت ازبکستان اعلام کرد: از هفت هزار و هفتصد شهروند این کشور که از کشورهای گرفتار این ویروس به ازبکستان بازگشته و در قرنطینه نگهداری میشدند، پنج هزار و ششصد تن از قرنطینه ترخیص شده اند.
امارات:
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در امارات به ۹۴ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد وزارت بهداشت امارات عربی متحده از ثبت ۱۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش مبتلایان به این بیماری به ۹۴ نفر خبر داد.
قزاقستان:
وضعیت فوق العاده از بامداد روز دوشنبه اجرایی میشود
رئیس جمهور قزاقستان روز یکشنبه با هدف کاهش شیوع ویروس کرونا در این کشور آسیای میانه به مدت یک ماه در این کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرد. تاکنون هشت مورد آلوده به ویروس کرونا در قزاقستان تایید شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نور سلطان، با حکم قاسم جومرت توکایف وضعیت فوق العاده از ساعت هشت بامداد روز دوشنبه به وقت محلی تا روز ۱۵ آوریل اجرایی خواهد شد. طبق این حکم وضعیت فوق العاده به معنای تعطیلی مراکز تجاری، سالنهای تئاتر، نمایشگاهها و دیگر مراکز با تجمع جمعیتی بالاست. دیدارهای ورزشی و دیگر رویدادهای گسترده و یادبودها هم لغو خواهند شد.
وضعیت فوق العاده همچنین محدودیتهایی را در مورد ورود و خروج از خاک قزاقستان ایجاد میکند.
روز پنجشنبه مقامات قزاقستان از تعطیلی مدارس، سینماها، دانشگاهها و همچنین لغو همه رویدادهای عمومی به ویژه جشنهای نوروز و رژه نظامی نهم ماه مه خبر دادند.
قزاقستان ۱۸ میلیون نفر جمعیت و خط مرزی طولانی با روسیه و چین دارد. نخستین مورد آلودگی به ویروس کووید ۱۹ در قزاقستان این هفته تایید شد.
سرزمین های اشغالی:
شکایت پزشکان اسرائیلی از نبود تجهیزات و کیتهای آزمایشی
روزنامه هاآرتص گزارش داد پزشکان اسرائیلی روز شنبه به هاآرتص گفتند نمونههای گرفته شده از بیماران پرخطر علائم دار در ارتباط با ویروس کرونا بدلیل خودداری وزارت بهداشت از تایید آزمایش در بسیاری از موارد، بدون آزمایش دورانداخته میشود.
یکی از پزشکان اورژانس بیمارستان قدس به هاآرتص گفت:" من امروز ۱۵ بیمار را ترخیص کردم، همه آنها احتمالا کرونای تشخیص داده نشده دارند. این بیماران با علائم کلاسیک کرونا و در شرایطی قرار داشتند که آنها را در گروه پرخطر طبقه بندی میکند به طور مثال فردی که بارها به همراه بسیاری از گردشگران فرانسوی در یک سوپرمارکت خرید کرده است. وزارت بهداشت این آزمایش را تایید نمیکند. ما نمونههایی را گرفته ایم که سر از سطل زباله در میآورد، چون ما اجازه انتقال آنها را به آزمایشگاه نداریم. پزشکان در فرم ترخیص بیماران مینویسند " متاسفانه وزارت بهداشت اجازه آزمایش نمیدهد".
کاکنان بسیاری دیگر از مراکز اورژانس و بخشهای بیماریهای عفونی نیز همین داستان را نقل میکنند.
بسیاری میگویند معیار انجام آزمایش بسیار محدود است. باتوجه به اینکه بیمارانی در اسرائیل هستند که از منبعی نامشخص به ویروس مبتلا شده اند، این معیارها باعث میشود بسیاری از بیماران بالقوه شناسایی نشوند.
وزارت بهداشت اسرائیل به تازگی اعلام کرده است دست کم صدها ناقل ویروس کرونا شناسایی نشده اند.
با این حال آزمایش بر روی تعداد اندکی از نمونهها، بدست آوردن تصویری واضح را از این شرایط دشوار میکند.
وزارت بهداشت اسرائیل به تازگی اعلام کرد تعداد آزمایشهای کرونا را طی هفته آتی از حدود ۷۰۰ مورد روزانه به حدود ۲۲۰۰ مورد افزایش میدهد.
آزمایشگاههای بیشتری برای انجام آزمایش آموزش دیده اند و آزمایشگاههای بیشتری نیز طی اوائل هفته باز میشوند.
پزشکان اسرائیلی از اجتماعات اینترنتی برای توصیف تجربیات و مطرح کردن نگرانی هایشان استفاده میکنند.
یکی از پزشکان اسرائیلی گفت از وزارت بهداشت به دلیل فقدان آزمایش کافی شکایت کرده است و به او گفته شده است ۷۰۰۰ کیت آزمایشی در اسرائیل وجود داشته و طبق دستورالعمل روزانه بیش از ۴۰۰ آزمایش تایید نمیشود.
پزشک دیگری نوشته است من در اورژانس متحرک کار میکنم و امروز هشت بیمار با عفونت ریه را که ظاهرا ناشی از ابتلا به ویروس بود ترخیص کردم. البته اسکن ریه آنها هیچ علائمی را نشان نداد. اگر علائمی در ریه آنها بود، قرنطینه میشدند و آزمایش کرونا بر روی آنها انجام میشد. مشکل زمانی است که حال یکی از آنها وخیم شود. من هم مبتلا میشوم، چون از خودم محافظت نکرده ام.
پزشک دیگری گفت من هم امروز فردی را با همین شرایط معاینه کردم دست کم ۱۰ نفر با این شرایط در بخش اورژانس تحت نظر من حضور داشتند.
بسیاری از حوزههای درمانی از نداشتن تجهیزات کافی حفاظتی برای انجام ماموریت شان گله کرده اند.
باتوجه به اینکه شیوع ویروس کرونا در اسرائیل هنوز در مراحل اولیه است تاکنون ۲۵۰۰ کارمند بخش خدمات درمانی از جمله ۹۵۰ پزشک و ۶۵۰ پرستار در قرنطینه هستند. ۱۵ کارمند بخش اطفال بیمارستان دانشگاه حدثه در پی ابتلای یکی از همراهان کودک بستری شده در این بخش به ویروس کرونا، در قرنطینه قرار گرفتند.
مورد مشابهی نیز در بیمارستان ایچیلوف در تل آویو رخ داد و ۱۶ کارمند در این بیمارستان قرنطینه شدند.
پزشک اسرائیلی دیگری گفت تعداد بیماران ریوی زیاد است و ما نیاز به حفاظت داریم، اما چیزی وجود ندارد. در شرایطی که بیماری همه گیری وجود داشته باشد، حفاظت شخصی منطقی است، چون تیمهای پزشکی اهمیت زیادی دارند. دسترسی به آزمایشهای تشخیصی محدود است و ما با آنچه در اختیار داریم کار میکنیم. بدیهی است، اطلاع از اینکه به این ویروس مبتلا شده ایم گزینه خوبی است، چون باعث میشود از ملاقات با پدربزرگ و مادربزرگمان دوری کنیم، اما برخی از ما دو هفته بعد متوجه میشویم به کرونا مبتلا شده ایم. "
ناکامی اسرائیل در مقابله با شیوع کرونا و خسارتهای میلیارد دلاری
محافل صهیونیستی تاکید کردند شیوع ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی به میلیاردها دلار خواهد رسید در حالی که کارشناسان در تل آویو پیش بینی میکنند دولت توان مقابله با آن را نخواهد داشت.
منابع اقتصادی رژیم اشغالگر اسرائیلی در مصاحبه با تلویزیون اسرائیل تاکید کردند شیوع ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی، تا به امروز خسارتهای بزرگی را به بخش اقتصادی وارد آورده است و دو بخش پروازهای هوایی و گردشگری کاملا فلج شده است و دهها هزار کارمند این دو بحش بیکار شده اند. این منابع همچنین اشاره کردند پیش بینیهای کارشناسان تاکید میکند که بحران اقتصادی بسیار وخیمتر خواهد شد و زیانهای اقتصاد اسرائیل به دهها میلیارد دلار آمریکا خواهد رسید. جالب آنکه به دلیل عدم تشکیل دولت تا این لحظه، بودجه اسرائیل تا این لحظه تصویب نشده است و دولت پیشبرد که کار مدیریت امور را در دست دارد، حق تصویب قانون بودجه را ندارد، مسئلهای که به گفته منابع اقتصادی در گفتگو با تلویزیون عبری زبان که همه برنامههای اخباری خود را برای بررسی پیامدها و تبعات شیوع ویروس کرونا در اسرائیل و راههای مقابله با این ویروس خطرناک اختصاص داده است، اوضاع را وخیمتر خواهد کرد.
از طرف دیگر، پایگاه اینترنتی روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت (YNET) با انتشار تحلیلی اقتصادی از اوضاع رژیم اشغالگر اسرائیلی، اشاره کرد دلالان محلی گمان کردند مصرف کنندگان اسرائیلی دست از خرید اینترنتی از چین خواهند کشید و به خرید محصولات اسرائیلی یا حداقل محصولاتی که در اسرائیل به فروش میرسد، روی خواهند آورد، اما اوضاع کنونی بنا به گفته منابع اقتصادی بلندپایه، جای هیچ شکی باقی نمیگذارد که سناریوی ترس از ویروس، دیگر تنها یک تئوری نیست و به واقعیت تبدیل شده است؛ به گونهای که مراکز خرید، شاهد کاهش چشمگیر خریداران است و علاوه بر آن، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دو روز پیش از مردم خواست فاصله حداقل یک متری را از دیگری رعایت کنند و از طرف دیگر هزاران نفر در قرنطینه خانگی به سر میبرند و این آمار روز به روز در حال افزایش است، در حالی که اسرائیل، بدون دولت است و از سوی دولت پیشبرد اداره میشود.
این منابع در گفتگو با پایگاه اینترنتی یدیعوت آحارونوت، اشاره کردند که مراکز فروش لباس، یک ماه قبل از کند شدن فعالیتهای خود در پی تعطیلی کارخانهها در چین خبر داده بودند و از این رو اکنون به دلیل تعطیلی نسبی مراکز خرید، کارمندان خود را به خانه میفرستند، در حالی که گروه تجاری «فاکس»، پنج شنبه اعلام کرد شمار کارکنان را در نمایندگیهای «فاکس، «امریکن ایگل»، «یانگا» و «بیلابونگ» کاهش خواهد داد. از طرف دیگر شرکت جهانی تولید پوشاک مردان و زنانه «زارا» از کاهش ساعات کاری مراکز خود خبر داد. اما شبکه پوشاک «کاسترو» نیز به نوبه خود هشدار داد که نمیتواند با این کاهش شدید مشتری مقابله کند و مجبور به اتخاذ تدابیری خواهد شد.
در حالی که شرکتهای هواپیمایی و گردشگری و پس از آن مراکز فروش پوشاک بیشترین خسارتها را از شیوع ویروس کرونا دیدند، این هفته بحران بخش برگزاری مراسمها و نمایشگاهها نیز به این جمع اضافه شد، پس از آنکه وزارت بهداشت رژیم اشغالگر، برگزاری تجمعهای بالای صد نفر را ممنوع کرد و در اثر آن، نمایشگاهها، تئاترها، جشنوارهها و جشنها و برخی برنامههای دیگر لغو شد.
این پایگاه عبری زبان افزود بر اساس برآوردهای مسئولان رده بالا در این بخش، خسارتهای پیش بینی شده، به میلیاردها شیکل خواهد رسید و بر این باورند که اقتصاد اسرائیل در حال آماده باش برای پذیرش یک شوک بزرگ است و بسیار سخت است که بدانند چه اتفاقی خواهد افتاد. آنها همچنین میترسند که کمکهای دولت نه تنها بی فایده، بلکه باعث ضرر و زیان بیشتر باشد.
بخش رستورانها نیز با کاهش شدید مشتریان روبرو شده است، به گونهای که در هفته گذشته، میزان رزروها بیست درصد کاهش پیدا کرد و رستوران دارها آماده سازیها برای خدمات ارسال و بهبود کیفیت ارسال را آغاز کرده اند، در حالی که برخی از رستورانهای مجلل توان تعامل با شرایط موجود را ندارند.
در حال حاضر تنها بخشی که هنوز زنگ خطر را به صدا در نیاورده است، بخش مواد غذایی است و مسئولان مربوطه در این بخش پیش بینی میکنند با وجود هجوم مردم به مراکز فروش مواد غذایی، کمبودی در این بخش وجود ندارد. اما در عمل، تولیدکنندگان محلی در واکنش به بحران ویروس کرونا، شیفتهای کاری و خطوط تولید خود را افزایش داده اند و شبکههای توزیع را گستردهتر کرده اند. این در حالی است که کارشناسان عقیده دارند این راه حلهای موقتی، از ضربه سختی که به اقتصاد اسرائیل وارد خواهد شد، جلوگیری نخواهد کرد.
آزمایش ۲۰۰ نفر از ساکنان فلسطین اشغالی از لحاظ آلوده بودن به ویروس کرونا مثبت بوده است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتض چاپ فلسطین اشغالی نوشت: از این تعداد، شدت آلودگی ۱۶۵ نفر خفیف است. هزاران نفر در قرنطینه به سر میبرند و ۴ نفر بهبود پیدا کردند.
دولت اسرائیل مراکز فرهنگی و تفریحی و نیز مدارس و دانشگاها را تعطیل کرده است.
حضور بیش از ۱۰ نفر نیز در مکانهای سر بسته ممنوع است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از بنی گانتس رهبر مخالفان دولت اسرائیل خواسته است یک " واحد اضطراری" برای مقابله با شیوع گسترش ویروس کرونا تشکیل دهد.
خارجیها تا زمانیکه نتوانند ثابت کنند پس از ورود میتوانند به مدت ۱۴ روز در قرنطینه به سر ببرند، نمیتوانند وارد اسرائیل شوند.
اقدامات اضطراری که برای مقابله با ویروس کرونا اتخاذ شده ممکن است جلسه دادگاه نتانیاهو را که قرار است روز سه شنبه برگزار شود به تعویق بیندازد.
نتانیاهو آزمایش ویروس کرونا داد
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک بیانیه رسمی از آزمایش ویروس کرونا برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خبر داد. در این بیانیه به نتیجه آزمایش وی اشارهای نشده است.
نتانیاهو از کرونا به نفع خود بهره میبرد
روزنامه الأیام نتانیاهو را به بهره برداری از مسئله شیوع ویروس کرونا برای مقاصد سیاسی خود متهم کرد.
این روزنامه در شماره امروز خود نوشت: رژیم اشغالگر پس از سه دور انتخابات طی یک سال با هدف به دست گرفتن قدرت، اکنون به گونهای رفتار میکند که گوئی عامل نجات از دست ویروس کرونا است و خواستار تشکیل فوری دولت فوق العاده با مشارکت ائتلاف آبی- سفید و دیگر احزاب است. گوئی میخواهد برای نجات اسرائیل از این بیماری ازخودگذشتگی به خرج دهد و تنها کسی است که میتواند دولت رابرای نجات از دست این بیماری رهبری کند. نتانیاهو که خواستار تشکیل چنین دولتی است بر نژاد پرستی خود علیه شهروندان عربی تاکید کرده و با متهم کردن آنها به تروریسم گفته است: آنها جائی در این دولت ندارند!
البته این درخواست نتانیاهو با تمسخر بسیاری از تحلیلگران سیاسی اسرائیلی مواجه شده است. زیرا نتانیاهو با به راه انداختن نمایشی از خبرنگاران میخواهد از یکدیگر فاصله بگیرند تا از شیوع احتمالی بیماری جلوگیری کنند. این درحالیست که خود او برخلاف توصیههای وزارت بهداشت اسرائیل دستمالی را از جیبش خارج میکند و پس از پاک کردن بینی اش مجدداً آن رادر جیبش میگذارد تا به جای دستمال جدید، مجدداً از آن استفاده کند.
درحالی که کرونا هر روز تعداد بیشتری از اسرائیلیها را مبتلا میکند، نتانیاهو بیش از پیش به خوبی از آن برای منافع خود و باقی ماندن در نخست وزیری استفاده میکند.
استرالیا و اقیانوسیه
استرالیا:
نایکی فروشگاههای خود را در برخی کشورها تعطیل میکند
شرکت محصولات ورزشی نایکی روز یکشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد فروشگاههای خود را در آمریکا، کانادا، اروپا، استرالیا و نیوزیلند از روز دوشنبه تا ۲۷ مارس به دلیل مهار شیوع ویروس کرونا تعطیل خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این شرکت آمریکایی در بیانیه خود اعلام کرد ما تصمیم گرفتیم فروشگاههای خود را در بسیاری کشورها تعطیل کنیم تا شیوع ویروس کرونا را محدود کنیم. این تصمیم از روز دوشنبه ۱۶ مارس تا جمعه ۲۷ مارس اجرایی میشود.
نایکی اعلام کرد فروش آنلاین این شرکت همچنان ادامه خواهد داشت. به علاوه فروشگاههای نایکی در کره جنوبی، ژاپن و بخشهای گستردهای از چین همچنان فعال خواهند بود.