چگونه یک ابرقدرت تبدیل به زیردست میشود
مدتیست بی سروصدا زیر پوست غرب آسیا اتفاقات مهمی در حال رخ دادن است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ این گزارش روایت ۲۰ سال حکومت پوتینهای نظامی امریکایی است که در عرض چند ماه ردپایی دیگر از آنها نمیماند.
در زیر پوست غرب آسیا چه میگذرد؟
مدتی است بی سر و صدا زیر پوست غرب آسیا اتفاقات مهمی در حال رخ دادن است.
۲۰ سال پیش آنگلوساکسونها برای این قسمت از کره زمین یک مثلث کشیده بودند، مثلث قائم الزاویه که ضلع بزرگتر آن حضور نظامی درمنطقه بود.
بلافاصله پوتینِ نظامی آمریکا دروازههای افغانستان را کوبید، اما ۲۰ سال بعد جای پای این پوتینها را از این کشور پاک کرد. البته با خلق تصاویر ناراحت کننده...
حالا مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید میگوید: متأسفانه این جنگ با شکست خودمان خاتمه یافت.
از سوریه که هم با لباس مبدل داعش بود خارج شد و عقب نشینی محرمانه از سه پایگاه در سوریه را گزارش نکرد و حالا باید تا پایان سال ۲۰۲۱ از عراق هم خارج شود، البته پس از آنکه از بزرگترین پایگاه آنها در عراق و منطقهای خرابهای باقی نمانده.
حدود ۸ تریلیون دلار در غرب آسیا که حاصلش شد خروج دست از پا درازتر آمریکا؛ ضلع دیگر هیمنه آمریکایی حضور اطلاعاتی در منطقه بود که قرار بود سایه سیا بر روی غرب آسیا تاریکی مطلق را حاکم کند.
اما نیویورک تایمز دیروز اطلاع داد میز ایران در سازمان جاسوسی آمریکا به فعالیتش خاتمه داد.
میزی که مایک پمپئو وزیر خارجه سابق در سازمان جاسوسی آمریکا ساخته بود پایههای آن سست شد و شبکه جاسوسان آمریکایی در منطقه لو رفته و کارآیی خود را طی چند سال اخیر از دست داد.
نیویورک تایمز دو روز پیش نیز گزارشی منتشر کرد که مقامات ضدجاسوسی آمریکا در پیام فوق محرمانه به همه پایگاههای سیآیای، در سراسر جهان هشدار دادند که دستگاههای اطلاعاتی ایران، پاکستان و چین منابع اطلاعاتی آمریکا را به «جاسوس دوجانبه» بدل کردهاند؛ و حالا دیروز جان بولتون در پاسخ به مجری تلویزیون که از او پرسید آیا شما فکر میکنید امنیت آمریکا امروز نسبت به اکتبر سال ۲۰۰۱ بیشتر است؟ پاسخ داد: نه، بدیهی است امنیت ما امروز کمتر است ما به شرایط قبل از ۱۱ سپتامبر بازگشتیم.
یک ضلع دیگر قدرت آمریکا در منطقه حضورسیاسی بود و ضلع آخر آمریکایی در این قسمت از کره زمین، حضور سیاسی آمریکایی بود.
تونس، مصر، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان و امروز در انتخابات عراق، در همه این کشورها رگههای حیات سیاسی آمریکا با فراز و فرودها و اندک اندک خشک میشود و سیاستمدارانی روی کارمی آیند که اعتقادی به ایالات متحده آمریکا ندارند.
روزی که دونالد ترامپ میخواست وارد کارزار انتخاباتی آمریکا شود شعارش را این جمله انتخاب کرده بود: آمریکا را دوباره با عظمت کنیم.
این فقط یک شعار انتخاباتی نبود اعتراف یک مقام ارشد آمریکایی بود، اعترافی که در سال ۲۰۱۷ سند راهبردی امنیت ملی آمریکا رسما افول قدرت آمریکا را به رسمیت شناخت؛ و حالا در این روزها مثلت هیمنه آمریکاییها تبدیل به یک خط راست شد که آمریکا را مستقیم به خانه خود هدایت کرد و این سکانس پایانی حضور امریکا در افغانستان تنها سقوط آزاد یک فرد نبود، افول قدرت ایالات متحده در منطقه بود.
آمنه سادات ذبیح پور
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما