پخش زنده
امروز: -
مردم شهرستان آمل در هفتمین روز فراق خورشید عالم جلیل القدر علامه حسن زاده آملی در اجتماع بزرگ فراق یار در مرکز این شهر گرد هم آمدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، این مراسم از سوی ستاد مردمی ارتحال علامه حسن زاده آملی، در میدان ۱۷شهریور این شهر با حضور پرشورقشرهای مختلف مردمی، شاگردان وخانواده آن عالم ربانی در زیربارش باران ورحمت الهی برگزار شد.
یکی از شاگردان علامه حسن زاده آملی دراین مراسم، از علم وعمل به عنوان دواصل انسان ساز برای افراد یاد کرد و گفت: تمام آنچههای درزمان حیات و پس از مرگ افراد میماند، همین دو اصل هست و به همین خاطر باید بسیار زیادی در راستای علم رفت تا به عنوان جوهر وجودی شود.
حجت الاسلام سیدیدالله یزدان پناه افزود: یکی از مواردی که حضرت علامه حسن زاده آملی تاکید زیادی در زمان زندگی خود به آن داشتند، شنیدن و گفتن بود که به شدت باید مراقبت انجام شود که هر چیزی را نباید شنید وهر حرفی را نباید بیان داشت.
وی با اشاره به اینکه همه این اقدامها باید درنهایت به بندگی افراد دربرابر خالق هستی ختم شود گفت: همه کارهای روزانه افراد، چه شخصی، ارتباطات خانوادگی، عمومی با مردم، کاری، اداری باید رنگ بندگی به خود بگیرد و اساسا انسان باید بنده خدا شود.
ضرورت معرفی آثار علامه حسن زاده در جامعه
شاگرد علامه حسن زاده آملی به ضرورت شناساندن و معرفی هر چه بیشتر آثار علامه حسن زاده آملی در جامعه تاکید و تصریح کرد: انتظار هست متولیان دستگاه فرهنگی شهرستان، استان و حتی کشوری نسبت به این مهم و ترویج اندیشههای ناب حضرت عالمه که بهترین راه برای رسیدن به شناخت و درک وجود خداوند متعال و سعادت دنیا و آخرت افراد خواهد بود، پای کاربیایند.
حجت الاسلام یزدان پناه، برپایی مجالس بزرگداشت علامه حسن زاده آملی را نوعی قدرشناسی و شناخت بیشتر از جایگاه و مقام و منزلت آن عالم وارسته دانست و یادآور شد، بهره گیری از ظرفیتهای وجودی حضرت علامه هم در مقام علم و معرفت، توحید و ولایت مداری لازم است، چرا که به عنوان بزرگترین سرمایههای وجودی آن عالم جلیل القدر باید به عنوان سرمشق و الگو مورد توجه قرار بگیرد.
آیت الله حسن حسنزاده آملی ملقب به علامه حسن زاده فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس دروس حوزوی سوم مهرماه در زادگاهش شهر آمل در سن ۹۳سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری قلبی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
علامه حسن زاده آملی وصیت کرده بود پیکرش در زادگاهش روستای ایرا به خاک سپرده شود که پس از تشییع باشکوه و به یادماندنی در روز اربعین حسینی مصادف با دوشنبه پنجم مهر در شهرستان آمل در زادگاهش روستای ایرا به خاک سپرده شد.
علامه حسنزاده آملی در اواخر سال۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای ایرا بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد، او در ۶سالگی خواندن و نوشتن را در مکتبخانه آموخت و در سال۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.
این عالم وارسته در سال۱۳۴۲ شمسی از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سیدمحمدحسن الهی حاضر شد.
این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریسهای اوست.
علامه حسن زاده آملی همچنین حدود ۱۷سال دروس ریاضیات، هیأت، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درسهاست.
علامه حسن زاده آملی، کتابهایی، چون نهجالبلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.