پخش زنده
امروز: -
شاخص تولیدات کارخانهای در چین در ماه سپتامبر به طور غیر منتظرهای کاهش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از پکن، شاخص تولیدات کارخانهای در چین در حالی در ماه سپتامبر کاهش مییابد که قیمت مواد اولیه و قطعیهای مکرر برق بر فعالیت بنگاههای تولیدی فشار وارد کرده بود.
بر اساس این گزارش شاخص مدیران خرید، شاخصی که مرکز پژوهشهای اقتصادی - مالی مارکیت از طریق دادههای حاصل از پرسشنامههای توزیع شده میان مدیران خرید شرکتها به دست میآورد و در نتیجه، میزان خوشبینی آنها درباره اوضاع، در حال حاضر و ماههای پیش رو سنجیده است در ماه سپتامبر در چین به ۴۹.۶ واحد کاهش یافت. در شاخص گذاری های این موسسه پژوهشهای اقتصادی، رقم پایه و مرجع سنجش شاخصهای اقتصادی ۵۰ واحد تعیین شده است.
اگر رقم شاخص، بالای ۵۰ واحد باشد به معنای رونق بخش مورد نظر است و اگر رقم آن پایین تر از ۵۰ واحد باشد رکود در بخش مربوطه را نشان می دهد.
از فوریه سال ۲۰۲۰ تاکنون سابقه نداشته است که رقم این شاخص به زیر ۵۰ واحد سقوط کند. کارشناسان و اقتصاددانانی که این خبرگزاری نظر آنها را در این باره جویا شده بود پیش بینی کرده بودند که رقم این شاخص در این مقطع زمانی از سال به ۵۱ واحد برسد.
درست است که چین خیلی سریع توانست از رکود اقتصادی ناشی از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ کمر راست کند، اما پویایی تولید و رشد اقتصادی این کشور به تازگی افت کرده است.
شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ بخشهای تولید و تولیدات کارخانهای را در چین به شدت تحت تاثیر قرار داد.
با این حال شاخص مدیران خرید در بخش خدمات در چین در این مدت افزایش یافت و به ۵۳.۲ رسید. کارشناسان و اقتصاددانانی که این خبرگزاری نظر آنها را در این باره جویا شده بود پیش بینی کرده بودند که رقم این شاخص در این مقطع زمانی از سال به ۴۷.۵ واحد برسد.
اقدامات محدودیت زا برای مهار بیماری همه گیر کووید-۱۹، که ماه گذشته در بخش مناطق در چین به اجرا در آمد بر این بخش تاثیر قابل توجهی گذاشت.
رقم شاخص مرکب مدیران خرید مرکز آی اچ اس مارکیت که هر دو بخش تولیدات صنعتی و خدمات را در بر می گیرد و بر اساس آن، میزان خوشبینی سرمایه گذاران درباره اوضاع اقتصادی در حال حاضر و ماههای پیش رو در کشور مورد نظر سنجیده می شود، در ماه سپتامبر در چین به ۵۱.۷ رسید. این در حالی است که رقم این شاخص در ماه قبل از آن به ۴۸ و ۹ دهم واحد رسیده بود.