پخش زنده
امروز: -
خلبان بهزادفر حرف های شنیدنی از سالهای دفاع مقدس دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی حسین بهزادفر، متولد ۱۳۳۲ اهل بجنورد، سال ۵۴ به دنبال فراخوانی که برای جذب خلبان در ارتش داده شده بود، در آزمون ورودی شرکت و از بین ۴۰۰ داوطلب به همراه ۲۴ نفر دیگر پذیرفته شد.
او بعد از گذراندن دوره ۶ ماه زبان انگلیسی و کسب دیپلم زبان انگلیسی و دورههای تئوری پرواز به عنوان خلبان دوم در هوانیروز ارتش پذیرفته شد و به پیشنهاد شهید صفدر صفدری یکی از خلبانان بجنوردی، گروه کرمان را انتخاب و ۳۰ سال در این شهر خدمت کرد.
آقای بهزاد فر میگفت: در ۲۵ عملیات دفاع مقدس همچون ثامن الائمه، مرصاد، کربلای ۱ و ۲، والفجرهای مقدماتِی و قادر شرکت کردیم و در روزهایی که جنگ بسیار شدید بوده، با صدور دستور اعزام خلبانان به مناطق جنگی، به عنوان گروه کمک کننده به نیروهای نظامی در مراغه مستقر شدیم و از آنجا به سمت سقز، سردشت و بانه، محل بیشتر عملیاتها و درگیریهای غرب کشور، اعزام شدیم.
این خلبان تیز پرواز از عملیات ثامن الائمه برای شکستن حصر آبادان برایم گفت: در زمان جنگ به عنوان خلبان بالگرد شناسایی فعالیت داشتند و برای شناسایی نقاط پرواز میکردند و در مناطق شادگان به سمت آبادان و سردشت تا خط مقدم پیش میرفتند.
او میگفت: پایان عملیات هنگام برگشته به مقر بودند که اعلام کردند یکی از بالگردها جواب نمیدهد و او برای یافتن آن به آبادان برگشته و بعد از کمی جستجو در هوای پر از خاک و در معرض توپهای خطرناک دشمن، کمک خلبان "آتشی" را بین نخلها میبیند و در چند کیلومتری آن پیاده میشود.
آقای بهزاد فر میگفت: وقتی با بالگردِ غرق در شعلههای آتش مواجه شده، از شدت ناراحتی پاهایش توان حرکت را نداشته و بر زمین افتاده که ناگهان دستی از پشت سر روی شانه اش قرار گرفته، مردی از ساکنان منطقه بوده که گفته دوستانتان را از هلی کوپتر خارج کردیم و به بیمارستان رساندیم؛ و بعد او بلافاصله با مرکز تماس گرفته و میگوید کبوترها سالم اند، ولی پرنده زمین گیر شده است.
او از تفاوت خلبانان ایرانی و بعثی میگوید: با وجود مجهزتر بودن بعثیها و برخورداری از حمایت قدرتهای بزرگ دنیا، ایرانیها با اتحاد، باورهای محکم و برای سربلندی ایران در جهان، مقابل دشمن تا بن دندان مسلح ایستادند و پیروز شدند.
این خلبان پرتلاش از هم رزمی و همنشینی با سردار دلها میگوید: در بیشتر عملیاتهای جنوب شرق کشور برای ایجاد و حفظ امنیت در منطقه سراوان، میرجاوه، ایرانشهرو سیرجان، همراه حاج قاسم بودیم. در جیرفت و کهنوج هم با تدبیر حاج قاسم، خانهای سلطه گر منطقه، مطیع او میشوند و در ادامه هم لشگر ۴۱ ثارالله، به یکی از بهترین لشکرهای ایران تبدیل میشود.
شهید سلیمانی در آن زمان، سن و سال کمی داشت، اما افکار شهید فرای این برنامهها بود. از جمله اینکه وحدت عملی شیعه و سنی را میخواست ایجاد کند تا خاری در چشم دشمن باشد.
حشمت ا... پروانلویی، خلبان بهزادفر را یکی از دوستان و همرزمان صدّیق و باصفای سالهای دفاع مقدس خود توصیف میکند و میگوید: سرکشی و مواسات عملی با خانواده نیروی هوایی خراسان شمالی در غیاب آنها یکی دیگر از ویژگیهای این خلبان بجنوردی است.
او از دیگر همرزمانش همچون حجت ا... عفتی، یحیی سجادی، عباس کرامتی، اکبر وحدانی و شهیدان رضا نیّری و صفدر صفدری، هم یاد کرد.
جنگ به تعبیر مقام معظم رهبری، دارای گنجهای زیادی است. خلبان باصفای قصّه ما، این روزها مهارتهای آموخته از جنگ در تعمیر وسایل یا آموزش زبان انگلیسی را در اختیار نوههای خود قرار میدهد؛ چرا که آنان میخواهند ادامه دهنده راه او باشند.