پخش زنده
امروز: -
سیرابی و شیردان سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است که برای درمان بیماریهایی همچون ام اس، سرطان و ریزش مو عالی است.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما؛ سیرابی و شیردان شاید آنقدر که باید و شاید مورد استقبال دستهای از افراد قرار نمیگیرد. البته به دلیل شکل خاص و بوی نامطبوع سیرابی و شیردان در زمان پخت برخی احساس میکنند که طعم این غذا خوب نباشد، اما پیشنهاد میکنیم برای رساندن ویتامینهای مهم و مواد معدنی عالی به بدن این غذا را در لیست برنامهی غذاهای خود قرار دهید.
سیرابی و شیردان کدام بخش از بدن گاو است؟
به آستر (لایه داخلی) معده گاو، سیرابی میگویند که دارای بافت جویدنی است. سیرابی طعم ملایمی دارد که آن را تبدیل به غذایی خوشمزه به صورت جداگانه، یا در سوپ و خوراک کرده است.
سیرابی عضو گوشتی از معده گاو است که سالها مورد مصرف بسیاری از مردم در اقصی نقاط دنیا بوده است (حتی در ادبیات شکسپیر به آن اشاره شده است). اگرچه به نظر میرسد
سیرابی و شیردان جزء امعا و احشای درون شکم علفخواران (نشخوارکنندگان) است. معمولاً سیرابی را پس از ذبح حیوان از بدنش خارج میکنند که دارای آخرین محتویات معده است که دارای بوی نامطبوع و ناخوشایند است که جهت مصرف با برش دادن و خارج نمودن محتویات و به طور کامل شستشو کردن آن اقدام به پخت این ماده غذایی میکنند. عضلات صاف و لانه زنبوری که در سیرابی و شیردان وجود دارد، از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و از نظر پروتئین و چربی با گوشت گاو و گوسفند بسیار متفاوت است که بر خلاف کله و پاچه باعث افزایش کلسترول نمیشود، البته کالری آن نسبت به گوشت قرمز کمتر بوده، ولی پروتئین آن مشابه گوشت قرمز، مرغ و ماهی است.
خواص درمانی سیرابی
خواص و فواید سیراب شیردان برای سلامتی بدن و درمان بیماریها سالهاست که از سوی متخصصان توصیه میشود.
درمان کم خونی
مفید در رشد و تقویت کودکان
بهترین برای تقویت معده و روده
کمک در درمان بیماریهای عصبی و افسردگی
مفید برای افراد مبتلا به بیماری ام اس MS
درمان زخم معده و اثنی عشر
تقویت و درمان ریزش مو
تقویت سیستم ایمنی بدن
ضد سرطان
نکات مهم و مضرات احتمالی سیرابی و شیردان
- معمولاً مصرف این ماده غذایی با اهمیت در هفته ۲ مرتبه توصیه میشود.
- هنگام خرید سیرابی باید به نکاتی توجه داشت:۱- نداشتن بوی تعفن ۲- فصلی که در آن قرار دارید و قصد خرید سیرابی دارید.
- سیرابی تابستان و پاییز، سفیدرنگ است، چون دام علوفه تازه خورده و تحرک زیاد داشته، ولی سیرابی زمستان و بهار تیره رنگ است، چون دام در طول فصل، علوفه خشک خورده و تحرک بسیار کمی داشته، البته این مساله به معنای خرابی سیرابی نیست.
- بهتر است قبل از پخت، این ماده غذایی را کامل شسته و تمام زواید اطراف آن را دور بریزید و در موقع خرید، بهداشت و سلامت این ماده غذایی را درنظر بگیرید و انواعی را که دارای بسته بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند، انتخاب کنید.
- معمولا در تهیه این غذا برای ایجاد طعم مطلوب از نمک زیاد استفاده میشود. بنابر این مصرف این غذا برای مبتلایان به فشار خون بالا توصیه نمیشود.