پخش زنده
امروز: -
دهه شستی ها با خلاقیت و نوآوری کاری کردند کارستان و کارگاه کوچک تولید در و پنجره های دو جداره را در روستایی کوچک به بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور تبدیل کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ استان مرکزی؛ باور کردنی نیست اگر بگویم این واحد صنعتی کوچک ، بزرگترین تامین کننده در و پنجره های دو جداره در ایران است که با تلاش 300 جوانان دهه شصتی و هفتادی در مسیر توسعه و شکوفایی گام بر می دارد.
این واحد تولیدی به ظاهر کوچک توانسته با ابتکار و تعهد بالای مدیران و کارکنان جوانش این محصول را به میزان 552 هزار متر طول در سال تولید کند.
ضرورت حفظ انرژی...
چرخش توربین ها در نیروگاه ها و غرش رآکتورها در پالایشگاه ها همه از توان بالا و تعهد متخصصان کشور با هدف توسعه و بالندگی و تامین انرژی های مورد نیاز برای داشتن زندگی بهتر حکایت دارند.
حال با توجه به تامین این همه انرژی مختلف مثل آب ، برق و گاز که برای ادامه حیات اقتصادی و اجتماعی ضرورتی انکارناپذیر است باید تا حد امکان بتوانیم از هدر رفت آنها جلوگیری کنیم.
کاهش اتلاف انرژی، اولویت فراگیر...
این موضوع مهم و حیاتی یعنی جلوگیری از هدررفت منابع اکنون در جهان به یکی از اولویت های اساسی کشورها تبدیل شده و روزی نیست که خبر از فناوری های جدید در زمینه حفظ منابع به گوش نرسد.
به همین دلیل صنعتگران خلاق و نوآور استان مرکزی در طرحی، به کمک حفظ منابع انرژی و سرشار آن آمدند و با طراحی و ساخت پنجره های دو و چند جداره قدم در مسیر حفظ این سرمایه های خدادادی گذاشتند.
حفظ بیش از نیمی از منابع انرژی...
اکنون موضوعی که مورد توجه صنعتگران استان مرکزی قرار گرفته آن است که سالانه 30 تا 40 درصد انرژی های تامین شده به راحتی از طریق پنجره ها هدر می رود که با استفاده از پنجره های دوجداره بیش از 50 درصد اتلاف انرژی کاهش می یابد.
اهمیت این موضوع تا آنجاست که جوانان مبتکر ایرانی را در روستایی کوچک بر آن داشت تا با اندیشه ای نو پا در مسیر حفظ منابع انرژی بگذارند تا هم تولید کننده و مصرف کننده برنده این میدان باشند.
کاهش چشمگیر هدررفت انرژی...
کارشناسان معتقدند هر سال 20 تا 30 درصد انرژی ساختمان ها از طریق پنجره ها هدر می رود و با نصب در و پنجره های دو یا چند جداره این میزان تا 50 درصد کاهش می یابد.
اکنون یکی از واحدهایی که بیشترین نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش را در ایران دارد کارخانه ای است در روستای موت آباد شهرستان اراک در استان مرکزی فعالیت می کند.
مدیر عامل این واحد تولیدی که از جوانان دهه شصتی و کارآفرین نمونه کشوری هم هست می گوید: این مجموعه صنعتی تاکنون درب و پنجره عظیم ترین طرح ها و مجتمع های مسکونی و تجاری کشور از جمله هواپیمایی کشور، دانشکده علوم انتظامی امین، حج و زیارت و کمیته امداد امام خمینی را تامین کرده است.
اما بهتر است کمی از شیشه های دوجداره و کارکردهای آن بگویم.
شیشه دوجداره چیست؟
شیشه دوجداره قابی است که از دو یا چند لایه شیشه موازی هم تشکیل شده است.
بین دو شیشه فاصلهای چند میلی متری است که این فضای خالی معمولاً با هوای خشک یا گازی بیاثر مثل گاز آرگون پر میشود.
تفاوت اصلی شیشه دوجداره با شیشه ساده در همین فضای خالی آن است، این فضای پر شده از گاز اجازه انتقال و جابجایی گرما و سرما را نمیدهد و به علت هدایت نشدن دما و صدا، شیشه مانند یک عایق بین محیط داخلی و خارجی عمل میکند.
تاریخچه...
همانطور که میدانید شیشه از قدیمیترین مصنوعات ساخته بشر است که به حدود سه هزار سال قبل در سرزمین بابل بر می گردد.
اما ایده دوجداره کردن شیشه برای بهینه سازی آن تاریخچه نه چندان دراز 200 ساله دارد. در سال 1865 میلادی صاحب مغازه شیشه فروشی در نیویورک با ابتکار و خلاقیت امتیاز ثبت و بهرهبرداری از شیشه دوجداره را به دست آورد.
او با مطالعات و تحقیق فراوان خصوصیات عایق بودن این شیشه را اثبات کرد و از همان تاریخ تحول بزرگی در زمینه شیشههای ساختمانی ایجاد شد.
پنجره، بخش قابل توجهی از دیوار ساختمان...
اکنون با این جمله می خواهم بگویم دنیای مدرن امروزی پر از ترافیک و بوقهای ممتد و انواع سروصداها است، از طفی همه ما هم کم و بیش اعصاب درستی نداریم، اما خوشبختانه میتوانیم به کمک فناوری شیشه دو و چند جداره اجازه ورود هیچ یک از این صداهای اعصاب خرد کن را به خانه ندهیم.
حذف صداهای اضافی تنها مزیت شیشه دوجداره نیست و این پنجرهها به دلیل قابلیت عایق حرارتی در تابستان خانه را خنک تر و در زمستان گرمتر می کنند.
مزایای درب و پنجره های دو جداره...
بر اساس تحقیقات سازمان بهینه سازی مصرف سوخت حدود 45 درصد انرژی در ایران از طریق پنجره ها هدر می رود.
وقتی در زمستان به قاب پنجره و شیشه آن دست می زنیم خواهیم دید که سرد است و این دلیل تبادل حرارتی بین قاب پنجره و شیشه با فضای بیرون است.
با استفاده از پنجره و شیشه دو جداره تبادل حرارتی از طریق پنجره به حداقل ممکن خواهد رسید.
تعداد جداره های شیشه، وجود گاز خنثی در جدار میانی آنها و نحوه مونتاژ شیشه و پنجره دوجداره در میزان عایق حرارتی آن موثر است.
ایجاد محیطی آرام...
داشتن محیطی آرام از دیگر مزایای استفاده از پنجره های دوجداره است.
میزان آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ حدود 75 دسی بل و در شهرهای کوچک 55 دسی بل است.
وجود کانال های خالی بین پروفیل ها علاوه بر سبک تر کردن وزن سبب می شود پروفیل پنجره، عایق بهتری باشد و از انتقال صداهای محیط خارج به فضای داخلی جلوگیری کند.
با استفاده از پنجره های دوجداره علاوه برعایق حرارتی، عایق صوتی بسیار خوبی نیز می شوند و مانع از تبادل صوتی محیط داخل به بیرون و انتقال آلودگی های صوتی محیط بیرون به داخل خواهند شد.
صادرات و ارزآوری، چشم انداز توسعه...
حال باز گردیم به کارخانه کوچک در و پنجره سازی در روستای موت آباد اراک که کارکنان آن پس از فتح بازار داخل به سمت تصاحب بازار صادرات در حرکت هستند.
آنان البته در سال گذشته با صادرات دو میلیون دلار محصول به عراق، لبنان و سوریه این امر را محقق کرده اند، اما آن را ناکافی می دانند و قصد دارند قدم های باندتری در این حوزه بردارند.
سوارانی مدیر عامل این واحد تولیدی تکمیل زنجیره تولید با ساخت پروفیل آلومینیوم، مونتاژ درب و پنجره و تولید شیشه چند جداره را سبب حذف واسطه ها و کاهش 20 تا 30 درصدی هزینه تمام شده برای تولید کننده و مصرف کننده دانست.
اکنون 3 هزار واحد کوچک و بزرگ در نواحی صنعتی و شهرک های استان مرکزی فعالیت میکنند که اشتغال 30 هزار نفری تامین نیاز داخل و البته صادرات 30 درصد از محصولاتشان را هم در کارنامه پر افتخار خود ثبت کرده اند.
کاهش بیش از نیمی از هزینه های سالانه انرژی...
مدیر تولید واحد صنعتی در و پنجره های دوجداره در روستای موت آباد اراک هم میگوید: با استفاده از این محصول، ضمن بهینه شدن مصرف انرژی مردم میتوانند بیش از نیمی از هزینه های سالانه انرژی های مورد مصرف خود را کاهش دهند.
صنعتگران این کارگاه کوچک که به سلطان در و پنجره ایران معروفند می گویند: برای رسیدن به جایگاه کنونی مشقت های فراوان را تحمل کرده اند، اما در نهایت توانستند با مقاومت در مقابل ناملایمات و فشارهای متعدد دلالان و واسطه گران، تولید را در مسیر پیشرفت و تعالی هدایت کنند.
بازار فروش در و پنجره کشور در دست جوانان دهه شصتی...
مدیر عامل این واحد صنعتی هم می گویند: در همین واحد کوچک به راحتی می توانیم کل نیاز کشور به در و پنجره دو جداره را تامین کنیم.
سوارانی که دهه شصتی است و در عین حال جوان ترین و برترین کارآفرین کشور نیز هست و کارگرانش با میانگین سنی 30 سال، همگی جوان و پویا هستند.
اکنون این جوانان متعهد با سعی و تلاش شبانه روزی خود بازار فروش ایران را در دست دارند و محصولات با کیفیت خود را به همه استانها از شمال تا جنوب و شرق تا غرب کشور ارسال میکند.
فتح دروازههای صادرات...
صنعتگران این واحد صنعتی معتقدند فتح دروازههای صادرات با تحقق شعار ما می توانیم دست یافتنی است و سال 99 نیز با صادرات دو میلیون دلار در آغاز این مسیر گامهای استواری برداشتند.
اکنون چند کشور از جمله همسایه های جنوبی ایران از مشتریان ثابت در و پنجره های دوجداره این واحد صنعتی در روستای موت آباد اراک هستند.
حذف دلالان، شاه کلید موفقیت...
باید بگویم علت این همه اتفاق خوب قطع دست دلالان و واسطه های بیرحم است.
صنعتگران باهوش این واحد تولیدی توانستند با ترفندهای مختلف با حذف واسطه های دندان گرد تا 20 درصد هزینههای خود را کاهش دهند و البته از سوی دیگر این میزان کاهش هزینه نیز به جیب مصرفکننده میرود.
حذف دلالان از روند تولید تا مصرف شاه کلید این موفقیت بزرگ است که توانسته کاری کند که یک کارگاه کوچک در روستایی کوچک در مرکز ایران همه نیاز کشور به در و پنجره های دو و چند جداره را تامین کند و علاوه بر آن موضوع صادرات را هم در دست اقدام داشته باشد.
حرف آخر...
کاهش اتلاف انرژی و آرامش خیال خانوادهها از کاهش هزینهها، ارمغان صنعتی است که ظاهرا کوچک، اما توانش بی اندازه است.
این توفیق بزرگ به سادگی به دست نیامده مگر در سایه تلاش و همتی از جنس خودباوری.
به نظرم الگو قرار دادن روش های ابتکاری صنعتگران کارگاه در و پنجره سازی موت آباد اراک از سوی واحدهای درگیر با دلالان دندان گرد و خانمان برانداز در کشور می تواند به توسعه تولید و کاهش چشمگیر هزینه های گزاف واسطه ها منجر شود.
به گمانم این امر به تنهایی از عهده صنتعگران این عرصه برنمی آید مگر با حمایت و عمل به شعار سال از سوی مسئولان در سالی که به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامگذاری شده است.
نویسنده: سید احمد طباطبایی