پخش زنده
امروز: -
موارد بستری کودکانی که دچار سوء تغذیه و به سرخک مبتلا شده اند در بیمارستانهای افغانستان در حال افزایش است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، بحران انسانی در افغانستان رو به وخامت است.
بر اساس این گزارش، موارد بستری کودکانی که دچار سوء تغذیه و به سرخک مبتلا شده اند در بیمارستانها در این کشور در حال افزایش است.
صندوق کودکان ملل متحد "یونیسف" اعلام کرد شمار زیادی از کودکان در صورت عدم دسترسی فوری به دارو و درمان ممکن است جانشان را از دست بدهند.
خبرنگار الجزیره انگلیسی در گزارشی از بیمارستانی در کابل گفت این کودک با کمبود اکسیژن دست و پنجه نرم میکند. این کودک در شرایط وخیمی به سر میبرد، اما در این بیمارستان در کابل خبری از دستگاه کمک تنفسی نیست. او از جمله هزاران کودک تازه متولد شده در افغانستان است که به درمان فوری نیاز دارند.
دکتر دیک چاملا مدیر بخش سلامت یونیسف گفت: "همان گونه که مشاهده میکنید این نوزادی به شدت نارس است و به مراقبت و تنظیم دمای مناسب دستگاه به شدت نیاز دارد تا بتواند زنده بماند و در صورت عدم تأمین منابع، ما نمیتوانیم آنها را نجات دهیم. "
در این بخش از بیمارستان شاهد کمبود شدید امکانات هستیم. این بیمارستان با کمبود ماسک، دستکش، دارو و غذای کودکان مواجه است.
هِرو دِ لیس نماینده یونیسف در افغانستان در حالی که گریه میکرد، گفت: "همواره نشانههایی از امید وجود دارد، این همان کاری است که ما میتوانیم انجام دهیم. اگر امیدی وجود نداشت ما اینجا نبودیم. "
مقامات طالبان اولویتهای دیگری دارند. آنها در تلاش برای به رسمیت شناخته شدن در سطح بین المللی و دریافت کمکهای بین المللی هستند، اما بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان همچنان به طالبان مظنون و مشکوک هستند و این در حالی است که سیستم بهداشت و درمان افغانستان در آستانه فروپاشی قرار دارد.
پزشکان و پرستاران در اینجا افراد شجاعی هستند. آنها ساعتهای طولانی کار میکنند. تعداد آنها در اینجا کم است. این در حالی است که تعداد کودکانی که در هر روز در اینجا به سبب ابتلا به سرخک و سوء تغذیه تحت درمان قرار میگیرند در حال افزایش است. در بسیاری موارد، این کودکان جانشان را از دست میدهند، زیرا تجهیزات زیادی در اینجا وجود ندارد. آنها در تلاش برای یافتن واژههایی برای گفتن این موضوع به والدین هستند که شاید کودکشان تا فردا دوام نیاورد و زنده نماند.
اجمل حبیبی متخصص اطفال است. او دیگر خسته شده است. او و همکارانش میدانند دوران دشواری پیش رویشان قرار دارد.
وی گفت:"با شرایط بسیار دشواری مواجهیم. قلبمان میشکند زمانی که نمیتوانیم به این کودکان کمک کنیم. "
اگر کمکها وارد افغانستان نشود، ذخیره سوخت و مواد غذایی احتمالا به زودی به پایان میرسد و دیگر خبری از برق و گرما نخواهد بود.
خبرنگار افزود ما دو ساعت پس از فیلمبرداری بار دیگر به همان بیمارستان باز میگردیم که این کودک در آن بستری بود. تخت او دیگر خالی است. او برای مبارزه با عفونتی که سراسر بدنش را فرا گرفته بود، بسیار ضعیف شده بود. "