پخش زنده
امروز: -
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: برای ساخت، توسعه، تجهیز و تعمیر فضاهای کتابخانه عمومی از ظرفیت خیران استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی؛ محمدعلی نبی پوردر جلسه انجمن کتابخانه های عمومی خراسان رضوی که به صورت مجازی با سایر شهرستان های استان برگزار شد، افزود: ساخت، توسعه، تجهیز و تعمیر فضاهای کتابخانهای خوشبختانه با روند قابل قبولی در حال اجرا است .
وی گفت: با توجه به محدودیتهای منابع مالی باید در این حوزه از ظرفیت خیران و یا کسانی که تمایل به حضور در این عرصه را دارند، بهره و استفاده لازم را ببریم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه با توجه به محدودیتهای مناطق دور افتاده و کم برخوردار نسبت به شهرها برای تعمیر، تجهیز و ساخت کتابخانه میتوان استفاده مفید و موثری از حضور خیران داشته باشیم افزود:برای این هدف ابتدا باید هزینه لازم را پیش بینی و با توجه به آن اقدام به جذب منابع مالی کرد.
نبی پور با اشاره به اینکه وجود کتابخانه دلیلی بر وجود کتابخوان نیست، گفت: دعوت جامعه به سمت مطالعه نیاز به برنامه ریزی و راهبردهای اساسی و پایهای دارد. در همین راستا باید از ظرفیت آموزش و پرورش به نحو احسن استفاده کرد چرا که این سازمان بیشترین ارتباط با عظیمترین بخش جامعه که همان دانش آموزان و نسل کودک و نوجوان است، را دارد.
وی با بیان اینکه ما باید فرزندانمان را از صرف مطالعه کتابهای درسی به سمت مطالعه آزاد هدایت کنیم افزود: برای این هدف باید از روشهای روز و خلاقانه در کنار همراهی، همکاری و هم افزایی دستگاههای اجرایی و افراد تاثیرگذار همچون افراد معتمد، امامان جمعه و جماعت و شوراهای اسلامی شهر و شهرستان و به ویژه شهرداریها استفاده کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به لزوم پرداخت نیم درصد سهم شهرداریها به کتابخانه ها، افزود: شهرداریها باید بدانند که در واقع پرداخت نیم درصد شهرداریها نه تنها هزینهای ندارد بکله نوعی سرمایه گذاری است چرا که رشد فضاهای کتابخانهای ارتقاء فرهنگ شهروندی را در بر دارد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: رسالت و هدف اصلی مجموعه کتابخانههای عمومی برقراری عدالت فرهنگی در تمامی مناطق استان به ویژه مناطق کم برخوردار و دورافتاده است.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان با بیان اینکه در جامعه امروز دسترسی به خدمات کتابخانهای یکی از مولفههای اصلی و موثر در رشد فرهنگ عمومی، درک و آگاهی اجتماعی است افزود: در همین راستا این اداره کل با همراهی و همیاری خیران و برخی از دستگاههای اجرایی متولی و فرهنگی اقدام به هفت باب کتابخانه عمومی مستقر در شهرستانهای مشهد، روستای سربالای تربت حیدریه، شادمهر مه ولات، گلبهار، شهر جدید بینالود و روشناوند گناباد؛ یک باب پیشخان کتابخانهای در منطقه مجدیه مشهد و یک باب کتابخانه سایر در قالب طرح پیک دانایی در شهرستان چناران کرده است.
وی با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، گفت: این دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی به دلیل شیوع کرونا بصورت مجازی و در بستر سامانه samakpl.ir برای سه گروه سنی کودک، نوجوان و بزرگسال با محوریت سیر و سلوک زندگی حضرت امام رضا (ع) و بخش ویژه حضرت مهدی (عج) برگزار شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی با معرفی منابع جشنواره کتابخوانی رضوی افزود: تا کنون بالغ بر ۱۳۰ هزار نفر از خراسان رضوی در این جشنواره شرکت کرده اند.
در پایان این جلسه از دو طرح «کتاب نذری» با هدف جمع آوری کتابهای مازاد منازل و «کتاب خواندنی است نه تزئینی» مربوط به اهدای کتابهای دفاتر مدیران دستگاه های اجرایی استان برای مناطق کم برخوردار و دور افتاده رونمایی شد.