پخش زنده
امروز: -
تازهترین گزارشهای رسمی از بازگشت انگلیس به عنوان چهارمین کشور دارای بیشترین مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان حکایت دارد.
به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، کشورهایی که بیشترین شمار ابتلای به کرونا را در جهان ثبت کرده اند، تا ابتدای هفته جاری عبارتند از آمریکا با ۴۱ میلیون و ۸۵۴ هزار، هند با ۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار، برزیل با حدود ۲۱ میلیون و انگلیس با بیش از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد. بدین ترتیب، انگلیس با جمعیت حدود ۶۷ میلیون نفر پس از کشورهای پر جمعیتی همچون هند، به رده چهارم بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا در جهان بازگشته است. عدهای از کارشناسان هشدار میدهند ممکن است در پاییز امسال، محدودیتهای کرونایی و قرنطینهها دوباره به انگلیس بازگردد.
دکتر هیلاری جونز کارشناس بهداشت و درمان در این باره گفت: " اگر با بداقبالی، شمار مبتلایان به ویروس کرونا و تعداد مبتلایان بستری در بیمارستانها باز هم بیشتر شود، با این که شمار قربانیان کووید به علت واکسیناسیون و مراقبت بهتر کم میشود، احتمال بازگشت محدودیتهای کووید وجود دارد. "
در انگلیس بر اساس امارهای دولت، تاکنون بیش از ۶۶ درصد جمعیت این کشور علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند.
کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند دریافت حتی هر دو دوز واکسن نباید به بی تفاوتی در رعایت دستورالعملها منجر شود. مرکز ملی امار انگلیس در تازهترین گزارش اعلام کرد تا کنون ۶۴۰ نفر از افرادی که هر دو دوز واکسن کرونا را در این کشور دریافت کردند جان باختند.
با لغو همه محدودیت های کرونایی در انگلیس، کانونهای درامدی همچون ورزشگاهها، فروشگاهها و مراکز تفریحی و خرید مملو از جمعیت شده است که اغلب بدون استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است.
شماری از انگلیسیها معتقدند دولتشان به جای سلامت مردم، اقتصاد را در اولویت قرار داده و به همین علت، همه محدودیتهای کرونایی را برچیده است و شمار مبتلایان و جان باختگان با سرعت بیشتری در حال افزایش است و اکنون نیز با قطع کمکهای مالی، افراد شاغل کم درامد را ناچار میکند تا بی توجه به نشانگان ابتلا، بر سر کار خود حاضر شوند.
یک شهروند انگلیسی در این باره گفت: دولتها حتی به امور بهداشتی، از منظر منافع مالی و اقتصادی نگاه میکنند. این دولتها در صددند از پدیدههایی همچون کرونا هم پول به جیب بزنند. در این میان، تفاوت میان حقیقت و وهم هم روشن نیست. آنچه درباره کووید از دولت شنیده ام، بسیار متناقض است.
کارشناسان دولتی میگویند هزینههای مهار همه گیری کووید، بدهی عمومی دولت انگلیس را افزایش داده و به ۲.۲ تریلیارد پوند رسانده و دولت ناچار است زمینه رونق اقتصادی را هرچه سریعتر فراهم آورد.
بانک تصفیه حساب بین المللی (Bank for International Settlements) در سوئیس اعلام کرد تورم پس از همه گیری کووید، بهره بدهیهای دولت انگلیس را به سالانه ۱۰۰ میلیارد پوند افزایش خواهد داد. این بانک سوئیسی اعلام کرده میزان بهره بانکی امسال ممکن است به بالاترین میزان پس از پایان جنگ جهانی دوم برسد.
صداها به ترتیب:
۱ – دکتر هیلاری جونز – کارشناس بهداشت و درمان
۲ – شهروند انگلیسی