به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن ؛ دومینیک راب، وزیر امور خارجه انگلیس که در زمان اوج پیشرویهای طالبان تا سقوط کابل در تعطیلات تابستانی در سواحل جزیره کرت یونان بود، پس از این که اعضای کمیته روابط خارجی مجلس انگلیس، به قولی او را با پرسش هایشان سرخ کردند، روانه کشورهای منطقه شده است تا لابد جریمه دیرکرد بپردازد از دوحه تا اسلام آباد و عزم حضور در برخی دیگر از پایتختهای منطقه.
دومنیک راب در دو کنفرانس خبری مشترک با وزیران امور خارجه کشورهای قطر و پاکستان در دوحه و اسلام آباد ضمن تاکید بر ضرورت گفتگو با طالبان، اولویت نخست خود را در این مرحله از تلاشها تامین مسیری امن برای خروج شهروندان انگلیسی و افراد مورد نظر انگلیس از افغانستان اعلام کرد.
این در حالی است که بازی شماتت در میان کشورهای اصلی ایجاد فاجعه
افغانستان، یعنی آمریکا و انگلیس کماکان ادامه دارد. انگلیسیها تمایل دارند برای بحران افغانستان، همه را جز خودشان سرزنش کنند.
لرد ریچاردز، رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش انگلیس در مصاحبه با رسانههای این کشور گفت: در نشست سران گروه هفت دولت بریتانیا از آمریکا خواست مهلت خروج از افغانستان را تمدید کند، اما نتوانست تصمیم رئیس جمهور بایدن را تغییر دهد.
نهادهای انگلیسی اعلام کردند: در طول ۲۰ سال حضور در افغانستان بیش از یکصد هزار نیرو از انگلیس به افغانستان اعزام شد که ۴۵۷ نفر آنان کشته و دوهزار و ۲۰۹ نفر زخمی یا دچار نقص عضو شدند.
همچون درک در نالاگی سال ۲۰۱۷ در ماموریت افغانستان هر دو پای خود را از دست داد. این روزها برخی رسانههای انگلیسی از منظر نظامیان اعزامی این کشور به وقایع افغانستان مینگرند.
درک درنالاگی اظهارداشت: هدف از جنگ افغانستان، دستیابی به صلح و ثبات در جهان بود، اما مدام این پرسش در ذهن من است که آیا اهداف این جنگ، محقق شد؟ نگاه به ۲۰ سال گذشته نشان میدهد هیچ تغییر مثبتی پدید نیامد. ما نظامیان احساس میکنیم دولت بریتانیا به ما خیانت کرده است.
البته رسانههای انگلیس هیچ رغبتی برای پرداختن به پیامدهای این جنگ ویرانگر برای مردم افغانستان ندارند.
دهها هزار زن و مرد و کودکی که بر اثر بمبارانها و این جنگ، قربانی و یا برای همیشه دچار نقص عضو شدند و اکنون با میراثی از فقر و نا امنی مواجه اند.
استفن بل فعال حقوق بشر در انگلیس و تحلیلگر مسائل سیاسی در این باره اذعان کرد: بخش عمده زیر ساختها و اقتصاد افغانستان، عراق، سوریه و لیبی در پی حملات آمریکا، انگلیس و دیگر متحدانشان نابود شده است.
وی گسترش تروریسم در جهان را پیامد دخالتهای آمریکا و متحدانش در جهان دانست و تاکید کرد: در یک جمله میتوان گفت که اکنون در مقایسه با سال ۲۰۰۱ (زمان تهاجم آمریکا و متحدانش به افغانستان) جهان نا امن تری داریم.
وزیر امور خارجه انگلیس در سفر دورهای به منطقه اولویت لندن را، خارج ساختن باقی مانده شهروندان و افغانهایی دانست که با دولت انگلیس در ۲۰ سال اخیر، همکاری کرده اند و یا مورد نظر آنان برای خروجند.
با این که افغانستان حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد، آمریکا و متحدانش که به افغانستان حمله کردند، تلاش میکنند با انحراف افکار عمومی جهانیان، اولویت را به جای خارج ساختن آن ۴۰ میلیون نفر از فاجعهای که ساخته اند، به خارج ساختن چند صد نفری اختصاص دهند که با ارتشهای غربی در زمان اشغال، همکاری کرده اند.