دو برابر شدن کانونهای فرسایش بادی در استان
ورود سالانه ۲۱۹هزار تُن گرد و غبار به هوای خراسان رضوی
سالانه ۲۱۹هزار تُن خاک از کانونهای گرد و غبار وارد خراسان رضوی میشود.
ه گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزخراسان رضوی،
مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی با بیان این که ورود این میزان خاک به هوا
تهدیدی برای سلامت مردم است گفت:
بر اساس مطالعات منشاء یابی انجام شده در حوزه کانونهای گرد و غبار، این کانونها پراکنش بالایی در استان دارند، اما کانونهای بحرانی استان در شهرستانهای سبزوار، گناباد، رشتخوار، خواف و تایباد است که ۲.۵میلیون هکتار از مجموع ۳.۳میلیون هکتار عرصههای تحت تاثیر فرسایش بادی خراسان رضوی را شامل میشوند.
تورج همتی افزود: طبق آمار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، هم اکنون ۳۰کانون تحت تاثیر فرسایش بادی در خراسان رضوی وجود دارد که طی سالهای گذشته ۲برابر شده است و اکنون ۲۲شهرستان استان را درگیر این کانونها کرده است.
وی گفت: سطح کنونی مناطق بحرانی زیر تاثیر فرسایش بادی در خراسان رضوی بیش از یک میلیون و ۲۰۰هزار هکتار است در حالی که قبل از این ۷۵۰هزار هکتار بوده است.
همتی با بیان این که طی چهار سال گذشته اقدامات پیشگیرانه در مناطق زیر حفاظت محیط زیست استان به ارزش ۴۲میلیارد و ۷۵۰میلیون ریال برای حفظ خاک و پوشش گیاهی انجام شده است افزود: کاشت گیاهان سازگار با کم آبی در کانونهای بحرانی گرد و غبار موجود در داخل مناطق تحت مدیریت این اداره کل، انجام اقدامات برای احیای دریاچه بزنگان و رودخانه تجن، اقدامات بیولوژیک، مدیریت زیست بومی و آبیاری بخشی از این اقدامات است.
کلانشهر مشهد طی ۶روز گذشته با شاخص آلودگی بالا و وضعیت هشدار تحت تاثیر گرد و غبار ناشی از کانونهای خارجی و داخلی ایجاد گرد و غبار قرار داشته است.