پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طب سنتی در حال حاضر هیچ داروئی به عنوان داروی درمان قطعی کرونا ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر مهدی یوسفی افزود: لیکن برخی ترکیبات گیاهی و تدابیر تغذیهای هست که میتواند سیر بیماری را کند و در تخفیف علایم و جلوگیری از پیشروی بیماری، کمک کند.
وی با اشاره به اینکه بیماران کرونایی اغلب در حوزه سرپایی بدون هیچ مداخله درمانی و داروئی بهبود پیدا میکنند گفت: مردم دنبال داروی گیاهی معجزه آسایی برای درمان کرونا نباشند؛ چنین داروئی در حال حاضر در دسترس نیست و همه داروهای گیاهی موجود تنها در تسکین علائم و عمدتا در حوزه سرپایی کمک کننده هستند.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه مراجعه زودهنگام به پزشک معالج و پرهیز از خود درمانی در کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی اثرگذار است افزود: بیماری که وارد فاز التهابی شده و درگیری ریوی پیدا میکند، نباید وقت را از دست بدهد.
به گفته وی، این بیمار نیاز به مداخلات جدی درمانی دارد و پیگیری درمان بدون نظر پزشک مجرب و با اتکا به اطلاعات نادرست فردی و توصیههای فامیل و بستگان، نتیجهای جز پیشرفت بیماری و رسیدن به وضع بحرانی بیمار در پی ندارد.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره ۳داروی گیاهی معرفی شده موکوزیفت، شربت آلرگارد و اسپری پی. اچ آر ۱۶۰ هم گفت: این ۳دارو از وزارت بهداشت مجوز دریافت کردند، اما نه به عنوان درمان قطعی بیماری.
وی ادامه داد: به عنوان مثال روی جعبه شربت آلرگارد فقط ذکر شده "بهبود علائم خستگی و بی اشتهایی بیماران کووید۱۹"، ولی برخی تصور کنند این داروها معجزه خواهد کرد؛ چنین چیزی نیست و از ابتدا نیز این داروها با چنین ادعاهایی برای کسب مجوز و ورود به بازار داروئی، اقدام نکردهاند.
دکتر یوسفی درباره رد اثرات داروهای طب سنتی در درمان کرونا نیز افزود: کرونا ویروس یک بیماری نوظهور ایجاد و دانش بشری را در رابطه با درمان و مواجهه با آن دچار چالش کرده است؛ بنابراین رد یا تایید هر یافته تحقیقی و علمی اعم از درمانهای گیاهی و یا شیمیایی نیازمند تحقیقات گسترده علمی مبتنی بر شواهد و مستندات است.
به گفته این پزشکر، اینکه اثرات کمکی داروهای موجود یا داروهای آتی چه قدر خواهد بود، نیاز به زمان و تحقیقات بیشتر دارد.