پخش زنده
امروز: -
یک کارشناس مسائل منطقه گفت: تلفات بالا و هزینههای سنگین نظامی آمریکا را وادار به خروج از افغانستان کرد.
دکتر بهرام زاهدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره عملکرد نیروهای آمریکایی پس از دو دهه اشغال افغانستان افزود: نیروهای آمریکایی قوای جنایتکاری بودند که در دو دهه حضورشان هزاران بمب بر سر مردم افغانستان ریختند و صدها مجلس عروسی و عزا مورد اصابت موشکهای آمریکایی قرار گرفت.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: نه تنها تعداد زیادی افراد بی گناه در افغانستان کشته شدند، بلکه نیروهای آمریکایی از هیچ گونه جنایت وحشیانهای هم در این کشور فروگذار نکردند.
وی گفت: یک گروه آمریکایی به نام تیم کشتار در پایگاه آمریکاییها در جنوب افغانستان مستقر بود که پس از این که افراد بی گناه را میکشتند، انگشتان، مچ دست یا جمجمه آنها را جدا میکردند و برای یادگاری به آمریکا میبردند.
این کارشناس مسایل منطقه افزود: یکی از موضوعات جنجالی در این زمینه اقدام نیروی استرالیایی بود که، چون در بالگرد جایی نبود، اسیر افغان را کشت تا بالگرد بتواند به پرواز خود ادامه دهد و در جای دیگر یک سرباز دیگر نمازگزار افغان را در مزرعه اش کشت.
وی گفت: آمریکاییها با شعار مبارزه با تروریسم، دولت و ملت سازی و استقرار دموکراسی به افغانستان آمدند، ولی در همه موارد با شکست مواجه شدند، طوری که پس از بیست سال مبارزه با طالبان که آنها را تروریسم تلقی میکردند، مجبور به مذاکره با آنها شدند.
آقای زاهدی افزود: درباره استقرار دموکراسی هم کمتر از دو میلیون نفر در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شرکت کردند که آقای اشرف غنی تنها با ۹۰۰ هزار رای رئیس جمهور این کشور شد و عدهای از فاسدترین افراد در بیست سال گذشته در این حکومت حضور داشتند که ثمره آن را میشد در کاخهای چند صد میلیون دلاری آنها مشاهده کرد.
وی گفت: کسانی که بیست سال از پول مردم فقیر و مستمند افغانستان، کاخ ساختند مجبور به فرار شدند تا آیینه عبرتی برای کسانی باشند که در این کشور فقیر دست به ظلم میزنند.
این کارشناس مسایل منطقه افزود: بدین ترتیب آمریکاییها حتی در استقرار دموکراسی به سبک غربی هم در افغانستان ناکام ماندند و شعار تشکیل دولت، ملت و جامعه مدنی آنها هرگز در افغانستان تحقق پیدا نکرد.
وی گفت: بنابراین آمریکاییها کسانی را در افغانستان در مسند قدرت نشانده بودند که ضد منافع مردم این کشور عمل میکردند.
دکتر زاهدی افزود: آمریکا در تلاش است تا این شکست را به یک پیروزی برای خود تبدیل کند، اما کسانی که اهل اندیشه هستند صحبت از ابعاد حقارت بار این شکست میکنند.
وی گفت: آمریکاییها در تلاش هستند تا جنگ داخلی در افغانستان به راه بیاندازند تا در پرتو این جنگ داخلی ادعا کند که با خروج آمریکائیها این ناامنیها به وجود آمد، پس آنها باید به عنوان یک منجی دوباره به افغانستان برگردند.
این کارشناس مسایل منطقه افزود: آمریکاییها همچنین با استفاده از ابزارهای تروریستی میکوشند تا گروههای تروریستی مثل داعش را در افغانستان تقویت کنند و به ویژه در منطقه شمال شرق افغانستان و مرز چین و کشورهای آسیای مرکزی ایجاد ناامنی کنند و محیط امنیتی روسیه را هم تحت شعاع قرار دهند.
وی گفت: آمریکاییها سعی کردند با ادعای تقویت ارتش افغانستان به مقابله با طالبان بپردازند، اما پس از ناکامی در این زمینه مجبور به مذاکره با این گروه شدند و در ادامه پیش شرط طالبان برای مذاکرات مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را بپذیرند.
این کارشناس مسائل منطقه خاطرنشان کرد: با توجه به تلفات بالا و هزینههای سنگین نظامی که آمریکاییها در افغانستان متحمل شدند، هیچ چشم اندازی برای پیروزی در درازمدت نداشتند پس نیاز به آتش بس داشتند و این تنها با خروج نیروهای آمریکایی در افغانستان امکان پذیر بود.
دکتر زاهدی افزود: در عین حال نیروهای طالبان اعلام کرده اند که همه کشورها از جمله چین، روسیه و آمریکا میتوانند سفارت خانههای خود را در افغانستان فعال کنند، اما اجازه فعالیتهای نظامی و اطلاعاتی را در این کشور ندارند.
وی گفت: اکنون در افغانستان جو ضد آمریکایی است و با ترس و واهمهای که در دل آمریکاییها افتاد آنها مجبور شدند سفارت خود را تعطیل و این کشور را ترک کنند، اما در صورتی که فضای امنی برای آنها فراهم شود دوباره سفارت خود را کابل راه اندازی خواهند کرد.
این کارشناس مسایل منطقه با اشاره به نظریه هانتینگتون در موضوع برخورد تمدنها و اینکه افزایش تعداد مردان جوان در جوامع اسلامی تهدیدی برای غرب محسوب میشود گفت: به همین خاطر یکی از راهبردهای غرب در میان جوامع اسلامی ایجاد جنگهای بی پایان است تا ملتهای مسلمان تضعیف شوند و صهیونیستم بین الملل و استکبار جهانی به سیاست خود در کشورهای اسلامی ادامه دهند.
وی ابراز امیدواری کرد: جهان اسلام، ملتهای مسلمان و بزرگان جوامع اسلامی دست به دست هم دهند تا مانع از بروز جنگهای طولانی مدت شوند و به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کنند.