پخش زنده
امروز: -
مدیرکل انتقال خون استان قزوین با بیان اینکه افرادی که واکسن سینوفارم و برکت دریافت کرده اند، محدودیتی برای اهدای خون ندارند، گفت: کسانی که واکسنهای آسترازنیکا و اسپوتنیک تزریق کرده اند، دو هفته تا یک ماه پس از تزریق میتوانند خون اهدا کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، دکتر مدرسی، مدیرکل انتقال خون استان قزوین در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: نسبت به سالهای قبل، با کاهش مراجعه به مراکز انتقال خون روبه رو بودیم، اما با کمک مردم، ذخایر خون و فرآوردههای خونی قابل قبولی داریم و در وضعیت سبز به سر میبریم.
وی افزود: در این روزهای سخت نیازمند حضور مردم برای اهدای خون هستیم و هر روز باید آمار موجودی خون در استان رصد شود.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین خاطرنشان کرد: کرونا یک بیماری تنفسی است و اصلاً از راه خون و فرآوردههای خونی سرایت نمیکند و بر همین اساس دستورالعملهای بهداشتی به صورت کامل در مراکز انتقال خون برای سلامتی اهداکنندگان و کارکنان انتقال خون رعایت میشود.
وی افزود: اهدای خون به هیچ وجه باعث ضعف سیستم ایمنی بدن و ابتلا به کرونا نمیشود و این موضوع به هیچ وجه در مجامع علمی به ثبت نرسیده است.
دکتر مدرسی تصریح کرد: اهدای یک واحد خون، جان سه نفر را نجات میدهد و اهداکنندگان خون، همیشه حس و حال خوبی برای کمک به همنوعانشان دارند.
وی افزود: افرادی که واکسن سینوفارم و برکت دریافت میکنند هیچ محدودیتی برای اهدای خون ندارند، اما کسانی که واکسنهای آسترازنیکا و اسپوتنیک دریافت میکنند دو هفته تا یک ماه پس از تزریق میتوانند به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: در اتاق معاینه پزشک، سئوالات متعددی از اهدا کننده پرسیده میشود و اگر کسی با بیمار کرونایی در ارتباط یا ناقل بیماری باشد، از اهدای خون معاف میشود و پس از سپری شدن زمان در نظر گرفته شده میتواند خون خود را اهدا کند.
وی افزود: آقایان سالی ۴بار و خانمها نیز سالی ۳بار میتوانند خون اهداء کنند.
دکتر مدرسی با بیان اینکه شرایط استان قزوین به لطف اهداکنندگان مستمر خون، شرایط بسیار ایده آلی در کشور است، خاطرنشان کرد: ما در سه ماهه اول رتبه نخست کشور را کسب کردیم آن هم در شرایطی که با تعداد جمعیت کم و همچنین پایگاههای انتقال خون محدود روبه رو هستیم.
وی افزود: در سه شب آخر دهه اول محرم، استان قزوین در اهدای خون، رتبه سوم کشوری را نسبت به مدت مشابه سال قبل کسب کرد.
به گفته مدیرکل انتقال خون استان قزوین، خانمها با ۳۷درصد اهدای خون در پنج ماهه اول امسال، رشد قابل توجهی در انتقال خون در کشور داشتند.
وی افزود: اداره کل انتقال خون استان قزوین با ۳۷درصد رشد در پویش نذر خون، رتبه سوم کشور را به دست آورد و این طرح تا اربعین ادامه دارد.
دکتر مدرسی گفت: استان قزوین در میزان ذخایر خون در وضعیت سبز به سر میبرد و تا ۵ روز میزان ذخیره خونی دارد و معین استانهای تهران و گیلان است.
وی افزود: به طور معمولی، در فصول سرما و بارندگی میزان مراجعات برای اهدای خون یا شیوع سرماخوردگی و آنفولانزا میزان مراجعات کم میشود.
دکتر مدرسی تأکید کرد: ۱۱۰بیمار تالاسمی، ۹۰بیمار هموفیلی و ۵۵۰بیمار دیالیزی در استان قزوین به صورت دائم از منابع اداره کل انتقال خون استان قزوین استفاده میکنند.
وی افزود: در دوران کرونا، میزان مصرف خون ۱۰تا۱۵ درصد در استان قزوین افزایش یافته است.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین خاطرنشان کرد: مرکز انتقال خون قزوین از ۸صبح تا ۱۹:۳۰ همه روزه و روزهای جمعه از ۹تا۱۳ فعال است.
وی افزود: مرکز انتقال خون تاکستان از ۸تا۱۳:۳۰ و سامانه سیار شهرستان بوئین زهرا نیز روزهای سه شنبه از ۷تا۱۳ فعال است.
دکتر مدرسی گفت: در شهرستان آوج هم بسته به میزان داوطلبان اهدای خون، هر دو هفته یک بار کارشناسان اداره کل اهای خون به مرکز در نظر گرفته شده برای دریافت خون مراجعه میکنند.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین با بیان اینکه در تلاش هستیم تا یک مرکز جدید انتقال خون در مرکز شهر قزوین احداث کنیم، تصریح کرد: همچنین یک اتوبوس سیار برای روستاهای دور افتاده در شهرستانهای مختلف برای اهدای خون در اختیار روستائیان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: به شهرکهای صنعتی نیز به صورت دورهای برای دریافت خون اهداکنندگان، مراجعه میکنیم.
دکتر مدرسی گفت: ۶.۸درصد اهداکنندگان خون در استان قزوین، بانوان هستند که نسبت به میانگین کشوری که ۵درصد است از رتبه بالایی برخورداریم.
وی افزود: بانوان به دلیل شرایط فیزیولوژیکی، نگران کم خونی نباشند و اطمینان داشته باشند که قبل از اهدای خون، معاینه کامل از آنها به عمل میآید و در صورت ایجاد ضرر جسمی، به هیچ عنوان خونی از آنها دریافت نمیشود.
دکتر مدرسی تأکید کرد: بیش از ۸۰درصد تولیدات خونی در استان قزوین مصرف میشود و ۲۰درصد باقیمانده در اختیار سایر استانهای دیگر قرار میگیرد.
وی افزود: استان قزوین با ۱.۵درصد ضایعات خونی، از وضعیت بهتری در کشور قرار دارد.
به گفته مدیرکل انتقال خون استان قزوین، گلبول قرمز ۳۵روز، پلاکت ۳تا۵ روز و پلاسما نیز تا دمای منهای ۱۸تا۳۰ درصد تا سالهای متمادی قابلیت نگهداری و استفاده دارد.
دکتر مدرسی گفت: حدود ۶۰درصد اهداکنندگان خون در استان قزوین مستمر هستند که سالیانه دو بار خون خود را اهدا میکنند.
وی افزود: افراد از ۱۸سال تا ۶۵سال و یا به صلاحدید پزشکان تا ۷۰سال نیز میتوانند خون اهدا کنند.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین تصریح کرد: برخی از افرادی که دچار بیماریهای زمینهای از جمله قلبی یا هپاتیت و یا جراحیها هستند یا داروهای خاص مصرف میکنند نمیتوانند خون اهدا کنند.
وی افزود: استان قزوین در کشف گروههای خونی نادر، پیشتاز است و فنوتیپ بمبئی به عنوان گروه خونی نادر در دنیا، در قزوین در چند بیمار شناسایی شده است.