پخش زنده
امروز: -
استفاده از کود ارگانیک در سطح مزارع گوجه فرنگی شهرستان اراک موجب افزایش برداشت محصول شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ استان مرکزی؛ چند سالی هست که کشت گوجه فرنگی در استان مرکزی رونق گرفته و کشاورزان این منطقه از هر هکتار به طور متوسط 45 تن محصول برداشت می کنند.
اما جایگزین کردن کود اورگانیک بجای کود شیمیایی برای تغذیه این محصول کشاورزی و استفاده از آبیاری نوین به توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی باعث شده تا برداشت در هر هکتار افزایش یافته و به 60 تن برسد
در حالی که میانگین برداشت گوجه فرنگی در استان مرکزی بین ۴۰ تا ۴۵ تن در هکتار است استفاده از کود ارگانیک موجب شده میانگین برداشت محصول در سطح مزارع شهرستان اراک به ۵۰ تا ۶۰ تن در هکتار برسد که ۱۰ تن از میانگین استانی بیشتر است.
یارمحمدی رییس اداره تولیدات گیاهی جهادکشاورزی شهرستان اراک گفت: استفاده از کود ارگانیک در سطح مزارع شهرستان اراک باعث شده تا میانگین برداشت در هرهکتار به ۵۰ تا ۶۰ تن در هکتار برسد.
یارمحمدی افزود: امسال ۱۰۰ هکتار از مزارع شهرستان اراک زیرکشت گوجه فرنگی رفته که با آغاز برداشت این محصول پیش بینی میشود حدود ۵ هزار تن تن محصول برداشت شود.
او اضافه کرد: کشت گوجه فرنگی در سطح شهرستان اراک در چند سال اخیر از جایگاه ویژهای برخوردار است و به خاطر درآمدزایی و اشتغالزایی که دارد کشاورزان به این کشت روی آوردند.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهادکشاورزی شهرستان اراک بیان کرد: محصول تولیدی علاوه بر مصرف استان، به استانهای همجوار از جمله تهران، قم، همدان، اصفهان و سایر استانها برای صنایع تبدیلی و صنایع غذایی ارسال میشود.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهادکشاورزی شهرستان اراک به کشاورزان توصیه کرد در کشت محصول گوجه فرنگی رعایت الگوی کشت و استفاده از آبیاریهای نوین را مدنظر داشته باشند.
برداشت محصول گوجه فرنگی از سطح ۷۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان آغاز شده و بر اساس شرایط آب و هوایی تا مهرماه ادامه دارد.
میانگین متوسط عملکرد این محصول در استان مرکزی ۴۰ تا ۴۵ تن در هکتار است و پیش بینی میشود حدود ۳۰ هزار تن گوجه فرنگی دراستان مرکزی برداشت شود.