پخش زنده
امروز: -
تأمین کود موردنیاز کشاورزان استان مرکزی برای کشت پاییزه سالانه بیش از ۶۰ هزار تن کود اوره تدارک دیده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان مرکزی؛ مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی گفت: سهمیه سالانه استان مرکزی ۶۲ هزار تن کود اوره است که سال گذشته تقریباً کل این سهمیه جذب شد و امسال نیز ذخیره سازی لازم در انبارهای استان انجام گرفته و امیدواریم تا قبل از پایان سال کل سهمیه را جذب کنیم.
سید علیرضا موسوی در خصوص تأمین و توزیع کودهای شیمیایی موردنیاز کشاورزان در آستانه سال زراعی جدید گفت: امسال بحمدالله شرایط خیلی خوب است، کودهای فسفاته و پتاسه در انبارها موجود است هرچند به علت افزایش قیمت در سال گذشته تقاضا کمتر است، البته بناست تا یک کود جدید ۱۳ درصد فسفاته آلی با قیمت تقریباً نصف کودهای سوپرفسفات عرضه شود.
او افزود: در رابطه با کود اوره که کود اصلی است امسال سهمیه بهاره را بهصورت کامل جذب کردیم و قبل از شروع کشت پاییزه بخش زیادی از سهمیه پاییزه هم بین کارگزاران توزیع و بخشی هم ذخیرهشده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی گفت: پتروشیمیها فعال هستند و همزمان از چهار مبدأ پتروشیمی رازی، عسلویه، مرودشت و کرمانشاه برای ما کود ارسال میشود و این بیسابقه است چراکه ما هرساله به این موقع ذخیره کمی داشتیم و بعضاً مشکلاتی وجود داشت ولی امسال این بحرانها پیش رو نیست و کود بهاندازه موردنیاز موجود است.
موسوی تصریح کرد: سهمیه سالانه استان مرکزی ۶۲ هزار تن کود اوره است و سال گذشته تقریباً کل این سهمیه جذب شد هرچند بخشی از آن در سال جدید محقق شد اما امسال اگر به همین ترتیب پیش برویم تا قبل از پایان سال کل سهمیه را جذب خواهیم کرد.
او با اشاره به مقایسهای تدارک کود اوره در ۶ ماهه سال جاری به نسبت دو سال گذشته گفت: تدارک سال جاری تقریباً مشابه سال گذشته بوده با این تفاوت که طی ۶ ماهه سال گذشته ۲۷ هزار تن توزیعشده بود ولی در سال جاری تاکنون ۲۲هزار و ۴۲۸ تن از سهمیه استان توزیعشده است.
موسوی ادامه داد: با توجه به راهاندازی سامانه جامع توزیع، پایش تدارک کود توسط وزارت متبوع بین توزیع کود اوره سهمیه بهاره و پاییزه وقفهای بهمنظور راهاندازی این سامانه ایجاد گردید ولی در بازه حدود ۵ هزار تن از سهمیه کود اوره استان در انبارهای سازمانی ذخیرهسازی شد که بهمحض راهاندازی سامانه توزیع خواهد گردید.
او بیان کرد: در سال ۹۸ به میزان ۳ هزار و ۶۰۸ تن کود سوپر فسفات در استان توزیع و در سال ۹۹ با توجه به وارداتی بودن این کود، مسائل ارزی و عدم تأمین اعتبار متأسفانه برای کشت بهاره و پاییزه تأمین نشد ولیکن پسازآن محمولههای کود فسفاته خریداری و بخشی طی سال جاری در کشت بهاره حدود ۴۹۵ تن توزیع شد و هماکنون هیچ مشکلی در تدارک این کود پراهمیت نیست.
موسوی گفت: کودهای پتاسه نیز طی سال ۹۸ به میزان قابل قبولی تدارک و توزیع گردید اما متأسفانه طی سال ۹۹ به علت عدم تأمین بودجه و تحریمهای ظالمانه زمانی تدارک شد که فصل کشت پاییزه به اتمام رسیده بود اما هماکنون انواع این کود در انبارها موجود و آماده توزیع است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی همچنین با بیان اینکه مجموعه خدمات حمایتی در بحث تأمین کودهای یارانهای و غیر یارانهای فعال است گفت: با توجه به اینکه برخی شرکتها کودهای تقلبی تولید میکنند و تشخیص این امر برای کشاورزان و حتی کارشناسان سخت است این ارزیابی و راستی آزمایی توسط مجموعه خدمات حمایتی انجام میشود.