پخش زنده
امروز: -
وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: ما در سقف زمانی ۴ سال آینده شبکه ملی اطلاعات و تمام تکالیف مربوط به وزارت ارتباطات راکه حدود ۷۰ درصد اجرای این شبکه است اجرایی میکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عیسی زارع پور در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح برنامهها و سوابق خود، با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات چندین لایه دارد که لایه زیرساخت آن آغاز شده و لایههای مربوط به مراکز دادهها، خدمات و محتوا نیز دارد، گفت: از نمایندگان تشکر میکنم که نقطه نظرات کارشناسی خود را به عنوان موافق و مخالف مطرح کردند؛ متولد سال ۵۹ شهرستان اسلام آباد غرب از استان کرمانشاه هستم و در صورت رأی اعتماد صدای مناطق محروم در دولت سیزدهم خواهم بود.
وی ادامه داد: عضو هیات علمی گروه شبکههای کامپیوتری دانشگاه علم و صنعت که یکی از دانشگاههای برتر کشور و تحصیلاتم لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در همین رشته است و در دوره پسا دکتری هم در حوزه نسل جدید شبکههای رایانهای را در دانشگاه صنعتی شریف و استرالیا گذراندم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سابقه راه اندازی تاسیس و اداره مرکز توسعه فناوری دیجیتال را در ۱۵ سال پیش در کارنامه خود دارم، گفت: افتخار میکنم که اولین مجموعهای بودیم که دغدغه ساماندهی، حمایت و حضور پرقدرت در فضای مجازی را داشتیم و در دورانی که مدیریت مجموعه را برعهده داشتم ساز وکار لازم برای حمایت جوانان ایرانی فراهم شد.
زارع پور یادآور شد: در دوران مسئولیت اینجانب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صدها شرکت به معنای امروزی دانش بنیان درحوزه تولید محتوای دیجیتال شکل گرفت و در سال ۹۰ بیش از ۲۰ میلیون دلار صادرات نرم افزارهای فرهنگی را داشتیم، همچنین در حوزه قوه قضائیه هم با کار و مجاهدت شبانه روزی همکارانمان با انجام اقدامات خاصی کار مردم را تسهیل و مراجعات میلیونی آنها را کاهش دادیم و این مسیر تداوم خواهد داشت.
وی خطاب به نمایندگان، افزود: به عنوان یکی از میلیونها تربیت یافته مکتب امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری به عنوان جوان گام دومی آماده ام که تجربه تخصصی و اجرایی ۱۵ ساله ام و همچنین آشنایی با تجربیات جهانی را در صورت رأی اعتماد شما به کار گیرم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: با همراهی شما و تعامل با همه بخشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و کار و مجاهدت شبانه روزی تمامی ظرفیتهای این فناوری مهم و سرنوشت ساز را به کار میگیریم تا جایگاه نظام مقدس را ارتقاء دهیم و یک ایران هوشمند در تراز انقلاب اسلامی را رقم بزنیم.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ فرمودند امروز کشور به کار شبانه روزی احتیاج دارد و در صورت رأی اعتماد شما این مهم را رسم العین همکاران و خودم قرار خواهم داد.
زارع پور با بیان اینکه امروزه فناوری ارتباطات و اطلاعات تبدیل به بخش جدایی ناپذیر زندگی مردم شده، گفت: بیش از ۵۰ میلیون نفر در شبکههای اجتماعی حضور دارند و بیش از ۳۵ میلیون نفر از نوجوانان و جوانان به عنوان بازیگران حرفهای در این فضا مشغول هستند و امروزه کسی بدون این فضا نمیتواند امور روزمره خود را پیگیری کند و در واقع به فناوری اجتماعی تبدیل شده و در زندگی مردم رسوخ پیدا کرده و بخش جدایی ناپذیر شده بنابراین اگر در این حوزه برنامه ریزی مناسب و نگاه فعال نداشته باشیم به آسیبهای آن دچار خواهیم شد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امروز برای مردم کوچه و خیابان هم مهم است که چه کسی سکان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را برعهده میگیرد، زیرا هر اقدامی در این وزارتخانه میتواند زندگی، کسب وکار، اقتصاد، معیشت، امنیت و فرهنگ آنها را تحت تاثیر قرار دهد؛ این فناوری فرصت بی نظیری را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم از آن استفاده و جهش فوق العادهای را داشته باشیم و به تعبیر رهبر معظم انقلاب میتوان در این فضا تمدن سازی کرد.
وی ادامه داد: البته این فناوری شمشیر دولبه است و فرصتهای بی نظیر و تهدیدهای جدی دارد، اما معتقدم که فرصت این فضا بسیار بیشتر از آسیبهای آن است و اگر برنامه ریزی و آینده نگری داشته باشیم میتوان از فرصتهای آن بهره زیادی ببریم؛ براساس اسناد بالادستی و مصوبات بر زمین مانده شورای عالی فضای مجازی برنامهای را تدوین کردم که در کمیسیونها بررسی و از نقطه نظرات نمایندگان استفاده کردم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه حکمرانی دیجیتال امروزه تغییر کرده، افزود: در حال حاضر مرزهای فیزیکی، مرزهای کشورها را مشخص نمیکند چرا که در عصر پلتفرمها به سر میبریم و عمق نفوذ و تعداد کاربران پلتفرمها عمق راهبردی هر کشور را تعیین میکند.
وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از کشورها توسط پلتفرمها اشغال شده و مرزها جابجا شده است، ادامه داد: دو سال پیش نرمافزاری از میلیونها گوشی هموطنان پاک شد که این امر به معنای آن است که اختیاری در این حوزه نداشتیم و از ظرفیت این فضا غفلت کردیم حال آن که در حال حاضر پلتفرمهای خدماترسان مناسبی در حوزه خرید و فروش و تاکسیهای اینترنتی داریم که ما را بینیاز کرده است، آیا نمیتوانیم در حوزههای دیگر نیز به این دستاوردها برسیم.
زارعپور با بیان اینکه میتوانستیم در حوزه فضایی حرفی برای گفتن داشته باشیم، تصریح کرد: فضای دیجیتال موضوعی ملی است و فقط مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست، آنچه بنده ارائه کردم مربوط به اقداماتی است که این وزارتخانه باید آن را انجام دهد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ضرورت اجرای شبکه ملی اطلاعات گفت: این طرح طی ۲۰ سال گذشته اجرایی نشده است هر چند به غلط گفته میشود که شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع دسترسی جهانی و اینترنت جهانی است، اما بنده عرض میکنم که شبکه ملی اطلاعات از افتخارات طرح کشور است و اجرای آن به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی نیست.
وی با طرح این پرسش که چرا زمانی که پیغامی در فضای مجازی ارسال میکنیم، بستههای اطلاعاتی مربوطه باید از کشور خارج و به سایر کشورها مانند آلمان و آمریکا رفته و از آنجا مجدد به کشور بازگردد، گفت: با این روند از یک سو ناچار به پرداخت هزینه پهنای باند بینالمللی هستیم و از سوی دیگر امنیت و استقلال کشور دچار مخاطره میشود و اگر اتفاقی رخ دهد لنگر کشتی گیر کند، کل خدمات داخلی از کار میافتد.
زارعپور با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات چندین لایه دارد که لایه زیرساخت آن آغاز شده و لایههای مربوط به مراکز دادهها، خدمات و محتوا نیز دارد، افزود: ما در سقف زمانی ۴ سال آینده شبکه ملی اطلاعات و تمام تکالیف مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که حدود ۷۰ درصد اجرای این شبکه است را اجرایی میکنیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات از دسترسی تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه پرشتاب تا پایان ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: از صدها هزار دانشآموزی که به دلیل مشکلات موجود در این حوزه از تحصیل و آموزش الکترونیک باز ماندهاند اطلاع دارم و قول میدهم در صورت رأی اعتماد به بنده ظرف یک سال و نیم آینده این مسئله حل شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت شبکه انتقال داخلی کشور در حال اشباع است، ادامه داد: این ظرفیت را طی دو سال آینده دو برابر میکنیم تا مشکلی برای تعاملات الکترونیکی نداشته باشیم.
زارعپور با بیان اینکه برای دسترسی ۸۰ درصد خانوار به شبکه ارتباطی ثابت برنامه داریم، افزود: سهم ۳۰ درصدی ترافیک داخلی کشور را با تکیه بر همت نخبگان و جوانان به ۷۰ درصد میرسانیم همچنین تلاش میکنیم موقعیت جغرافیایی کشور را به عنوان هاب منطقهای انتقال دادهها که غفلت شده را ظرف مدت دو سال آینده احیاء کنیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تلاش برای پوشش جادهای تا پایان ۱۴۰۰ درباره دولت الکترونیک گفت: هر چند دولتهای گذشته زحماتی در این حوزه انجام ندادهاند، اما هنوز بسیاری از مراجعات حضوری است و جایگاه مطلوبی در شاخصهای جهانی نداریم.
وی تصریح کرد: رتبه ایران از نظر کمیت خدمات الکترونیکی در دنیا ۸۹ و از نظر کیفیت ۱۱۸ هست.
زارعپور با بیان اینکه ظرف مدت ۴ سال و با تعامل با بخشهای مختلف دولتی، فضاهای پرکاربرد کشور را الکترونیکی خواهیم کرد و از طریق درگاه واحد در اختیار مردم قرار میدهیم، گفت: اگرچه این کار دشوار است و نیازمند همراهی تمامی بخشها است ا ما قرار شده؛ رئیس جمهور اختیاراتی در قالب اصل ۱۲۷ قانون اساسی به اینجانب دهد تا بتوانم اجرای توسعه خدمات الکترونیکی را در جای جای دولت داشته باشم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در ۴ سال پیش رو حداقل ۳۰ پله جایگاه جمهوری اسلامی در شاخص جهانی ارتقاء پیدا میکند، ادامه داد: همچنین به کمک همکاران عزیزم در سازمان امور استخدامی به سمت هوشمندسازی فرآیندها خواهیم رفت تا تصمیمات به جای مداخله انسانی با تکیه با هوش انسانی انجام گیرند.
وی با اشاره به برنامههای خود در حوزه اقتصاد دیجیتال، گفت: در برخی از کشورهای اطراف درآمد برنامهریزی جوانان آنها از درآمد نفتی ما بیشتر است، آیا جوانان ما کمتر از آنها هستند یا ضعف ما مسئولان بوده که شرایط را برای جوانان فراهم نکرده است.
زارعپور افزود: بنده اعتقاد دارم سهم ۵ درصدی فناوری اطلاعات و ارتباطات را میتوان طی ۴ سال آینده به ۱۰ درصد رساند و بنده حاضرم میداندار این مهم شوم و ظرفیتهای وزارتخانه را به کار گیرم تا این شاخص محقق شود.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعتقاد بر اینکه میتوان میلیونها شغل از طریق این فناوری ایجاد کرد، تصریح کرد: اکنون جوانانی در کشور از راه دور برای شرکتهای خارجی تولید نرمافزار و انیمیشن میکنند و درآمدهای ارزی قابل توجهی نیز دارند بنابراین میتوان این ظرفیت را در داخل رونق داد تا علاوه بر ارزآوری روند مهاجرت را معکوس کرد و ما اگر زیرساختها را فراهم نکنیم علاوه بر ادامه مهاجرت جوانان طرحهای ملی همچون شبکه ملی اطلاعات به مخاطره خواهند افتاد.
وی با اشاره به برنامههای خود در حوزه حمایت از حقوق کاربران افزود: مردم در فضای مجازی نگران کودکان و نوجوانان خود هستند در حالی که کشورهای تولیدکننده این فناوریها ابزارهایی را برای خانوادهها پیشبینی کردهاند که بتوانند حضور فرزندان خود را در این فضا مدیریت کنند، اما ما از چنین ظرفیتی غافل هستیم در حالی که باید این نگرانی را برای خانوادهها حل کرد.
زارعپور با بیان اینکه مردم در فضای مجازی بیپناه هستند، اضافه کرد: در صورت آوردن رأی اعتماد این مسئله را برای خانوادهها حل خواهم کرد چرا که دغدغه کاربران و حمایت از حریم خصوصی مردم برای ما مهم است. چرا یک پلتفرم خارجی باید بتواند به خود اجازه دهد اکانت میلیونها ایرانی را با مشکل روبرو کند بنابراین تمام تلاش خود را برای سامان دادن این مهم به کار خواهیم گرفت.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامههای خود در حوزه صنعت فضایی گفت: صنعت فضایی یکی از سه صنعت اقتدارساز برای کشورها است، اما این صنعت در ایران به دلیل نگاه سیاستزده که حل مشکلات را در خارج از مرزها جستجو میکرد به محاق رفته است.
وی ادامه داد: هنوز خاطره خوش پرتابهای موفقیتآمیز ماهوارههای ایرانی با پرتابگر ایرانی در دهه ۸۰ را به خاطر داریم، اما این روند شتابان در سالهای اخیر متوقف و دچار آسیب جدی شده است در حالی که اگر روند شتابان دهه ۸۰ ادامه پیدا میکرد امروز ما شاهد منظومههای ماهوارهای برای دستیابی به شبکه جهانی بودیم و دغدغهای در این راستا نداشتیم، اما انشاء الله با اجرای سیاستهای تحولی دولت سیزدهم حوزه فضایی را به ریل شتابان تحول خود برمیگردانیم.
زارعپور در ادامه افزود: ما هر جا خواستهایم، توانستهایم؛ در حوزه هستهای، موشکی و در حوزه خودکفایی همچون بنزین نشان دادیم جوانان میتوانند خواستنهایی را به توانستن تبدیل کنند و اکنون به کمک جوانان نخبه فضای مجازی را در تراز انقلاب اسلامی محقق خواهیم کرد.