پخش زنده
امروز: -
محمد نعیم گفت نظام افغانستان نباید ملوک الطوایفی باشد و هر جای کشور سازمان، تشکیلات و حکومت های محلی مستقل داشته باشند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ سخنگوی دفتر سیاسی طالبان که در دوحه قطر به سر میبرد در گفتگو با الجزیره مباشر درباره آخرین تحولات در گفتگوها برای تشکیل دولت در افغانستان اظهار داشت: امروز (روز گذشته) هیئت امارت اسلامی در کابل با برخی شخصیتها در پایتخت دیدار داشتند، این دیدار بیشتر با هدف آگاهی از شرایط این شخصیتها و اطمینان از نبود مشکلات برای آنان بود ضمن اینکه در این نشست درباره چگونگی نظام سیاسی آینده نیز مباحثی مطرح شد، درباره نظامی مبتنی بر دین اسلام، نظامی منصف، عادل و فسادستیز که قانون، اساس و حاکم بر آن باشد و همه در برابر قانون مساوی باشند. چنین نظامی در جامعه، فرصتی برای خدمت به مردم و کشور خواهد بود.
محمد نعیم با اشاره بر ضرورت ایجاد یک نظام مرکزی در توضیح سخن خود گفت: کاملا روشن است که نظام مرکزی به معنی پرهیز از چند حکومتی است، یعنی نظام نباید ملوک الطوایفی باشد و هر جای کشور سازمان، تشکیلات و حکومتهای محلی مستقل داشته باشند، وحدت مردم و کشور هدف همه است و به همین دلیل تلاش میکنیم این اهداف محقق شود. خوشبختانه الان مردم در کنار امارت اسلامی و امارت اسلامی نیز نماینده مردم است که برهمه مناطق کشور مسلط شد تا این فرصت برای مردم پدیدار شود که در خدمت کشور باشند به همین دلیل همه امیدمان این است که دیگر در کشورمان شاهد جنگ نباشیم، ما امروز امیدواریهای زیادی داریم که تا چند روز قبل مردم تصورش را هم نداشتند، اما به فضل خدا این امیدواریها ایجاد شد، پس فرصت خوبی است تا همه با هم متحد و همدل تلاش کنیم.
محمد نعیم درباره مدت زمان مدت مذاکرات و رایزنیها گفت: من نمیتوانم درباره مدت زمان مذاکرات و رایزنیها وقت خاصی را بیان کنم، اما آنچه به ما مربوط است اینکه تلاش کنیم نظام سیاسی در سریعترین زمان ممکن مشخص شود، زیرا اوضاع کشور اضطراری است، کسی پیش بینی سرعت اتفاقات را نداشت به همین دلیل برای آنکه در آینده مشکلاتی ایجاد نشود باید سرعت عمل داشته باشیم.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان درباره اظهارنظر مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه در افغانستان خطر داعش وجود دارد، گفت: آنچه در وضعیت اضطراری این روزها در کابل رخ داد مایه تاسف است، بیشترین مسئولیت در این زمینه بر عهده مدیریت سابق پایتخت است، زیرا ما نمیخواستیم با زور وارد کابل شویم به همین منظور در دروازههای شهر توقف کرده بودیم، ما در پی آن بودیم تا قدرت را مسالمت آمیز به دست بگیریم، اما آنان غافلگیر کننده عمل کردند تا پایتخت با مشکلاتی مواجه شود.
وی افزود: در زندان بگرام و پل چرخی زندانیانی بودند که ناامنیهایی را ایجاد کرده بودند، اما به خواست خدا توانستیم اوضاع را مهار کنیم. امارت اسلامی به اندازه توان خود سعی میکند مشکلی پیش نیاید، همه ما فرزندان این کشور و به ورودیها و خروجیهای کشور آگاهیم و کسی بهتر از ما از کنترل شرایط آگاه نیست. تلاشمان این است که مشکلی در کشور رخ ندهد. ما خود را برای بروز هر نوع خطر و مشکلی آماده کرده ایم، معتقدیم وضعیت اضطراری کنونی به نوعی از جانب برخی از مقامات عالی کابل برنامه ریزی شده بود به همین دلیل معتقدم آنان بودند که تمام شهر را در شرایط نامناسب قرار دادند، اما ما برای مقابله با هر نوع خطری آماده ایم و بعید میدانم مشکل قابل توجهی پیش بیاید.
محمد نعیم درباره هماهنگی با آمریکا درباره خطر داعش گفت: اظهارنظر مقامات آمریکایی در این زمینه جدید و تازه است، البته ارتباط ما با آمریکاییها برقرار است، میدانید که پس از توافق دوحه ارتباطات میان ما و طرفهای دیگر توافق برقرار است، اما در مورد خاص (خطر داعش) باید بگویم خبرها در این باره جدید و تازه است.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان درباره انتشار اخباری از جستجوی خانه به خانه اعضای طالبان گفت: همه این اخبار شایعه و ادعاست، البته ما انکار نمیکنیم که هیچ اتفاقی رخ نداده است، حتی ما زمانی که وارد کابل نشده بودیم بر اساس یافتههای اطلاعاتی خود دریافته بودیم مدیران وقت کابل به ویژه فعالان بخش اطلاعاتی، با تشکیل گروهها و شبکههایی از آنان خواسته بودند در مناطق مختلف هرج و مرج ایجاد کنند تا بتوانند پس از آن مجاهدان را متهم و چهره مجاهدان را مخدوش کنند، آنان میخواستند شرایط را پر تنش کنند. همانها الان که از میدان خارج شده اند باز هم تلاش میکنند مشکلاتی ایجاد کنند پس بعید نیست چنین کارهایی از تدابیر آنان باشد، ما به صورت روزانه برخی از این افراد را که وارد خانههای مردم میشوند و غارت و چپاول میکنند بازداشت میکنیم. برخی از این افراد بازداشت و مجازات شده اند. چنین حرکات نامناسبی از سوی امارت اسلامی نیست.
وی درباره اتهام سازمان ملل متحد به طالبان مبنی بر عمل نکردن به تعهدات، به ویژه تعهد به رفتار توام با تسامح در برابر نیروهای نظامی، اطلاعاتی و امنیتی کشور، گفت: متاسفانه این گزارشها مشخص نیست چگونه و از سوی چه کسانی تهیه میشود، ما که واقعیتها را میبینیم و از شرایط کشور آگاهیم میدانیم تهیه کنندگان چنین گزارشهایی خود شاهد اتفاقات نبوده اند بلکه اخبار و اطلاعاتشان را از برخی طرفها و گروهها گرفته اند.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان ادامه داد: آنان با جمع آوری چنین اطلاعاتی از اینجا و آنجا، پیش بینیهای خود را به این اخبار میافزایند و گزارش تهیه میکنند، شفاف میگویم موضع امارت اسلامی روشن است، ما امنیت را برای همه تامین کرده ایم، همه میدانند در اسلام امنیت موضوع قابل توجهی است، این یک موضوع عقیدتی است و با آخرت انسان ارتباط دارد و ما نیز به آنچه تعهد کرده ایم پایبندیم، اما در این میان گاه رفتارهای شخصی و فردی هم وجود دارد یا ممکن است تحرکاتی از جانب برخی از افراد وابسته به نظام سابق رخ دهد. این مسائل از جانب ما نیست، البته ما مسئولیت داریم تا با چنین اتفاقاتی برخورد کنیم و چنین هم کردیم، اما انتساب چنین رفتاری به ما نادرست است.
محمد نعیم درباره اظهارنظر مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ممکن است نیروهای ما برای تعامل با شرایط موجود در اطراف فرودگاه کابل، از فرودگاه خارج شوند، گفت: همه این مواردی که اشاره میکنید اظهار نظرهای جدیدی است و مشخص نیست هدف آنان از اینگونه اظهار نظرها چیست. خروج نیروهای بیگانه از فرودگاه و به طور کلی حضورشان در افغانستان از مسائلی است که مردم افغان بدان حساسند، چون حضور بیگانه را نمیپسندند و این موضوعی است که در بیست سال گذشته ثابت شده است. اما اینکه مقصودشان از این سخنان چیست؟ نمیدانم. البته اگر آنان مشکلاتی دارند ما آماده ایم مشکلاتشان را حل کنیم و تفاهمهایی با آنان داشته باشیم.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان درباره امکان درخواست آمریکا برای تمدید مدت زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت: موضوع خروج نیروهای بیگانه قرار بود تا آخر آوریل ۲۰۲۱ تکمیل شود، اگر خروج این نیروها به موقع انجام میشد اتفاقاتی که این روزها شاهدیم، رخ نمیداد، اما بی توجهی آنان به زمان خروج، موجب شد تا با مشکلاتی مواجه شوند، البته حضور نیروهای بیگانه در کشور در هر زمانی، با مشکلات جدیدی همراه است، اما اگر آنان نمیخواستند با مشکل مواجه شوند باید به موقع اقدام میکردند. ما پیش از این نیز اعلام کرده بودیم، با بیشتر از مدت زمانی که تفاهم شده است موافق نیستیم، اما پس از آن، مدت زمان خروج نیروهای خارجی بر خلاف میل ما و حتی با وجود مخالفت ما، تمدید شد. حالا هم توصیه ما به آنان این است که اگر میخواهند مشکلات حل شود نیروهایشان را در سریعترین زمان ممکن خارج کنند، اما اگر بخواهند بیش از مدت زمانی که خودشان اعلام کرده بودند بمانند، این کار نه تنها کمکی به آنان نمیکند بلکه میتواند مشکلات جدی را برایشان به دنبال داشته باشد.
وی درباره وجود نام بسیاری از سران طالبان در فهرست تروریسم گفت: طبیعی است در این باره اقداماتی انجام شده باشد، این مورد، بندی از بندهای توافقی است که میان ما و آمریکا شد و این توافقنامه هم در شورای امنیت سازمان ملل متحد تایید شد به همین دلیل پایبندی به آن لازم است. البته همین مورد یعنی وجود برخی نامها در فهرست تروریسم، یکی از دلایل بروز مشکلات و تنش است، خواسته ما این است که دست کم در آینده پایبندی به بخش مورد اشاره در توافق، اثبات شود، چون اگر چنین نشود مشکلاتی به دنبال خواهد داشت. البته نیاز بود این مشکل ماهها قبل حل شود، اما متاسفانه به این بند از توافق عمل نشد و خواسته ما از همگان این است که به میثاق نامهها پایبند باشند، پایبندی به تعهدات بخشی از اخلاق عمومی است.