پخش زنده
امروز: -
ماهی میتواند منبع مهمی از مواد مغذی کلیدی باشد، اما آیا میتوانیم از ماهی به طور پایدار تغذیه کنیم؟
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، برخی افراد ماهی را جایگزین سالمی برای گوشت قرمز میدانند. ماهی منبع خوبی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و چندین ماده معدنی و ویتامین است.
همانطور که تحقیقات نشان دادهاند اسیدهای چرب امگا ۳ که میتوانند تأثیر مثبتی بر سلامت قلب داشته باشند، در ماهیهای روغنی مانند ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی به میزان زیاد وجود دارد.
تحقیقات نشان میدهد که این اسیدهای چرب همچنین میتوانند جریان خون بیشتری را در مغز تقویت کنند که برای رساندن اکسیژن ضروری به مغز و عملکرد آن بسیار مهم است؛ و یک مطالعه نشان داده است که امگا ۳ میتواند در پیری سالم مغز نقش داشته باشد.
خوردن ماهی همچنین ممکن است با التهاب مقابله کند: مطالعه اخیر نشان داد که مصرف منظم ماهی به کاهش بروز شرایط التهابی مزمن کمک میکند و حتی ممکن است برای دستگاه ایمنی بدن مفید باشد.
ماهی و صدفها منابع اصلی چربیهای چند غیراشباع، (DHA منبع دکوزاهگزانوئیک اسید) و (EOA eicosapentaenoic) اسیدهستند که با رشد مغز در دوران بارداری ارتباط دارند و با تعدادی از مزایای بالقوه کلی سلامت مرتبط هستند.
اما همه ماهیها یکسان نیستند. برخی از نگرانیها در مورد میزان بالای جیوه در برخی از این ماهیهای آب سرد وجود دارد. گزینههای مناسب با غلظت بالای اسیدهای چرب مفید و سطح جیوه پایین عبارتند از: ماهی آزاد، ساردین، قزل آلای رنگین کمان و ماهی خال مخالی آتلانتیک.
پزشکان توصیه میکنند که ۲ تا ۳ بار در هفته ماهی را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا از مزایای آن برخوردار شوید، اما بهتر است از انواع مختلف ماهیها استفاده کنیم. بدن به همه ویتامینها و مواد معدنی مختلف موجود در ماهی نیاز دارد، بنابراین نباید فقط به یک نوع آن پایبند باشیم.
غذاهای دریایی در مقایسه با گوشت یک گزینه سالم هستند، اما اگر توصیههای پزشکان در مورد مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ را رعایت کنیم، با افزایش جمعیت مورد انتظار، به سرعت دریاها را تخلیه میکنیم.
بنابراین، اگر ذخایر ماهی نتوانند مقدار ماهی مورد نیاز برای دریافت بهینه اسیدهای چرب را تأمین کنند، ماهی از کجا میتواند منشأ بگیرد؟
یک جایگزین واضح برای ماهیان صید شده، پرورش ماهی یا آبزی پروری است. اما آیا ماهی پرورشی به اندازه ماهیهای صید شده برای ما مفید است؟
این واقعاً به غذای ماهی و محیط آن برمی گردد. به عنوان مثال، ماهی قزل آلا پرورشی میتواند حدود ۴۰ درصد کالری و حدود ۵۰ درصد چربی بیشتر نسبت به ماهی قزل آلا صید شده داشته باشد – که تفاوت بسیار بزرگی است.
خطر بیشتری برای آلودگی ماهیان پرورشی در مکانهای کوچک و سرپوشیده و قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیکها برای پیشگیری از بیماری ها و همچنین نگرانی در مورد غذایی که ماهیان پرورشی میخورند وجود دارد.
کلید یک سبک زندگی سالم این است که از تنوع رژیم غذایی خود اطمینان حاصل کنید. این فقط در مورد خوردن ماهی نیست: تحقیقات نشان داده است که رژیمهایی که از این چربیهای سالم استفاده میکنند – مانند رژیم مدیترانهای – با نتایج مثبت سلامتی همراه است.
منبع: مدیکال نیوز