پخش زنده
امروز: -
ستارهشناسان یک دنیای سنگی گرم پیدا کردهاند که میتواند از اقیانوسها و زندگی پشتیبانی کند و به زمین نیز نزدیک است.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صداوسيما؛ براساس مطالعهای که به تازگی در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده است، ستاره شناسان یک دنیای سنگی را در آن سوی منظومه شمسی مورد بررسی قرار دادهاند و شرایطی را در آن کشف کردند که تشخیص دادند ممکن است میزبان اقیانوسهای وسیع و مملو از حیات باشد.
ما تنها چند سال با تشخیص بالقوه نشانههای حیات در یک دنیای بیگانه فاصله داریم. یک سیاره فراخورشیدی گرم ممکن است از اقیانوسهای وسیع مملو از زندگی پشتیبانی کند.
تیم ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا موسوم به "وری لارژ تلسکوپ" (VLT) که در شیلی مستقر است، چیزی هیجان انگیز در مورد سیارات در حال گردش به دور ستارهای به نام "L ۹۸-۵۹" کشف کردند. این سیارهها شبیه به سیارههای درون منظومه شمسی ما هستند و یکی از آنها نصف زهره جرم دارد.
ستاره شناسان معتقدند که سبکترین سیاره فراخورشیدی در این منظومه ممکن است یک جهان گرم و اقیانوسی باشد که کاملاً در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان خود قرار گرفته است.
"ماریا روزا زاپاترو اوزوریو" ستاره شناس مرکز نجوم مادرید اسپانیا که یکی از نویسندگان این مطالعه نیز میباشد، میگوید: این سیاره در منطقه قابل سکونت منظومه خود ممکن است شرایطی داشته باشد که بتواند از حیات محافظت و حمایت کند.
این ستاره تنها ۳۵ سال نوری با ما فاصله دارد و میزبان سیارههای سنگی شبیه به مریخ یا زهره است که از ستاره میزبان خود نه چندان دور هستند و نه بسیار نزدیک که شرایط وجود حیات را در آنها فراهم میکند.
محققان با استفاده از تلسکوپ ۳.۶ متری VLT و بهرهگیری از روش سرعت شعاعی سیارههای بیشتری را کشف کردند و شعاع و جرم سه سیاره اول این منظومه را اندازهگیری کردند. "الیویر دمانگئون" از محققان این مطالعه میگوید: اگر میخواهیم بدانیم یک سیاره از چه چیزی ساخته شده است، حداقل اطلاعات مورد نیاز ما دانستن جرم و شعاع آن است.