پخش زنده
امروز: -
پژوهشها نشان میدهد اگر در هر سال ۱۰ درصد زوجهای نابارور، بارور شوند، سالانه ۳۰۰ هزار به نرخ موالید کشورافزوده میشود.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا و سیما : با کاهش رشد جمعیت کشور به کمتر از یک درصد، نگرانیها درباره آینده جمعیتی کشور جدیتر شده است. طبق دادههای سازمان ملل متّحد، سهم جمعیّت سالمند بالای ۶۵ سال ایران از کل جمعیّت کشور در سال ۱۴۰۹، به بالای ۱۰درصد میرسد. یعنی از سال ۱۴۰۹ وارد سالمندی خواهیم شد، بنابراین کمتر از ۱۰ سال فرصت داریم تا مانع از سالمندی جمعیت کشورمان شویم.
در این میان هستند زوجها و خانوادههایی که نیازی نیست برای اقناع و ترغیبشان به فرزندآوری دست به دامن آمار، ارقام و تحلیلهای جمعیتی شویم. زوجهایی که آنچنان مشتاقند فرزند یا فرزندانی داشته باشند که خودشان به هر دری میزنند تا لذت مادری و پدری را تجربه کنند، اما مادر شدن و پدر شدن آنها به این سادگیها نیست، چراکه این زوجها نابارورند.
آمار این زوجها کم هم نیست و ۲۰ درصد زوجهای کشور را تشکیل میدهد. این سه و نیم میلیون زوج نابارور که هر سال ۸۸ هزار زوج دیگر به آمارشان اضافه میشود، میتوانند صاحب فرزند شوند، اما درمان ناباروریشان هزینه بر است و گاهی برای حصول نتیجه لازم است تا درمانها چندین بار تکرار شود. این مسئله موجب شده تا بسیاری از زوجهای نابارور، با وجود تمام اشتیاقی که به داشتن فرزند دارند به واسطه تنگناهای مالی و اقتصادی، درمانهای ناباروری را نیمهکاره رها و از ادامه درمان صرف نظر کنند.
به همین خاطر، مجلس شورای اسلامی از مدتها قبل، در زمان بررسی طرح جمعیت و تعالی خانواده موضوع بیمه زوجهای نابارور را در دستور کار خود قرار داده و حالا هم کمیسیون بهداشت با بیمه زوجهای نابارور موافقت کرده است. با توجه به فراوانی ناباروری در کشور و هزینه های بالای درمان، آگاهی از تعداد و وضعیت توزیع مراکز در سراسر کشور می تواند به برنامه ریزان کشور و نظام سلامت در برنامه ریزی دقیق تر جمعیت و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کمک کند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دسترس است
پژوهشگر: مریم بیگ پور