پخش زنده
امروز: -
با راه اندازی کارخانه نوآورانه در کرمانشاه مسیر برای جذب ایده های خلاقانه و عرضه یک محصول یا خدمت جدید هموار شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، وارد کارخانه که شدم فضای سبز و میوههایی که تازه روئیده بود توجهم را جلب کرد فضایی کاملا مفرح که بیشتر مشتریانش افراد جوان بودند.
کارخانهای که امروز میخواهم آن را به شما معرفی کنم کارخانه نو آوری کرمانشاه است که آبان ماه سال ۹۹ با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به بهره برداری رسید و با نوسازی مجتمع گلخانهای این فضا تبدیل به کارخانه نو آوری شد.
وحید نوری مدیرکارخانه نوآوری کرمانشاه معتقد است کارخانه نو آوری مجموعه غیر انتفاعی و منطقهای است که به فرهنگ و پویایی فعالیتهای نوآورانه کمک میکند.
شاید بتوان گفت: آن چه موجب به وجود آمدن کارخانه نو آوری شده است افزایش تعداد جوانان تحصیلکرده در پنجاه سال اخیر است تا با استفاده از فناوریهای روز دنیا و به کار گیری خلاقیت متخصصان در زمینههای مختلف با ایدهای نو، نیازهای جامعه را مرتفع کنند.
در واقع این کارخانه با هدف جذب ایدههای خلاقانه به دنبال عرضه یک محصول یا خدمت جدید در بازار است و به صاحبان ایده کمک میکند تا با تامین بودجه، ارائه آموزش و سایر خدمات ایده آنها به ثروت تبدیل شود.
دبیر کارخانه نو آوری هم در هوای گرم تابستان ما را با نوشیدنی سرد و خنک میهمان کرد و برایمان از کارخانه گفت
خانم محمدی میگوید: کارخانه در فضایی به مساحت ۲۰ هزار متر مربع ایجاد شده است و شامل ۲ شتاب دهنده دو مرکز نو آوری و سه فضای کار اشتراکی است که با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومان در حال بازسازی است.
این کارخانه حاصل یک تفاهم نامه چهار جانبه بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت نیروی غرب به عنوان بهره بردار، استانداری کرمانشاه و پارک علم و فناوری است.
آنچه نظرم را در کارخانه جلب کرد رویداد ایده شو سلامت بود که دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با همکاری کارخانه نوآوری برای صاحبان ایده و شرکتهای فناوری آخرین دستاورد خود را به سرمایه گذاران و داوران ارائه کرد.
معاون تحقیقات فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان سرمایه گذار تصمیم میگیرد که از کدام ایده ده گانه حمایت مالی کند تا نمونه اولیه ساخته و یا توسعه تجاری سازی صورت گیرد.
خدا رحمی افزود: این ایدههای ده گانه در حوزههای تجهیزات پزشکی، صنایع بهداشتی، غذایی و فناوری دارویی تعریف می شود.
با یکی از صاحبان ایده به گفتگو نشستم دکتر حیدری، استاد تمام شیمی تجزیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، او ایدهی ساخت غشاهای میکرو فیلتراسیون را برای حذف ذرات معلق از نمونههای مایع در آزمایشگاه کنترل کیفی ارائه کرده است.
دکتر حیدری معتقد است با ساخت این فیلترها از واردات گسترده به کشور جلوگیری و نیاز داخل تامین میشود.
تولید اسپری تخصصی بی حس کننده دندان، ساعت ضد ویروسی و باکتریایی دست، طراحی ساخت ویلچر برای به حداکثر رساندن عملکرد معلولین و مانیتورینگ وضعیت اکسیژن دما و رطوبت بخشهای بیمارستان از راه دور از مهمترین ایدههای صاحبان فناور بود.
خوب که نگاه میکنم کارخانه نو آوری علاوه بر بروز خلاقیت و رشد ایدههای نو حامی طرحهای برتر محققان، دانشجویان و دانش آموزان است تا بتوانند نقش خود را در افزایش تولید داخلی اشتغال و کار آفرینی ایفا کند.
مدیر کارخانه نو آوری میگوید: هوشمند سازی در ۳ حوزه آموزش تخصصی، کشاورزی دقیق و شهری، اینترنت اشیا در صنعت غذا و کشاورزی را دنبال میکنند تا بتوانند در ۵ سال آینده جز ۳ هاب نو آوری و فناوری کشور باشد.
میتوان امیدوار بود در این فضای سرشار از نو آوری و پویایی و جوان گرایی اقتصادی، دانش بنیان شکل بگیرد.
مسیری که در آینده بیشتر برای رشد و اعتلا کشور به آن نیازمندیم.
تا یادم نرفته بگویم هر چه ایده نو ، تازه و فناورانه باشد شانس تبدیل شدنش به دانش بنیان هم بیشتر است.
گزارشگر: پریسا پایناز