به مناسبت روز جهانی اهدای خون؛
رکورددار اهدای خون در جهان کدام زن ایرانی است؟
رکورددار اهدای خون در جهان یک زن ایرانی با ۱۸۹ مرتبه اهدای خون است. خانم حجاریان میگوید: تا زمانیکه زنده هستم اهدای خون را در برنامه زندگی خود دارم.
در حالی که در کشورهای توسعه یافته، زنان نیمی از اهداکنندگان خون را تشکیل میدهند، در ایران تنها ۵ درصد از اهداکنندگان خون، زن هستند. با این حال رکورددار اهدای خون در میان زنان دنیا، زنی است ایرانی که تا امروز یعنی روز جهانی اهدای خون، ۱۸۹ بار خونش را اهدا کرده است.
ماندانا حجاریان ۶۱ سال دارد و ساکن کرمان است و سالهاست که به صورت مستمر خونش را اهدا میکند. او که علاوه بر اهداکننده خون، یک فعال اجتماعی نیز هست در حالی که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور میزان اهدای خون به شدت کم شده است از مردم خواستار این شد برای کمک به بیماران نیازمند خون بالاخص بیماران تالاسمی در اهدای خون تردید نکنند و با خیال آسوده به مراکز انتقال خون مراجعه و در این امر انسان دوستانه شرکت کنند.
ماندانا حجاریان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما گفت: بر اساس قوانین سازمان انتقال خون تا شصت وپنج سالگی امکان اهدای خون داریم، اما من تا زمانیکه زنده هستم اهدای خون را در برنامه زندگی خود دارم.
وی با اشاره به اینکه من همانند اقایان هر سه ماه یکبار اهدای خون دارم میگوید: این آخرین اهدای خونم در تاریخ سی و یکم خرداد هزار و چهار صد بوده که به امید خدا تا زنده هستم نزدیک بیست سال بیشتر آتش نشان افتخاری هستم و بالای هفتصد نفر را به آتش نشانی برای یادگرفتن دروس پیش گیری از آتش و حوادث احتمالی معرفی کردم و مدرک هم اخذ کرده اند.
وی با بیان اینکه به لطف خدا سعی کردم از عمرم حداکثر استفاده مثبت را درجهت کارهای مفید چه برای خود و دیگر هموطنان و همنوعانم انجام بدهم میافزاید: ۱۸۹ بار اهدای خون، معلمی نقاشی برای نابینایان و ناشنوایان، کوهنورد حرفهای، داوطلب حمایت از کودکان پرورشگاهی، ساخت مرکز بیماران نخاعی، آتشنشان افتخاری و عضو جمعیت هلالاحمر. همه این فعالیتها سبب شده که صاحب مدال طلای فعال اجتماعی و انسانی شوم.
خانم حجاریان با اشاره به اینکه اولین بار پدرم در پانزده سالگی برای کمک به بانویی که بخاطر زایمان نیاز به تزریق خون داشت به بهداری برد گفت: خانم سرایدار مدرسه مان چندین زایمان پشت سر هم داشت. پدرم یکی از خیران شهر مسجدسلیمان خوزستان بود مدیر مدرسه با پدرم تماس گرفت که این خانم به دلیل مشکلات کمخونی در شرف مرگ است و از پدرم که مرد روشن و تحصیلکردهای بود کمک خواست. آن روزها مردم از خون دادن میترسیدند. پدرم بهسرعت افراد خانواده و چند نفر از دوستان را به بیمارستان برد و بعد از آزمایش معلوم شده که من میتوانم به خانم سرایدار مدرسه خون بدهم من که از سوزن و سرنگ میترسیدم برای اولین بار خون دادم. پس از نجات آن زن مورد تشویق خانواده و دوست وآشنا قرار گرفتم و این امر سبب شد که پیگیر این کار خیر باشم بطوریکه در تمام این سالها مشوق خانوادهام برای اهدای خون بوده ام و میتوانم بگویم که خانواده من تنها خانواده رکورددار اهدای خون است.
خانم حجاریان با اشاره به اینکه ما انسانها وظیفه داریم مهربان باشیم و به یکدیگر کمک کنیم گفت: اهدای خون لطف نیست یک انتخاب است انتخاب مهربانی در کسوت یک انسان چرا که بیماران نیازمند در بیمارستان ها، هموفیلیها و تالاسمیها ادامه زندگیشان وابسته به خونهای اهدایی و فرآوردههای خونی است.
در سال گذشته آمار اهدای خون بانوان یک درصد افزایش پیدا کرد بصورتی که از ۴/۳ دهم درصد در پایان سال گذشته ۵/۱ درصد بود که یک درصد افزایش نشان میدهد. در دنیا در برخی کشورهای پیشرفته آمار اهدای خون بانوان همچون آقایان ۵۰ درصد است، اما آماری که سازمان بهداشت جهانی توقع دارد ۲۰ تا ۳۰ درصد اهدای خون باید توسط بانوان باشد.
گزارش از مریم صادقی
دکتر محمدحسن شیخ الاسلامی۱۹۲ بار خون اهدا کردن که توی ویکی پدیا هم نوشته شده، آقای سید مرتضی سائسی ۱۹۸ بار خون اهدا کردن، اونوقت چطوری این خانم رکورددار شدن؟