انتظارات جامعه معلولان کردستان از مسئولان
نمایندگان تشکلها، انجمنها و موسسات خیریه مراکز نگهداری و شرکای اجتماعی بهزیستی دغدغهها و انتظارات جامعه معلولان استان از مسئوولان را مطرح کردند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی نمایندگان تشکل ها، انجمنها و موسسات خیریه مراکز نگهداری و شرکای اجتماعی بهزیستی استان کردستان روز دوشنبه با نماینده ولی فقیه در کردستان دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار صباح قریشی مدیرکل بهزیستی کردستان گزارشی از عملکرد و حمایتهای این نهاد از مدجویان زیرپوشش و جامعه معلولان استان ارائه داد و پس از آن نوبت به نمایندگان تشکلها رسید که دغدغهها و مشکلات خود را مطرح کنند.
راه اندازی اخبار ناشنوایان در صدا وسیمای کردستان
مشاور استاندار کردستان در امور معلولان اظهار داشت: در راستای حمایت طلبی از جامعه معلولان در استان و با پیشنهاد و پیگیری بهزیستی حوزهای با عنوان مشاور امور معلولان راه اندازی شد و هم اکنون تنها استانی هستیم که تمام فرمانداران تعداد زیادی از شهرداران و سایر مسوولان مشاور امور معلولان دارند.
دستگاههای اجرایی وطایف خود در قبال نیازمندان را انجام نمیدهند
رییس هیات مدیره خانه خیرین استان کردستان نیز گفت: ناشناخته بودن خانه خیرین و موسسات خیریه برای دستگاههای اجرایی یکی از مشکلات است و همچنین بسیاری از دستگاهها وظایف خود را در قبال مردم نیازمند انجام نمیدهند، شکافهایی از لحاظ فقر در جامعه ایجاد میشود.
حسامی افزود: خیرین اعتمادشان نسبت به ارگانهای دولتی کم شده چرا که دستگاهها در این زمینه وظایف خود را درست انجام نمیدهند، اما موسسات خیریه در این زمینه بسیار خوب عمل کرده و حمایت مردم را جذب کرده و نیازمندان را پوشش میدهند.
مشکلات معلولان دغدغه جدی مسوولان شود
مدیرعامل انجمن معلولان قروه نیز در این نشست اظهار داشت: افراد دارای معلوللیت در جامعه و همچنین مشکلات و دغدغه هایشان و جدی گرفته نشده و در این زمینه دغدغه جدی توسط مدیران ارشد استانی و کشوری لمس شده است و این موضوع مدام تکرار میشود و این تکرار موجب ناامیدی جامعه معلولین خواهد شد.
وی وضعیت معیشت، اشتغال، مسکن و ازدواج را از جمله مشکلات جدی جامعه معلولان اعلام کرد و اظهار داشت: حجم افزایش مستمریها خوب بوده، اما به تبع تورم و گرانیها موجب شده این بحث تاثیری در زندگی این قشر نداشته باشد.
حمایت از کودکان کار و خیابانی
مدیرعامل انجمن یکی از خیریه های استان که در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی فعالیت میکنند نیز گفت: این موسسه به بحث جذب آسیبها که جامعه ما با آن دست به گریبان است و همواره روند افزایشی دارد میپردازد و تاکنون اقدامات خوبی نیز در این زمینه انجام داده است.
مهدی گلباغی افزود: در این موسسه تاکنون ۱۴۰ کودک کار در سنندج شناسایی شده و خدمات حمایتی مختلفی در زمینههای بازگشت مجدد به تحصیل، کمک به معیشت خانواده و ... از آنان انجام میشود.
صدای ما به گوش مسئوولان نمیرسد
مدیرعامل انجمن ضایعات نخاعی کردستان نیز گفت: تردد معلولان ویلچری با مشکلات زیادی روبرو است و این قشر نیازمند خودروهای مناسب سازی شده (ون) در سطح شهر هستند.
سینا کریمی کردستانی با بیان اینکه عدم دسترس پذیری و مناسب سازی بصورت غیرمستقیم استقلال فردی را از ما گرفته است، خطاب به نماینده، ولی فقیه در استان گفت: صدای ما به گوش مسوولان نمیرسد شما صدای ما را برسانید.
وی یادآور شد: مورد بعدی تسلط ضعیف استان بر فضای مجازی است و امروز معلولان ابزار تکدی گری شده اند و با نامشان کمکهای مردمی جمع میکند که این امر نیز نیازمند توجه جدی ارگانها است.