پخش زنده
امروز: -
آمریکا و روسیه یکدیگر را به دست داشتن در حملات سایبری علیه زیرساختهای حیاتی متهم میکنند.
به گزارش دارابی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از مسکو، آمریکا و روسیه یکدیگر را به دست داشتن در حملات سایبری علیه زیرساختهای حیاتی متهم میکنند.
در حالیکه واشنگتن روسیه را به دست داشتن در حملات گسترده سایبری علیه زیرساختهای آمریکا متهم میکند، مقامات روسی با رد این ادعا میگویند، مسکو به طور مداوم حملات سایبری از خاک آمریکا را ردگیری و خنثی میکند.
سازمان اطلاعات خارجی روسیه نیز با اشاره به شناسایی حدود سه هزار حمله سایبری در سال گذشته میلادی اعلام کرده است: منشاء بسیاری از این حملات، آمریکا بوده است.
این سازمان همچنین اعلام کرد: تنها در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی نیز مجرمان باجافزاری مستقر در خاک آمریکا صدها بار به تاسیسات حیاتی، بخشهای مالی و بانکی، نهادهای سیاسی و نظامی و سازمانهای خدماترسان روسیه حمله کردهاند.
رجب صفروف، مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه آمریکاییها متهم ردیف اول حملات سایبری در جهان هستند، افزود: ولادیمیر پوتین از حدود پنج سال پیش به آمریکا پیشنهاد کرده است، با امضاء قراردادی دوجانبه یا بینالمللی، نسبت به مسئولیتپذیری دولتها ساز و کاری طراحی شود، اما آمریکاییها زیر بار اقدامات شفاف در حوزه سایبری نمیروند.
وی بهرهگیری آمریکا از حملات سایبری ضد دیگر کشورها را علت سرپیچی این کشور از انجام اقدامات شفاف و محدود کننده در زمینه فضای سایبری عنوان کرد.
رجب صفروف با بیان اینکه مقصر اصلی در حملات گسترده سایبری در جهان آمریکا و رژیم اسرائیل هستند افزود: در صورتیکه آمریکاییها به انعقاد قراردادی شفاف مطابق با اصول و قواعد بینالمللی تن ندهند، روسیه، چین و دیگر کشورها از طریق سازمان ملل و نهادهای بینالمللی، واشنگتن را مجبور به پذیرش خواست جامعه جهانی خواهند کرد.
نیکلای باکلانوف، مدیر انستیتو مبارزه با جرائم سایبری در روسیه نیز گفت: حملات سایبری علیه روسیه به قدری افزایش یافته که ما هر روز با چند حمله جدی روبرو میشویم و اگر نتوانیم آنها را خنثی کنیم، ضربات سنگینی به زیرساختهای حیاتی کشور وارد میشود.
در روزهای اخیر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، خواستار اقدام مسکو برای برهم زدن عملیات گروههای باجافزاری در خاک روسیه شد.
روسیه نیز با رد ادعای آمریکا، خواستار شفاف سازی بیشتر و توقف حملات سایبری به روسیه از مبدا آمریکا شد.
رایاجنگ، نبرد مجازی، یا جنگ سایبری، نوعی از جنگ است که طرفین در آن از رایانه، شبکههای رایانهای و یا اینترنت به عنوان ابزار استفاده کرده و در فضای مجازی با یکدیگر میجنگند.
امروزه با استفاده روزافزون از اینترنت و تکنولوژی در کشورهای دنیا، سازمانها و نهادهای سیاسی، نظامی، اداری و نیز بخشهای خدمات رسانی، هدف حملات و جنگهای سایبری قرار میگیرند.
در حمله سایبری، کشور مهاجم بدون استفاده از تسلیحات نظامی و یا حمله به مرزهای کشوری دیگر، به اهداف خود دست مییابد و هزینه کمی را متحمل میشود.