پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور روسیه گفت در روابط آمریکا و روسیه مسائل بسیاری انباشته شده است و حملات سایبری علیه روسیه از سمت آمریکا میآید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ با وجود اختلافات عمیق و شانس کم حل و فصل آنها، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه در ویلایی در ژنو برای اولین بار از زمان آغاز ریاست جمهوری بایدن دیدار کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، علیرغم اختلافات دو مقام ارشد روسیه و آمریکا بر سر موضوعاتی مانند کنترل تسلیحاتی، حملات هکری، مداخله انتخاباتی و مسئله اوکراین، اولین دور از مذاکرات روسیه و آمریکا که با حضور بایدن، پوتین و وزرای امور خارجه دو طرف برگزار شد، دو ساعت به طول انجامید.
روابط میان مسکو و واشنگتن طی سالهای اخیر به ویژه پس از اقدام ۲۰۱۴ روسیه در الصاق شبه جزیره کریمه، مداخلاتش در سوریه در سال ۲۰۱۵ و اتهامات آمریکا علیه روسیه بر سر مداخله انتخاباتی سال ۲۰۱۶، رو به وخامت رفته است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد، نمیخواهیم آنچه در کنگره آمریکا رخ داد در روسیه اتفاق بیفتد. نمیخواهیم که مسائلی شبیه به جنش زندگی سیاه پوستان مهم است در روسیه رخ دهد.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به این که آمریکا به صورت علنی روسیه را دشمنی نامیده که باید مهار شود افزود: ما نزدیک مرزهای رقبایمان تجهیزات نظامی مستقر نمیکنیم، اما متاسفانه آمریکاییها به مرزهای ما نزدیک میشوند.
پوتین با بیان این که روسیه اطلاعات کاملی درباره حملات سایبری به آمریکا داده است تاکید کرد بیشتر حملات سایبری از آمریکاست، ما از حملات سایبری علیه یک خط لوله در آمریکا مطلع هستیم و مقامات روس هیچ ارتباطی به این موضوع ندارند.
رئیس جمهور روسیه اعلام کرد، در آمریکا به صورت روزانه خشونت ناشی از سلاح گرم وجود دارد. حملات سایبری علیه روسیه از سمت آمریکا میآید. روسیه در میان کشورهایی که به عنوان منبع اصلی حملات سایبری نام برده میشود، قرار ندارد.
پوتین همچنین با اعلام این که نگرانیهای آمریکا درباره اقدام روسیه در نظامی کردن منطقه شمالگان بی اساس است افزود: ما در حال بازیابی مجدد زیرساخت شوروی در منطقه شمالگان هستیم. مطمئن هستم که باید در منطقه شمالگان همکاری کنیم. روسیه میخواهد تا به صورت کامل در زمینه مسیر دریای شمال به قوانین بین المللی پایبند باشد.
وی همچنین گفت: پایبندی در قبال اوکراین این است که کمک کنیم تا توافقنامه مینسک اجرایی شود.
رئیس جمهور روسیه ضمن متهم کردن اوکراین به نقض توافقنامه مینسک بر سر شرق اوکراین گفت، تقویت استقرار نیروی نظامی روسیه در اوایل سال جاری در اراضی خود روسیه انجام گرفت.
پوتین همچنین تاکید کرد: رفاقتی با آمریکا وجود ندارد. در روابط آمریکا و روسیه مسائل بسیاری انباشته شده است که نیازمند برگزاری دیدارها در بالاترین سطح است. وی گفت من هیچ توهمی درباره آمریکا ندارم.
بایدن نیز گفت، این مسائل باعث تضعیف حوزههای همکاری و منافع مشترک میشوند. «همیشه بهتر است تا حضوری دیدار کنیم.»
پوتین همچنین اعلام کرد، الکسی ناوالنی مخالف دولت روسیه به قانون بی اعتنایی کرد. وی گفت: ناوالنی میدانست که در صورت بازگشت بازداشت میشود، اما به هر صورت بازگشت.
رئیس جمهور روسیه همچنین در نشست خبری با خبرنگاران در وین در پاسخ به خبرنگار سی ان ان که پرسید آیا در دیدار با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا متعهد شدید که دست از تهدید کردن اوکراین بردارید و نیز سرکوب گروههای مخالف دولت خودتان را متوقف کنید، گفت: «تا جایی که به موضوع اوکراین مربوط میشود تعهد ما همانی است که بود و آن پشتیبانی از اجرای توافقنامهی مینسک است. پوتین گفت: اگر طرف اوکراینی آمادگی داشته باشد ما هم همان مسیر را در پیش میگیریم و هیچ تردیدی هم در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به این که مرز بین فدراسیون روسیه و اوکراین در امتداد خط مرزی دونباس در نخستین روز پس از برگزاری انتخابات (در اوکراین) نقض شد افزود: نخستین گام پیشنهادی اوکراین این است مواضعی که اشغال کرده بودند به نیروهای مسلح اوکراین بازگردانده شود. این یعنی چه؟ یعنی بازگرداندن دونباس به اوکراین و همچنین پیشنهاد میکنند که مرز بین روسیه و اوکراین باید بسته شود و اینکه آنها ظرف سه ماه انتخابات برگزار کنند.
پوتین همچنین خاطر نشان کرد: باید کارشناس حقوقی باشید و آموزش ویژهای ببینید تا بفهمید این پیشنهادهای اوکراین هیچ ارتباطی با توافقنامهی مینسک ندارد. پس روسیه باید چه تعهدات دیگری را بپذیرد؟ تا جایی که به موضوع مانور نظامی مربوط میشود ما داریم در قلمرو سرزمینی خودمان مانور برگزار میکنیم همچنان که آمریکا نیز چنین میکند. این ما نیستیم که تجهیزات و ادوات سنگین نظامی را به سوی مرز آمریکا گسیل داشته ایم، اما متاسفانه آمریکا دارد این کار را در قبال ما انجام میدهد. پس باید توجه داشته باشید که آمریکا دارد چه میکند و نه روسیه و تا جایی که به موضوع مخالفان غیراستاندارد ما و فردی که شما نام بردید (الکسی ناوالنی) مربوط میشود؛ در درجهی نخست این فرد میدانست که دارد قانون روسیه را نقض میکند.
پوتین گفت: ناوالنی تاکنون دوبار محکوم شده است و آگاهانه الزامهای قانونی را نادیده گرفته است. فرد یاد شده برای درمان به خارج از کشور رفت و به محض اینکه به بیمارستان رسید تصاویر ویدیویی او در اینترنت قابل دسترسی بود. اما قانون و الزامهای قانونی را نادیده گرفت و با این وجود به روسیه بازگشت. پس به این نتیجه رسیدیم که او آگاهانه میخواهد قانون شکنی کند. دقیقا همان کاری را که میخواست انجام داد. خوب این چگونه بحثی است که ما الان داریم. اما تا جایی که به مخالفان غیررسمی (دولت در روسیه) مربوط میشود میخواهم این را بگویم: این چیزی که میخواهم بگویم اصلا پیچیده نیست و کاملا قابل فهم است. اگر شما بتوانید این پیام را برای بینندگان خود به صورت عینی و بی کم و کاست منتقل کنید بسیار سپاسگذار خواهم بود. روسیه را دشمن آمریکا خوانده اند. این ادعایی است که کنگره (آمریکا) مطرح ساخته. پس آمریکا باید اصولی از دموکراسی و سازمان و نهادهای سیاسی حمایت کند. این قانون آمریکاست.
پوتین افزود: حالا این پرسش مطرح میشود: «اگر ما دشمن (آمریکا) هستیم آنگاه آمریکاییها از کدام نهادها در داخل روسیه حمایت میکنند؟ فکر نمیکنم از نهادهایی حمایت کنند که به تقویت توانمندی روسیه بیانجامد بلکه از سازمانهایی پشتیبانی خواهند کرد که میخواهند روسیه را مهار کنند. این را آشکارا اعلام کرده اند. چگونه میتوانیم بلندپروازیهایی را که آمریکا در روسیه بدنبال شان است برای مردم تشریح کنیم. فکر میکنم باید خیلی محتاط باشیم، اما تنها در چارچوب قوانین روسیه عمل خواهیم کرد.»
امریکا انتظار دارد که تمام کشورها بدون چون و چرا مجری اوامر او باشند و هیچ مخالفتی را هم برنمیتابد. اگر ما انتظار داریم در مذاکرات با این کشور امریکا به یک توافق عادلانه و بلند مدت برسیم سخت در اشتباهیم. اظهارات اقای پوتین که رئیس یک کشور قدرتمند است حاکی از این واقعیت است که امریکا حاضر نیست کوچکترین امتیازی به کشور دیگری بدهد و انتظار دارد که همه کشور ها از جمله روسیه قدرتمند نیز مجری اوامر او باشد. مذاکرات طولانی فعلی ایران و کشورهای غربی به دلیل اینست که امریکا حاضر نیست کوچکترین امتیازی به ایران بدهد حتی ان مواردی که در برجام به تصویب 5+1 که امریکا هم یکی از انها بود.