پخش زنده
امروز: -
وزیر خارجه کشورمان در پیامی اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران همچنان خود را به حمایت از استقلال و همزیستی مسالمت آمیز همه اقوام در بوسنی متعهد میداند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو، وزیر امورخارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد از ابتدای استقلال کشور بوسنی و هرزگوین در کنار مردم مظلوم این کشور بوده و از هیچگونه کمکی دریغ نورزیده است و همچنان خود را به حمایت از استقلال، تمامیت ارضی و همزیستی مسالمت آمیز همه اقوام در کشور بوسنی و هرزگوین متعهد میداند.
محمدجواد ظریف در پیامی به مراسم بیست و ششمین سالگرد شهدای سربرنیتسا بر ضرورت احقاق عدالت برای خانوادههای قربانیان تاکید کرد.
در بخش دیگر این پیام که محمدابراهیم طاهریان، نخستین سفیر جمهوری اسلامی در بوسنی و هرزگوین و فرستاده ویژه وزارت امورخارجه آن را قرائت کرد آمده است: سربرنیتسا زخمی عمیق بر وجدان بشریت است و زنان و مادران سربرنیتسا همچنان به دنبال حقیقت و عدالت هستند.
بیست و ششمین مراسم سالگرد شهدای سربرنیتسا همزمان با آیین تشییع بقایای نوزده نفر از قربانیان نسل کشی در گورستان پوتوچاری با حضور انبوه مسلمانان بوسنی و هرزگوین و روسای جمهوری، مقامات عالی کشورها و نهادهای بین المللی و دیپلماتهای خارجی برگزار شد.
پیش از مراسم تشییع و خاکسپاری در سربرنیتسا، میهمانان حاضر، با اهدای گل به قربانیان نسل کشی سربرنیتسا ادای احترام کردند.
باقر عزت بگویچ رهبر حزب اقدام دموکراتیک هم در این مراسم از نماینده بلندپایه جامعه بین الملل در بوسنی و هرزگوین خواست در برابر پدیده نفی نسل کشی مسلمانان در بوسنی و هرزگوین بایستد.
حسین کوازویچ، رییس العلمای بوسنی و هرزگوین هم گفت: اروپا در مقابل نفی کنندگان نسل کشی سکوت کرده است و از جنایتکاران تجلیل میکند.
شفیق جعفروویچ عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین گفت: اگر کسی فکر کند که انکار نسل کشی فقط مشکل بوسنی است، به شدت در اشتباه است.
در این مراسم رهبر کلیسای ارتدکس مونته نگرو که حضورش مورد توجه افکار عمومی بوسنی و هرزگوین قرار گرفت گفت: "انکار جنایت هولناک در سربرنیتسا به خودی خود یک جرم است، حتی اگر توسط دولت یا وزیری صورت بگیرد."
سربرنیتسا توسط شورای امنیت سازمان ملل به عنوان پناهگاه امن برای غیرنظامیان اعلام شده بود. جمعیت مسلمان شهر سربرنیتسا برای حفظ جان خود به اردوگاه تحت حفاظت نیروهای هلندی سازمان ملل متحد پناه بردند، اما نیروهای صلح هلندی که برای محافظت از شهر سربرنیتسا حتی یک گلوله هم شلیک نکرده بودند این اردوگاه را در اختیار نظامیان ارتش صرب بوسنی قرار دادند و آنها در کمال آرامش مردان و پسران را از زنان جدا کرده و همگی آنها را به طرز وحشتناکی قتل عام کردند.
در سال ۱۹۹۵، سربازان صرب بیش از هشت هزار پسر و مرد مسلمان را در شهر سربرنیتسای بوسنی قتل عام کردند.