مدیرکل قرآن، عترت آموزش و پرورش
۲۷ تیر، آغاز مسابقات قرآنی دانش آموزی در مشهد مقدس
مدیرکل قرآن، عترت آموزش و پرورش گفت: مرحله مسابقات دانش آموزی قرآن و عترت از ۲۷ تا ۳۱ تیر در مشهد برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد رضا مسیب زاده مدیرکل قرآن، عترت آموزش و پرورش در برنامه گفتگوی ویژه قرآنی صبح امروز درباره طرح ملی قرآنی و چند رسانهای با حضور اقشار مردمی و دانش آموزان در ۱۴۵۵ گفت: ما در نظام جمهوری اسلامی توجه ویژهای به مسایل قرآنی داریم و یکی از حرفهای قرآنی ماندگار که از سال ۱۴۴۱ آغاز شده است که یکی از ارکان اصلی آن آموزش و پرورش است که به واسطه وجود فرهنگیان و از طرفی سال نزول قرآن این طرح عنوان ۱۴۵۵ را گرفته است چرا که ما هر سال، میلاد قرآن را جشن میگیریم.
وی گفت: طرح ۱۴۵۵ از ظرفیت خوبی برخوردار است و عموم بخشهای فرهنگی در این طرح حضور دارند و امسال هم شعار قرآن، امید و زندگی انتخاب شده است، زیرا همه آیات قرآن امید به آینده و امید به زندگی است.
آقای مسیب زاده در پاسخ به سؤالی درباره این که در این طرح چه برنامه ریزیهایی شکل گرفته و از سال ۱۴۵۴ تاکنون چه تدارکی برای این طرح با وجود شیوع کرونا انجام شده است افزود: باید اذعان کرد که نسبت به سالهای گذشته توجه ویژهای به این طرح شد و برنامههای اولیه و محتوایی در ستاد اجرایی انجام شده و این هماهنگیها و جلسات ابتدایی بسیار مؤثر بوده است.
وی گفت: این طرح خیرات وبرکات زیادی دارد و بخشهای مختلف صدا و سیما، فضای مجازی و آموزش و پرورش شرایطی را ایجاد کردند که صدای قرآن بلند شود و البته به مرور نقاط ضعف این طرح برطرف میشود.
آقای مسیب زاده با بیان این که ما در آموزش و پرورش شعار جدی و براساس منشور قرآنی داریم افزود: توسعه فرهنگی قرآنی براساس سند تحول وزارت آموزش و پرورش یکی از فعالیتهایی است که انجام میشود و ما به دنبال عمومی کردن توسعه فرهنگی قرآنی هستیم و به دنبال تخصصی کردن آن نیستیم.
مدیر کل قرآن، عترت آموزش و پرورش ادامه داد: از همان ابتدا تکلیف مشخص بود و صدا و سیما نیز در راستای توسعه فرهنگ قرآنی عمل کرده و به عنوان یک رسانه عمومی در پی عمومی کردن فرهنگ قرآنی است و ما مراکزی داریم که این فعالیت را دنبال میکند و افرادی که علاقهمند هستند در این مسیر قرار میگیرند. به طور مثال اگر قرار است شخصی به دنبال حفظ قرآن برود جریان سازی در آموزش و پرورش شکل میگیرد چرا که آموزش و پرورش در میان دانش آموزان جریان سازی میکند و روحیه امید و مسیر یابی را به آنها آموزش میدهد.
وی ضمن اشاره به شیوع ویروس کرونا و فعالیتهای قرآنی گفت: کرونا انتخاب کسی نبود یک تهدید و یک ویروس است که کل جهان را در برگرفته و ما توانستیم از این تهدید یک فرصت ایجاد کنیم که شبکه شاد یکی از این فرصتها بود و هم اکنون فضای مجازی در آموزش و پرورش جا افتاده است و خانوادهها این را پذیرفته اند.
مدیرکل قرآن، عترت آموزش و پرورش افزود: ما سی هزار پایگاه تابستانی فعال در کشور داریم که شامل مجتمعهای ورزشی، کانونهای فرهنگی و تربیتی و مراکز دارالقرآن است و پایگاههای ما با ظرفیت بیش از ۳۵۰ هزار نفر به عنوان پایگاه حفظ قرآن محسوب میشود که بیشترین ظرفیت است.
آقای مسیب زاده گفت: حدود یک میلیون حافظ قرآن جزءهای ۳۰ و نیم جزء در کشور داریم و ما در حفظ جزء ۳۰ قرآن با حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رکورد زدیم.
مدیرکل قرآن، عترت آموزش و پرورش تأکید کرد: حفظ گام به گام قرآن با طرحهای «طرح نور در سال ۹۰» آغاز شد و حفظ موضوعی در مرحله دوم و پس از آن حفظ جزء ۳۰ قرآن در دستور کار قرار گرفت و آموزش وپرورش از دستگاههای موفق در بحث حفظ قرآن محسوب میشود.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا شما به عنوان یک مدیرکل میتوانید در کتب درسی دانش آموزان اعم از کتب قرآنی، دینی و معارف ورود پیدا کنید و آیا ورود شما در این کتب جزو وظایف شما محسوب میشود گفت: آموزش و پرورش برغم این که یک فضای بسیار وسیعی از لحاظ تعداد همکاران، دانش آموزان و بخشهای شورای تألیف کتب قرآنی و دینی دارد، براساس مصوبه مجلس کلیه فعالیتهای مدرسه باید با امور پرورشی هماهنگ شده باشد، بنابراین این امکان وجود دارد که به این کتب ورود پیدا کنیم، زیرا قرآن فقط به کتاب درسی آموزشی آموزگار نیست بلکه یک فضای عمومی است که باید همه در آن دخیل باشند تا زمینه علاقه مندی دانش آموزان به قرآن بهتر فراهم شود.
آقای مسیب زاده افزود: این امکان وجود دارد که دانش آموزان در فضای مدرسه و کلاس قرآن خواندن را یاد بگیرند، اما اگر تکرار نکنند فایدهای ندارد.
مدیرکل قرآن، عترت آموزش و پرورش درباره مسابقات قرآنی امسال افزود: امسال برغم وجود ویروس کرونا نگذاشتیم مانند پارسال برگزاری مسابقات به عقب بیافتد یا تعطیل شود و ما در مدرسه تلاش کردیم که با فعالیت مدیران و معلمان در مسابقات قرآنی در مرحله اول فعال باشیم و هم اکنون سی و نهمین دوره مسابقات قرآن، عترت، دانش آموزان و ششمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان در حال برگزاری است که مسابقات فرهنگیان در دو مرحله مقدماتی و نهایی دیروز در مشهد مقدس برگزار شد و مرحله دانش آموزشی از ۲۷ تا ۳۱ تیر در مشهد برگزار میشود و از ۲ تا ۷ مرداد در استان سمنان مسابقات پژوهشی برگزار خواهد شد.
وی گفت: امسال استان سمنان نیز در مسابقات قرآنی فعال بوده و تلاش شده است در این دوره از مسابقات دانش آموزان برغم حضور نیافتن نگرانی نداشته باشند و مسابقات را در خانهها برگزار کنند که هم در هزینه صرفه جویی میشود و هم در هر خانه شاهد اتفاقات خوب قرآنی هستیم.
وی تأکید کرد: هم اکنون ۷۵۷ مرکز دارالقرآن فعال در کشور وجود دارد یعنی در هر منطقه یک مرکز دارالقرآن وجود دارد که تاکنون در بیش از ۷۰۰ مرکز آموزشهای قرآنی شکل گرفته است.