پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: دانشگاه علوم پزشکی باید در مرحله اول در سطح ملی و در گام بعدی در سطح منطقه و بین المللی بدرخشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در جمع رییس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: تمام ظرفیت ها و افرادی که توانایی دارند در این مجموعه در اراک و استان باید بسیج شوند تا به هدف اصلی که همان بهترین شدن در منطقه و جهان است، برسیم.
وی اضافه کرد: در مدت شیوع بیماری کرونا، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اراک قدم های مهمی برداشته اند که قابل تقدیر است.
آیت الله دری تاکید کرد: امروز شرایط کشور و استان نسبت به گذشته، قابل قبول تر است، اما هنوز خطرات این بیماری تمام نشده و موج پنجم کرونا ممکن است مشکلاتی را برایمان ایجاد کند.
امام جمعه اراک در ادامه از تمام دست اندرکاران مدیریت این بیماری به خصوص همکاران واحدها و معاونت های مختلف دانشگاه علوم پزشکی به خصوص مدافعان سلامت تشکر کرد و خاطرنشان کرد: در این مدت زحمات زیادی کشیده و تجارب ارزشمندی کسب شده که باید از این تجارب در آینده بیشتر بهره برد.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: اگر قرار است با عوض شدن دولت، تغییری هم در استان ها و حتی در سطح وزارت خانه ها صورت بگیرد، باید با نهایت دقت انجام شود تا مشکلات حادتری به وجود نیاید.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: دوران کرونا سرنوشت جامعه بشری را تغییر داده، اما بیشتر باید به فکر دوران پسا کرونا بود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات حوزه سلامت به هیچ وجه تعارف بردار نیست، گفت: در این زمینه و حوزه اصلا نیابد کوتاهی کرد چراکه کوچکترین قصور باعث خسارات زیاد و بعضا جبران ناپذیری می شود.
آیت الله دری نجف آبادی به تکمیل پروژه بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) هم اشاره کرد و گفت: این یک پروژه ملی است و هر چه سریع تر باید به سرانجام برسد، اما دانشگاه علوم پزشکی به عنوان کارفرمای این پروژه باید به کیفیت ساختمان و تجهیزات و غیره نیز دقت نظر داشته باشد تا بعد از افتتاح آن پس از سال ها چشم انتظاری، با مسائل و چالش های جدیدتری پیش رو نباشیم.
وی همچنین سلامت آب، هوا و غذا را از مهمترین ماموریت های دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و گفت: جان و سلامتی مردم به عنوان بزرگترین سرمایه های اجتماعی یک کشور و منطقه، به این سه عامل بستگی دارد و در این راه همه دستگاه های اجرایی باید در کنار مجموعه بهداشت و درمان استان بوده و تلاش نمایند.
آیت الله دری نجف آبادی در پایان، آموزش عمومی آحاد مردم در جامعه را راهکاری مهم در این زمینه دانست و از دستگاه های چون صدا و سیما، آموزش و پرورش، علما و امامان جمعه و غیره خواست تا برای ارتقاء سطح سلامت مردم در چهارچوب وظایف خود حتی فراتر عمل نمایند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: آیت الله دری نجف آبادی، از زمان شیوع این بیماری در کنار دانشگاه علوم پزشکی بوده و هستند.
دکتر سید محمد جمالیان افزود؛ از زمان شیوع همه گیری این بیماری و در زمینه ی مبارزه با آن، شخص آیت الله دری، هم در بحث درمان و هم در بحث کمک های مومنانه همواره یار و یاور مجموعه بهداشت و درمان در استان بوده اند.
او افزود؛ مشکلات حوزه ی سلامت در کنار دیگر چالش های استان یکی از مهمترین دغدغه های،امام جمعه اراک است و همواره با حضور خود و نظرات کارشناسانه ای که داشته و دارند،راه حل های مناسبی را در زمان های بحرانی ارائه می دهند که بسیار مفید و راه گشا است.
وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشکلات ساختاری زیادی دارد که به تنهایی قادر به حل تمام آنها نیست و نیاز است مسولین استانی نیز برای برطرف شدن آنها،به میدان بیایند.
دکتر جمالیان در ادامه نداشتن چارت سازمانی و تشکیلاتی در اکثر دانشکده ها و فعالیت با تنها چارت موجود یعنی چارت تشکیلاتی دانشکده علوم پزشکی که مربوط به سال ۶۷ بود،کمبود شدید در حوزه ی درمان به خصوص کمبود نیروی انسانی به ویژه پرستار،کمبود تخت به ویژه تخت های روانپزشکی،آموزش و تحقیقات،غذا و دارو،از جمله مهمترین مشکلات پیش روی دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان است.
وی تاکید کرد؛ نداشتن گروه در برخی رشته ها مثل پاتولوژی و مشکلات زیرساختی دیگر از جمله موانع پیش روی مجموعه بهداشت و درمان استان است که دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی قادر به حل آنها نیست.
دکتر جمالیان در ادامه خاطرنشان کرد؛ عدم ماندگاری پزشکان طرحی به خصوص متخصصان و فوق تخصص ها در استان به دلیل نازیبا بودن مبلمان شهری،نداشتن مرکز تفریحی و رفاهی مناسب،عدم تناسب در اخذ مالیات نسبت به دیگر استان ها،و ...باعث مهاجرت پزشکان و عدم همراهی خانواده های آنها با همکاران ما شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان ضمن قدردانی مجدد از همراهی و همکاری مسولین به خصوص نماینده ولی فقیه در استان و استاندار مرکزی،گفت؛ با توجه به استمرار این بیماری و طولانی شدن اپیدمی آن و خستگی و فرسودگی کادر و برخی تجهیزات،دانشگاه علوم پزشکی با توجه به بضاعتی که دارد نیاز به حمایت و پشتیبانی همه ی استان برای ادامه ی مبارزه با این ویروس را دارد.
در پایان با اهدا لوحی از زحمات و حمایتهای آیت الله دری،نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اراک در بحث سلامت استان قدردانی شد.