پخش زنده
امروز: -
کارآفرین موفق خندابی، که با انتخاب یک روستا برای کسب و کارش جریان زندگی و تولید را تضمین کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ روستاهای شهرستان خنداب همواره به عنوان کانون تولید محصولات باغی و زراعی شناخته می شوند اما حالا راه اندازی یک کارگاه تولید چمدان در روستای خانقاه و اشتغالزایی برای 200 جوان جویای کار روستایی ، به بال دومی برای رشد اقتصادی منطقه تبدیل شده است.
کارآفرینی و بازگشت رونق به روستا با مانع زدایی از مسیر پیشرفت و احیای کارگاههای تعطیل شده حاصل میشود.
این حکایت کارآفرینی است در روستای خانقاه از توابع شهرستان خنداب استان مرکزی است که پایتخت نشینی را رها کرد و با بازگشت به روستای زادگاه خویش و احیای یک کارگاه تعطیل شده زمینه برای اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ۲۰۰ جوان را فراهم نموده است.
توکلی از سال ۹۸ به اتفاق همسرش کار را در کارگاه متروکه این روستا با دریافت بیش از یک میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی آغاز نمودند.
مدیر این واحد تولیدی کوچک گفت: پیش از این صنعتگری تولید مصنوعات چوبی را در این کارگاه از سر گرفته بود که به دلیل بدهی به بانک و ورشکستگی کارگاه از سوی بانک مصادره شده بود و با خرید دوباره کارگاه از سوی دهیاری و واگذاری به تولید کنندگان رونق دوباره به روستا بازگشت.
توکلی گفت: از سال ۷۲ در تهران ساخت چمدان را به عنوان پیشه خود برگزیده و حالا با بازگشت به روستای زادگاه خود کارگاه تولید چمدانهای مسافرتی را راه اندازی کرده است.
وی ظرفیت فعلی این کارگاه را تولید ۱۴ هزار عدد چمدان مسافرتی در سال عنوان کرد و ادامه داد: چمدانهای تولیدی در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ تهیه و روانه بازار مصرف میشود.
این کارآفرین دلیل نبود اشتیاق صنعتگران به راه اندازی کارگاههای تولید چمدان را نیاز به فضای کار بسیار، نیاز به مواد اولیه متعدد و کمبود نیروی ماهر عنوان کرد.
توکلی گفت: با آموزش نیروهای جوان روستایی استفاده از ظرفیتهای خوب روستاهای اطراف این مشکلات نیز برطرف شد.
وی ابراز امیدواری کرد با تامین مواد اولیه محصولات جدید و راه اندازی دستگاههای نو میزان تولید به ۵۰ هزار عدد چمدان برسد و برای ۲۰۰ جوان جویای کار روستایی دیگر هم شغل ایجاد شود.
در کشورما ۲۰ واحد تولیدی چمدان مسافرتی فعال است و سالانه نزدیک به ۶۵۰ هزار عدد از این محصول را در طرحها و رنگهای مختلف به بازار عرضه میکنند.