پخش زنده
امروز: -
روزنامه نگار و تحلیلگر برجسته پاکستان، همگرایی دولت بایدن با دولت پیشین آمریکا در جنگ سرد با چین را تهدیدی جدی برای صلح جهانی توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد؛ دکتر محمد علی احسان، تحلیلگر ارشد پاکستانی در مقالهای با عنوان "جنگ سرد آمریکا و چین" که در روزنامه اکسپرس تریبون منتشر شد، نوشت: با روی کار آمدن بایدن در آمریکا انتظار میرفت رویکرد و طرز فکری که جنگهای ضد بشری عراق و افغانستان را به جهان تحمیل کرد تغییر کند، اما به نظر میرسد ذهنیت تفکر جنگ سرد و این موضوع که "خوب فقط در غرب زندگی میکند و بد تنها در شرق" همچنان باقی است، ادامه این رویکرد که در سیاستهای ضد چینی آمریکا و متحدین این کشور به خوبی نمایان است، درگیریهای اقتصادی و به تبع آن احتمال رویارویی نظامی را نیز افزایش میدهد.
وی افزود: چهل و هفتمین اجلاس گروه هفت ۱۱ الی ۱۳ ژوئن در انگلیس برگزار شد که طی آن "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا طرح "ساخت دنیای بهتر" که حقیقت آن چیزی جز رقابت با چین و مقابله با افزایش نفوذ جهانی این کشور نیست را برجسته کرد؛ هفت کشور شرکت کننده در دومین روز این نشست موافقت کردند تا برنامه گستردهای را برای سرمایه گذاری زیرساختها در کشورهای در حال توسعه آغاز کنند، اما قبل از بررسی این لیست بلندبالای اعلامیهها و وعدههای جهانی ضروری است به این سوال پاسخ داده شود که چه نیازی به ساخت دنیایی بهتر است؟ آیا قبل از اینکه بد شود خوب نبود؟ چه کسی آن را بد کرده است؟
این تحلیلگر پاکستانی در ادامه افزود: جهان نباید به طرز فکر آمریکایی که از چین به عنوان بزرگترین تهدید ژئوپلیتیک قرن ۲۱ نام میبرد گرفتار شود چرا که چنین رویکردی دنیا را به تنش و تقسیم کشانده و احتمالا ماهیت و منش سیاست بین الملل را تغییر میدهد، سیاستهایی که تحت تأثیر تقابل ها، اختلافات ژئوپلیتیکی، قدرت نظامی و تقسیم جهان به ائتلافهای چینی و ضد چینی خواهد بود.
محمد علی احسان با بیان اینکه آنچه آسیا به آن احتیاج دارد اتحاد است - نه تقسیم! تصریح کرد: واقعیت فعلی جهان این است کشورهای چین، روسیه و ایران به هیچ عنوان حاضر به پذیرش رویکرد سنتی ایالات متحده مبنی بر استفاده از زور در مسائل جهانی و منطقهای نیستند، بایدن و گروه هفت میتوانند چشم انداز خود را به دنیا عرضه کنند، اما مردم چین، روسیه و ایران چشم انداز رهبری خود را ترجیح خواهند داد، هرچه رویکرد تقابل گرایانه آمریکا در قبال این سه کشور بیشتر شود مردم آنها بیش از پیش به رهبری خود اعتماد میکنند.
در بخش پایانی این مقاله آمده است: دنیای امروز کاملا با جهان دو دهه گذشته متفاوت است، روسیه و چین به عنوان قدرتهای در حال ظهور در صحنه جهانی حضور یافته اند، در چنین شرایطی هرگونه تلاش برای حمله به تأسیسات هستهای ایران به احتمال زیاد پاسخ این کشور با مسدود کردن تنگه هرمز و جهش در قیمت نفت را به دنبال خواهد داشت، طبیعتا در چنین شرایطی درگیریهای اقتصادی، احتمال رویارویی نظامی را نیز افزایش میدهد که میتواند به راحتی به آغاز یک جنگ جهانی دیگر منجر شود.