پخش زنده
امروز: -
نتایج یک نظرسنجی در آمریکا نشان می دهد که جو بایدن نتوانسته است اعتبار از دست رفته مردم آمریکا را به زمان پیش از شیوع کرونا بازگرداند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز؛ نتایج یک نظرسنجی در روز دوشنبه نشان داد که اعتبار آمریکا به عنوان قدرت پیشروی دنیا در فرانسه و آلمان به علت عملکرد واشنگتن برای مقابله با بیماری همه گیر کووید ۱۹ که تاکنون به قربانی شدن نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر در آمریکا منجر شده، خدشه دار شده است.
در آستانه سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به اروپا، ارزیابی بنیاد جرمن مارشال فاند و برتلسمن نشان داد بایدن نتوانسته است جایگاه آمریکا را به سطحی که پیش از شیوع کووید ۱۹ بوده است، بازگرداند. اما اعتبار چین به تدریج افزایش یافته است.
براساس تحقیقات آمریکا که روز ۲۶ ماه مارس منتشر شد، آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا میتوانست با اتخاذ سیاستهای موثرتر از نزدیک به ۴۰۰ هزار مرگ و میر جلوگیری کند.
نتایج این مطالعه که در ۱۱ کشور انجام شده است، نشان میدهد "سه ماه نخست دوره ریاست جمهوری بایدن دیدگان آلمانیها و فرانسویها را درباره نفوذ آمریکا بر دنیا تحت تاثیر قرار نداده است. "
در این مطالعه آمده است "این ارقام با نتایج یک ارزیابی در سال ۲۰۲۰ همخوانی دارد که نشان داد اعتبار آمریکا تا حدود ۱۰ رتبه در مقایسه با زمان قبل از این بیماری همه گیر کاهش پیدا کرده است. "
نتایج این نظرسنجی با دیدگاهها در داخل آمریکا مبنی بر این که نفوذ آمریکا در خارج از کشور افزایش یافته است، تفاوت دارد.
بایدن در نخستین سفر خود به اروپا در سمت رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در نشستهای گروه ۷ و اتحادیه اروپا شرکت خواهد کرد. او با چالشهایی برای ترمیم روابط اروپا و آمریکا که در دوره ترامپ دچار آسیب شد، مواجه است.
خروج ترامپ از توافقنامههای بین المللی و انتقادهای شدیدش از ناتو، اعتماد اروپاییها را به واشنگتن کاهش داده است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که تنها ۵۱ درصد از آلمانیها آمریکا را شریکی قابل اعتماد میدانند, ۶۰ درصد از فرانسوی ها, ۶۷ درصد از مردم انگلیس و ۷۶ درصد از لهستانیها نیز چنین دیدگاهی دارند. کمتر از یک چهارم از ترکها به آمریکا اعتماد دارند. اکثر آمریکایی ها، اتحادیه اروپا را یک شریک قابل اعتماد میدانند.
اکثر پاسخ دهندگان به این نظرسنجی به جز سوئدیها و ترک ها، همچنان معتقدند که آمریکا باید در امنیت و دفاع از اروپا مداخله داشته باشد.
این نظرسنجی که به شکل آنلاین از ۲۹ ماه مارس تا ۳۱ آوریل انجام شد، پاسخ هزار بزرگسال را از در حدود ۱۱ کشور -کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا، سوئد، ترکیه، انگلیس و آمریکا- جمع آوری کرد.