پخش زنده
امروز: -
سازههای آب شوشتر دهمین اثر ثبت شده جهانی در ایران است که در ۵ تیر ۱۳۸۸ به ثبت جهانی رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ،سازه های آبی شوشتر دارای قدمت بسیار طولانی و غنی هستند و ساخت آنها به دوران حکومت هخامنشیان بر ایران برمیگردد. امروز این سازه به عنوان یکی از افتخارات مهندسی ایران باستان به حساب می آیند.
شهر شوشتر که میزبان این سازه های آبی هیجان انگیز است، دارای پیشینه هزاران ساله است.
سازههای آبی شوشتر مجموعهای به هم پیوسته از پل ها، بندها، آسیاب ها، آبشارها، کانالها و تونلهای بزرگ است که به صورت سیستمی منظم هدایت آب را به عهده دارند، بخشهای مختلف این مجموعه در فاصله دورانهای هخامنشی تا ساسانی ساخته شده است.
بخشهایی از این مجموعه شامل بند میزان، میل کلاه فرنگی، پل بند گرگر، قلعه سلاسل،محوطه آسیاب ها و آبشارها، پل بند شادروان، بند خاک،پل لشکر،نهر داریون،بند شرابدار،بند ماهی بازان و... هستند .
مهندسی به کار رفته در ساخت این مجموعه که باعث شگفتی جهان شده، نشان از مهارت ایرانیان باستان در مدیریت منابع آبی دارد.
بیشتر بخوانید:اجرای پروژه مشترک با هیئت ایتالیایی در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان
سازههای آب شوشتر را باید نماد قدرت مهندسی ایرانیان در تاریخ دانست که هنرنمایی بینظیری در طراحی و ساخت این سازههای آبی از خود نشان دادهاند.
دهمین اثر ثبت شده جهانی در ایران است. این اثر که در ۵ تیر ۱۳۸۸ ه. ش. به ثبت جهانی رسیده است. این عنوان ثبت شده مجموعهای از سازههای آبی، چون آسیابها و آبشارهای شوشتر، بندها و چند اثر دیگر است.
سازههای آبی شوشتر علاوه بر اینکه در سال ۲۰۰۹ به عنوان دهمین اثر ایرانی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدند، در سال ۷۷ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده اند