تلاش برای ثبت ملی سنگواره بیست میلیون ساله در شهیون دزفول
پیگیری برای ثبت ملی یک فسیل (سنگواره) تاریخی با قدمت ۲۰ تا ۳۰ میلیون سال در شهیون دزفول ادامه دارد .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزخوزستان ، رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت : این فسیل (سنگواره) با نام محلی برد کژدم افزود : برد کژدم (برد گژدین) نام محلی فسیل و سنگوارهای از یک گاو دریایی با قدمت ۲۰ تا ۳۰میلیون سال است که در روستای لِیوِس از توابع بخش شهیون و در دامنه کوه لنگرکوه قرار دارد.
رضا قپانچی پور افزود: این اثر طبیعی به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که دارد، یک اثر طبیعی بسیار ارزشمند محسوب میشود که یکی از این ویژگیها وجود بقایای استخوان گاو دریایی است که با گذشت میلیونها سال هنوز در این سنگواره وجود دارد.
وی ویژگی دیگر را اندازه این فسیل دانست و تصریح کرد: این فسیل، بزرگترین ماکروفسیلی است که تا به حال در خاورمیانه کشف شده است.
قپانچی پور با اشاره به قدمت بالا و ارزش بسیار زیاد این اثر طبیعی اضافه کرد: به منظور حفاظت و معرفی سنگواره برد کژدم اقداماتی را در جهت ثبت ملی این اثر انجام داده ایم که در صورت تایید نهایی شورای عالی حفاظت از محیط زیست، ثبت آن به زودی اتفاق خواهد افتاد.
وی گفت: تلاش میکنیم تا با ثبت ملی این اثر و معرفی آن، فضایی برای گردشگری و توسعه پایدار در آن منطقه ایجاد کنیم تا بعد از انجام اقدامات حفاظتی لازم، امکان بازدید گردشگران ازاین اثر طبیعی فراهم شود.