رییس سازمان ملی استاندارد:
تامین ایمنی و سلامت مردم اولویت اصلی سازمان استاندارد
رییس سازمان ملی استاندارد گفت: هدف قانونگذار از وضع محدودیتهای قانونی تامین ایمنی و سلامت بیشتر مردم و جامعه است، ولی تولید را با مشکلاتی مواجه کرده که اقداماتی برای رفع این مشکلات در دست اجرا داریم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،
غلامرضا شریعتی افزود: دست تولید کننده همزمان زیر تیغ سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و در زمینه واردات و صادرات نیز زیر تیغ اداره دامپزشکی است.
غلامرضا شریعتی طی بازدید از یک کارخانه مواد غذایی در شهرک صنعتی چناران در جمع خبرنگاران افزود: در تفاهم با سازمان غذا و دارو قرار است تاییدیههای آنها را نیز بپذیریم البته مشروط بر اینکه آزمایشگاههای آنها اعتبار بخشی شوند و اعتبار لازم را از نظر علمی از طرف ما دریافت کنند سپس نتایج آزمونهای آنها را نیز میپذیریم.
رییس سازمان ملی استاندارد رفع تداخل فعالیت اداره استاندارد و سازمان غذا و دارو در صدور مجوزها را خواسته به حق تولیدکنندگان دانست و گفت: این تداخل مانعی در مسیر صادرات، واردات و رونق تولید است لذا از ابتدای امسال برای حصول به این توافق اقدام کرده ایم هر چند دستیابی به نتیجه نهایی ممکن است قدری زمان بر باشد.
وی از رشد صدور پروانه استاندارد در کشور خبر داد و افزود: در حال تغییر روند صدور پروانه استاندارد در کشور هستیم که در این راستا و برای تسهیل در صدور پروانه استاندارد، بر اساس مصوبه دیروز شورای عالی استاندارد استفاده اجباری از علامت تجاری بر روی محصول را حذف نمودیم.
شریعتی ادامه داد: در تلاش هستیم شرایط اخذ نشان استاندارد برای متقاضیان و تولیدکننده را آسان نمائیم در عین حال کیفیت و شرایط لازم برای محصول در خصوص سلامت و ایمنی را نیز تامین میکنیم.
مدیر کنترل کیفیت این کارخانه نیز گفت: با توجه به تحریم و شیوع کرونا که کار را برای تولیدکنندگان سخت کرده خواستار تسهیل اجرای فرایندهای سازمان استاندارد هستیم.
جواد رادمرد افزود: باید توجه داشت اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی و استاندارد خواستههای مشترک دارند و ما مجوزهای این دو نهاد را تامین میکنیم، اقدامی که به شکل مشترک دارای بار مالی مضاعف برای ماست.
وی ادامه داد: پرداخت هزینه آزمون مشترک برای هر محصول را دارای بار مالی میدانیم لذا خواستار تدوین قانون مشترک و جامع برای تولیدکنندگان و حذف آزمونهای مکرر (چهار بار در سال برای هر محصول) هستیم.
سالانه افزون بر ۳۰۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد در خراسان رضوی صادر میشود.
هزار و ۹۰۰واحد صنعتی در استان ۶میلیون و ۸۷۰هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش نظارتی سازمان استاندارد قرار دارند.
صنایع غذایی حوزه فعالیت نیمی از این واحدهای تولیدی است.