پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه یزد در کانون تفکر آب: با وجود مخاطرات محیط زیستی، بهرهبرداری از معدن درهزرشک به توسعه پایدار نمیانجامد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نودمین نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد با محوریت تأثیر توسعه معادن علیآباد و درهزرشک (استان یزد) بر منابع آب و محیطزیست مناطق مجاور به صورت مجازی (اسکایپ) برگزار شد.
دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد با اشاره به فعالیت معادن علیآباد و دره زرشک، تغییر مشخصات محیطی منطقه را به سبب حضور ماشین آلات سبک و سنگین، قطع درختان و از بین رفتن پوشش گیاهی، تغییرات رژیم دمایی و بارش منطقه و تولید گرما را از تهدیدات طبیعی در مختصاتی که خط الرأس ارتفاعات استان را تشکیل میدهد، عنوان کرد.
به گفته حسین ملکینژاد، ابعاد دهانه معدن دره زرشک حدود ۸۰۰ در ۶۰۰ و به عمق ۲۰۰ متر بوده و دهانه معدن علیآباد حدود ۵۰۰ در ۲۰۰ و به عمق ۴۰۰ متر است که میتواند گستره جغرافیایی عظیمی را در برگیرد.
عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه یزد هم با اشاره به اینکه آثار سوء فعالیت معدن دره زرشک را بر محیط زیست به مراتب بیشتر از آثار مثبت اقتصادی آن است و در نهایت توسعه پایدار را در پی نخواهد داشت و تصریح کرد: جلوگیری از تردد گدار حیات وحش به سبب نزدیکی موقعیت معدن به پناهگاه شیرکوه از دیگر آسیبهای احتمالی فعالیت معادن بر زیست آن منطقه بود که دکتر علمی به آن اشاره کرد.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان نیز گفت: تکنولوژی ضعیف و تجهیزات فرسوده معادن در کشور، آلودگیهای ناشی از فعالیت معادن بیشتر از محاسبات پیشبینی است.
سمیه سلطانی گردفرامرزی ضمن انتقاد از عدم اعتماد تصمیمگیرندگان شهری و استانی به نظرات کارشناسان متخصص محیط زیست، توسعه و اشتغالزایی از طریق صنایعی با ضریب تخریب محیطزیست کمتر همچون گردشگری به جای بهرهبرداری از منابع و معادن را پیشنهاد کرد.
عضو هیات علمی گروه زمینشناسی دانشگاه یزد به استناد گزارش دکتر رییسی از دانشگاه شیراز و با اشاره به روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در موقعیت معدن درهزرشک، تغییرات سرزمینی در ابعاد و عمق مورد نیاز معدن را منجر به تغییر الگوی تغذیهکننده منابع آبی پاییندست عنوان کرد که در کنار آهکی بودن عمده مناطق بالادست، حساسیت فعالیت این معدن را دوچندان میکند.
امیری باگهای اطلاعاتی موجود در مجموع گزارشهای تهیه شده را از نقاط ضعف کارشناسی این معدن خواند که حاصل کمبود پایش کمی و کیفی منطقه است.
دکتر ابوالفضل عزیزیان عضو هیاتعلمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان توجه به شیب منطقه معدن و رژیم کمی و کیفی بارش را با توجه به امکان تغییر نوع بارشها به بارانهای اسیدی در فرآوری و بهرهبرداری از معادن علیآباد و درهزرشک از جمله مهمترین موارد قابل توجه در تصمیمگیریها دانست.