پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور مصر و نخست وزیر یونان بر لزوم خروج فوری نیروهای خارجی از خاک لیبی تاکید کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، نشست خبری (عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور) مصر و (کریاکاس میتسوتاکیس، نخست وزیر) یونان با عنوان «لیبی و انتخابات قریب الوقوع آن» در قاهره حامل پیامهای مهم سیاسی است. این انتخابات به خروج شبه نظامیان مسلح از این کشور گره خورده است؛ زیرا امنیت پایدار را تضمین و بستر ورود به فرآیند سیاسی را مهیا میکند.
عبدالفتاح السیسی در این نشست خبری گفت: درخصوص حمایت از برادرانمان در لیبی به منظور برگزاری انتخابات در زمان تعیین شده -پایان سال جاری- و برداشتن موانع پیش روی آن به توافق رسیدیم. بار دیگر بر اهمیت خروج بی درنگ تمام نیروهای خارجی و مزدور از خاک لیبی و متلاشی کردن گروههای شبه نظامی مسلح تاکید میکنیم؛ به گونهای که بازگشت حاکمیت، تمامیت ارضی و ثبات لیبی تضمین شود.
گزارشگر شبکه ادامه داد: تاکید مجدد بر موضع مصر در قبال لیبی حامل این پیام برای جامعه جهانی است که مصر از تلاشهای لیبی برای تکمیل تشکیل نهادهایش حمایت میکند. دو کشور فراتر از توافق سیاسی، در منطقه مدیترانه منافع اقتصادی مشترک دارند که اکتشاف گاز و منابع انرژی و پروژه جدید برق را بین مصر و یونان شامل میشود.
نخست وزیر یونان نیز در این نشست گفت: مصر و یونان درمورد لیبی دیدگاه سیاسی ثابت و اتفاق نظر دارند. ما صلح و ثبات را در لیبی میخواهیم. به همین علت تمام نیروهای خارجی اعم از نظامی و غیرنظامی باید فورا از این کشور خارج شوند.
خبرنگار اسکای نیوز افزود: سفر نخست وزیر یونان به مصر اندکی پس از سفر وزیر خارجه لیبی به قاهره و اندکی پیش از برگزاری کنفرانس برلین صورت میگیرد که هدف آن یکپارچه سازی در لیبی است.
گزارشگر اسکای نیوز در پایان گفت: قاهره هم اکنون تلاشهای دیپلماتیک و سیاسی خود را افزایش داده است تا روند برگزاری انتخابات لیبی را در زمان تعیین شده پیش ببرد. این روند در وهله اول مستلزم توافق بین المللی و پس از آن فراهم کردن بستر سیاسی و امنیتی آن در لیبی است.
لیبی از زمان سقوط رژیم قذافی در سال ۲۰۱۱ با هرج و مرج، منازعات داخلی و قبیله ای و مداخله خارجی روبروست. در حالی که جامعه جهانی، دولت مرکزی لیبی در طرابلس را به رسمیت میشناسد، دولت دیگری به رهبری ژنرال خلیفه حفتر، کنترل مناطق شرقی و جنوبی را بر عهده دارد. هر یک از دو دولت نیز حامیانی در کشورهای منطقه دارند.
سازمان ملل اعلام کرد در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰ هزار سرباز و مزدور خارجی در لیبی حضور داشتهاند.