وزیر امور خارجه لیبی اعلام کرد
احتمال خروج مزدوران خارجی از لیبی
وزیر امور خارجه لیبی گفت به دنبال پیشرفت در گفتگوهای صلح، احتمالاً مزدوران خارجی حاضر در لیبی به زودی این کشور را ترک خواهند کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزیر امور خارجه لیبی بعد از یک نشست بین المللی در برلین گفت به دنبال پیشرفت در گفتگوهای صلح، احتمالاً مزدوران خارجی حاضر در لیبی به زودی این کشور را ترک خواهند کرد.
نجلا المنقوش، وزیر امور خارجه لیبی در یک کنفرانس خبری در برلین گفت: ”ما درباره مزدوران خارجی پیشرفتهایی داشتیم و امیدواریم که طی روزهای آینده، مزدوران از هر دو طرف لیبی را ترک کنند. فکر میکنم این رویداد اعتماد طرفین را جلب کند“.
در متنی که درباره مفاد نشست امروز در اختیار خبرنگاران گذاشته شده، آمده است: ”همه نیروهای خارجی و مزدوران باید به سرعت از لیبی خارج شوند. بخشهای امنیتی باید اصلاح شوند و تحت یک حاکمیت با نظارت غیرنظامیان قرار بگیرند“.
در این متن همچنین آمده است ترکیه به عنوان یکی از کشورهایی که حضور نظامی در لیبی دارد، در این باره سکوت کرده است.
بر اساس تخمین سازمان ملل در ماه دسامبر، حدود ۲۰.۰۰۰ مزدور و جنگجوی خارجی در لیبی حضور داشتند. این افراد از روسیه، چاد، سودان و سوریه بودند. همچنین چند صد نظامی ترکیه در چارچوب توافقی با دولت قبلی طرابلس در لیبی حضور دارند.
نشست خبری وزیران خارجه آلمان و لیبی و معاون گوترش
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد، هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در نشست خبری مشترک با همتای لیبیایی خود و معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان ملل در حاشیه اجلاس "برلین ۲" درباره تحولات لیبی گفت: از امروز مرحله جدیدی را در عرصه محقق ساختن ثبات در لیبی آغاز میکنیم. در کنفرانس برلین ۲ درباره اهمیت برگزاری انتخابات لیبی در موعد مقرر و ضرورت خروج نیروهای خارجی و اجیرشدگان بیگانه از این کشور بحث و تبادل نظر کردیم. به تلاش برای خارج کردن اجیر شدگان و نیروهای خارجی از لیبی ادامه میدهیم و در این خصوص کوتاهی نخواهیم کرد. ما معتقدیم خروج نیروهای خارجی از لیبی باید به صورت تدریجی باشد. وی افزود: متحد ساختن نیروهای مسلح و حمایت از زیرساختهای لیبی از جمله چالشهای کنونی پیش روی این کشور است.
نجلاء المنقوش وزیر امور خارجه لیبی هم در این نشست خبری گفت: لیبی پس از انقلاب مردم و سرنگونی معمر قذافی با مرحلهای از بی ثباتی مواجه بود. ما برای برقراری ثبات در لیبی از طریق برگزاری انتخابات آزاد و شفاف تلاش میکنیم. حمایت بین المللی برای برقراری ثبات در لیبی، منجر به برگزاری انتخابات معتبر در دسامبر آینده میشود.
وی افزود: خروج نیروهای اجیرشده و نظامیان خارجی، تأمین امنیت مرزها و متحد کردن بانک مرکزی لیبی از جمله چالشهایی است که باید به سرعت به آنها پرداخته شود. ما امیدواریم نهاد نظامی لیبی متحد شود و پیشرفتهایی در پرونده خروج نیروهای خارجی از کشورمان حاصل شده است.
رزماری دیکارلو معاون گوترش هم در این نشست گفت: سازمان ملل از پیشنهاد استقرار ناظران بین المللی برای حمایت از آتش بس در لیبی حمایت میکند. ما به لیبی برای کنترل مرزها کمک میکنیم و خواستار خروج سریع نیروهای خارجی از این کشور هستیم. اخراج نیروهای خارجی از لیبی به زمان نیاز دارد، ولی برای موفقیت روند سیاسی مسئلهای حائز اهمیت است. سازمان ملل به مردم لیبی برای ساختن جامعهای دموکراتیک کمک میکند.