پخش زنده
امروز: -
دامداران بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:کسانی که با دام در ارتباط هستند بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند.
دکتر محمدجعفر صادقی افزود: مهمترین راههای آلودگی به تب کریمه کنگو شامل گزش کنه، تماس با دام آلوده، تماس با گوشت آلوده و خوردن گوشت نیم پز و تماس با انسان آلوده و خون، ادرار و استفراغ فرد آلوده است و بیشتر گروههای سنی بهخصوص کسانی که با دام در ارتباط هستند بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به این بیماری هستند.
وی گفت: ابتلای به تب کریمه کنگو از اوایل اردیبهشت آغاز میشود و تا آخر آذر ادامه دارد و اوج ابتلای آن در روزهای گرم تابستان است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی خونریزیدهنده حاد و تب دار است که هم در انسان و هم در دام مشاهده میشود و دامهای ذبح شده باید قبل از مصرف بررسی شوند و گوشت به محض ذبح هم نباید مصرف شود و باید ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود.
دکتر صادقی تأکید کرد: همچنین جگر تازه هم نباید مصرف شود و حتی خام خوردن آن اقدام خطرناکی است.
وی گفت: علائم بیماری تب کریمه کنگو شامل تب، خونریزی، لرزش شدید، درد شدید، حالت تهوع، ادرار خونی، مدفوع سیاه و استفراغ خونی است.