پخش زنده
امروز: -
با توجه به شروع فصل گرما و میزان آلودگی بالای دامها به کنه، احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در منطقه افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور در کمیته تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) گفت: باتوجه به شروع فصل گرما و میزان آلودگی بالای دامها به کنه، احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در منطقه افزایش مییابد.
دکتر زهرا دستجردی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی واگیر بین انسان و دام (زئونوز) است که عامل انتقال و مخزن اصلی آن نوعی کنه به نام هیالوما بوده و علایم آن تب بالا، سردرد، ضعف، تهوع، درد شکم و اسهال است.
وی خاطرنشان کرد: دوری جایگاه نگهداری دام از محل زندگی، خودداری از تماس مستقیم با ترشحات، خون و یا لاشه دام، پرهیز از ذبح دام در محلهای غیرمجاز خارج از کشتارگاه و مصرف گوشتهای غیرمجاز از موارد مورد توجه است.
وی تاکید کرد: همچنین گوشتها ۲۴ساعت و دل، جگر و قلوه بعد از ۴۸ساعت پس از ذبح دام در دمای معمولی یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.