پخش زنده
امروز: -
محمد جواد ظریف طی سخنرانی در مجمع دیپلماسی آنتالیا در ترکیه گفت: چگونگی اجرای توافقنامه هستهای به آمریکا بستگی دارد چراکه آمریکاییها نظرات ما را قبول ندارند و ماهم نظرات آنان را قبول نداریم.
به گزارش حميد کاملي خبرنگار سرويس بين الملل خبرگزاری صدا وسیما ازآنتالیا. وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور حضور و سخنرانی درمجمع دیپلماسی آنتالیا با شرکت مقامات عالیرتبه وزرای امور خارجه و دیپلماتهای برجسته ۴۴ کشور جهان در ترکیه به سر میبرد طی سخنرانی در این مجمع که به صورت سوآل و جواب انجام شد در پاسخ به سوال مجری درباره روند توافق برجام و اینکه آیا با تغییر دولت در ایران سرانجام مذاکرات چه خواهد شد، اظهارداشت: همه میدانیم که آمریکا از این توافق خارج شده است، مذاکرات هستهای هم اکنون به خوبی پیش میرود و متن توافقنامه تا حد زیادی مشخص شده و روند مذاکرات تا اواسط ماه آگوست ادامه خواهد داشت.
وی افزود: چگونگی اجرای توافقنامه به آمریکا بستگی دارد، زیرا آمریکاییها نظرات ما را قبول ندارند و ماهم نظرات آنها را قبول نداریم.
ظریف در جواب سوال مجری درباره اینکه آیا دولت بایدن ادامه دهنده سیاستهای دولت ترامپ در برابر ایران است، اضافه کرد: دیدیم که سیاستهای ترامپ در مقابل ایران با شکست مواجه شد و دولت جدید آمریکا هم این مسیر را ادامه میدهد و متاسفانه اتحادیه اروپا راهم مجبور به پیروی از سیاستهای خودشان کرده اند، به این دلیل است که در روند مذاکرات هستهای با برخی موانع روبرو هستیم و این سیاستهای یکجانبه آمریکا در صحنههای بین المللی از مشروعیت لازم برخوردار نیست.
ظریف در جواب سوالی درباره اعتماد ایران به سیاستهای دولت جدید آمریکا گفت: در دیپلماسی، کسی به کسی اعتماد ندارد و در این عرصه، هرچیزی و هر تصمیمی باید راستی آزمایی شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره رویکرد ایران در برابر همسایگان و مدیریت بحرانهای منطقهای ادامه داد: روابط ما با کشورهای دوست، روابط صمیمانه است و این روابط با پول قابل معاوضه نیست.
وی با اشاره به پیشنهاد مالی وزیر امور خارجه اسبق آمریکا برای حمایت ایران از گروههای ضد تروریستی در منطقه در صورت برخورداری ایران از شرایط توافق هستهای گفت: حل مناقشات منطقهای ربطی به پول ندارد و آمریکا با صرف هزینههای هنگفت نتوانسته است به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در حل مشکلات منطقه دست یابد.
وی تصریح کرد: این روابط کشورها باید بر اساس منافع مشترک برقرار شود و قدرت در اینجا کارآیی ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال مجری درباره سیاستهای ایران در موضوع سوریه گفت: معتقدیم برای حل بحران سوریه میتوانستیم بهتر از این عمل کنیم و جلوی خونریزیهای بیشتری را در سوریه بگیریم، اما از روند آستانه با مشارکت روسیه و ترکیه خشنود هستیم که توانستیم، جلوی خونریزیهای بیشتری را بگیریم.
ظریف در پاسخ به سوالی درباره بحران یمن و روابط ایران و عربستان گفت: پس از سه دور مذاکرات در بغداد و مذاکرات گسترده در شورای امنیت، رسیدن به راه حلی مناسب برای از سرگیری روابط، بستگی به دکترین امنیت منطقهای با همکاری کشورهای منطقه دارد چرا که امنیت کشورهای منطقه را از خارج نمیتوان تامین کرد.
وی افزود: این موضوع تماما به سیاستهای عربستان بستگی دارد و ما معتقدیم مذاکره همیشه بهتر از عدم مذاکره است.
ظریف گفت: یمنیها تاکنون به خوبی دربرابر کسانی که مدارس، بیمارستان ها، بازارها و خانههای مردم را بمباران میکنند دفاع کرده و برای این دفاع نیازی به حمایت تسلیحاتی از ایران نداشته و خودشان میتوانند سلاح تولید کنند.
وی افزود: ما همواره خواستار آتش بس در یمن و ارسال کمکهای بین المللی به مردم این کشور هستیم.
وزیر خارجه کشورمان درجواب سوال مجری درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: آقای رئیسی رای اکثریت رای دهندگان را کسب کرده و از سوی مردم ایران انتخاب شده است و اکنون باید همه به خواست مردم احترام بگذارند.
وی یادآور شد: براساس آشنایی دیرینهای که با آقای رئیسی دارم، معتقدم که وی انسانی خوب و منطقی است.
محمد جواد ظریف در حاشیه مجمع دیپلماسی آنتالیا با وزرای خارجه عراق، افغانستان، کرواسی، ونزوئلا، پاکستان، تاجیکستان، کویت، لهستان، ترکیه و رئیس شورای مصالحه ملی افغانستان و نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی دیدار و گفتگو کرد.
نخستین اجلاس سه جانبه ایران ترکیه و افغانستان، برنامه آخرین روز سفر وزیر امور خارجه کشرومان در ترکیه است.
به خودت بگو .