تلفن هوشمند چه تاثیری روی رژیم غذایی و وزن نوجوانان دارد؟
یک مطالعه جدید نشان داد نوجوانانی که بیش از ۲ ساعت در روز روی گوشیهای هوشمند خود وقت میگذرانند، بیشتر از غذاهای فرآوری شده و کمتر از میوه و سبزیجات استفاده میکنند.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، نوجوانانی که بیش از ۳ ساعت در روز با یک گوشی هوشمند وقت میگذرانند به طور قابل توجهی دچار اضافه وزن یا چاقی هستند. متخصصان بهداشت میگویند روشهای سادهای برای کاهش اثرات منفی مصرف تلفنهای هوشمند بر رژیم غذایی و سلامتی شما وجود دارد.
این مطالعه دادههای بیش از ۵۳۰۰۰ نوجوان کرهای را از نظرسنجی مبتنی بر رفتار جوانان در کره تجزیه و تحلیل کرد. دکتر رخا بی کومار، متخصص غدد درون ریز در مرکز پزشکی ویل کرنل و مدیر پزشکی در بیمارستان چاقی ایالات متحده، گفت: "این نتایج من را شگفت زده نمیکند، زیرا تمرکز روی صفحه نمایش یک فعالیت کاملا کم تحرک است و در طی آن نوجوانان نمیتوانند در ورزش یا سایر فعالیتهای بدنی شرکت کنند. "
سایر نتایج این مطالعه عبارتند از:
نوجوانانی که روزانه حداقل ۵ ساعت با تلفن خود میگذرند، در مقایسه با پاسخ دهندگانی که روزانه کمتر از ۲ ساعت در تلفن خود میگذرانند، بیشتر نوشیدنیهای شیرین شده با شکر مینوشند و فست فود، چیپس و نودل فوری میخورند.
پاسخ دهندگانی که از تلفنهای خود برای جستجوی اطلاعات استفاده میکردند رفتارهای غذایی سالم تری نسبت به افرادی که برای گپ زدن، استفاده از پیام رسان، بازی کردن، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و ارتباط در شبکههای اجتماعی به تلفن خود روی میآوردند، داشتند.
نوجوانانی که بیشتر برای بازی کردن، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی یا خواندن وب به تلفن خود روی میآورند، دارای اضافه وزن یا چاقی هستند.
محققان این مطالعه کرهای افزودند که بازاریابی تبلیغ از غذاهای ناسالم که نوجوانان را هدف قرار میدهد نیز میتواند این مشکل را پیچیده کند.
در زیر چند نکته برای نوجوان آورده شده است:
در حالی که با تلفن خود کار میکنید، غذا نخورید، قبل از این که هر چیزی بخورید، گوشی هوشمند خود را پایین بگذارید
روزانه زمان مشخصی را برای صفحه نمایش اختصاص دهید
یک دفتر خاطرات غذایی داشته باشید، یعنی پیگیر همه مواردی که میخورید باشید، چرا که به شما کمک میکند تا از کمیت و کیفیت مواد غذایی و نوشیدنیهای مصرفی خود آگاه شوید