پخش زنده
امروز: -
امروزه بر سر سفرههای ایرانی، نان در کنار غذاها، نقش اول را ایفا میکند و حتی برخی برنج را هم با نان میخورند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، از نظر طب ایرانی، نان خوب باید آرد خوبی داشته باشد: آرد کامل و تمیز گندم که در حد اعتدال بین ۳ تا ۵ درصد سبوسگیری شده باشه نه آن که همه سبوس آن را بگیرند.
نان تازه، برشته و مغز پخت باشد و خیلی زود بیات نشود و تا زمان استفاده بوی خوبی داشته و بوی نا و ماندگی ندهد.
نان در زمان برش زدن و خوردن نان، کش نیاید و خیلی حجیم و خمیری نباشد و هاضمه فرد توان هضمش را داشته باشد.
فرآوری خمیرش به صورت طبیعی باشد، قاعدتاً باید ۴ ساعت طول بکشد که امروزه در نانواییها چندان شاهدش نیستیم.
فرآیند تخمیر کامل انجام و رطوبت خمیر گرفته شده باشد و با حرارت ملایم پخت بشه و نسوزد و زیاد از حد در تنور نماند که زیاد از حد خشک شود.
از مخمر (خمیر مایه) در خمیرنان استفاده شده باشد (نه جوش شیرین و جوهر قند ).
نان هر چه سفیدتر باشد احتمال این که نانوا، جوش شیرین بیشتری به آن زده باشد، بالا میرود که به شدت (روی) بدن را نابود میکند.
استفاده از کنجد، رازیانه، زنیان، زیره، سیاهدانه در تهیه نان، صرفاً برای مقوی یا مزه دار شدن نیست، بلکه گاهی برای اصلاح ضرر احتمالی نان (با توجه به نوع آردش) ضروری است.
مزایای استفاده از مخمر در تهیه نان:
استفاده از خمیرمایه در خمیر نان، به هضم بهتر آن کمک میکند.
نشاسته گندم را به قند ساده تبدیل مینماید و کار معده رو آسان میکند.
سرشار از اسیدآمینه و مواد ضروری است.
چه نانی بخوریم بهتر است؟
نانی که از آرد کامل و سبوسدار تهیه شده باشد، خمیرش را خوب ورز داده باشند و تازه و برشته باشد، ف بهترین نان مصرفی است!
نان کامل حاصل از آرد با سبوس کافی باعث کاهش کبد چرب و بیماریهای قلبی و عروقی میشود و در افراد سالم نان سنکگ مرغوب و کمی برشته توصیه میشود که ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان تهیه شده با آرد سفید مانند لواش دارد.
افراد دارای گوارش ضعیف، که حس میکنند هضم نان سنگک برایشان دشوار است، بهتر است: ۱) لقمههای نان سنگک کوچک و برشته بردارند و ۲) زیاد بجوند.
ویژگیهای نان سنگک، بهترین نان مصرفی:
نان سنگک در صدر نانهای ایرانی قرار دارد و از آرد سبوس دار درست میشود.
از ویژگیهای خوب این نان، طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است.
نان سنگک حاوی سطح بالایی از ویتامینها، کلسیم، پروتئین و آهن است.
دارای مقدار زیادی فیبر بوده و مورد توجه متخصصان تغذیه است.
هر یک کف دست نان سنگک حاوی ۷۸ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد.
نان را داغ داغ نخورید!
نان گرم و تازه از تنور درآمده دیرهضم بوده و تشنگی میآورد، لازم است پس از کمی خنک شدن، خورده شود.
حتی در منابع توصیه شده است که بهتر است نانی که صبح خریداری میشود، شب هنگام خورده شود.