با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور؛
افتتاح مرحله نخست بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور در مشهد
مرحله نخست بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مشهد افتتاح شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی؛ معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در
مراسم افتتاح این طرح در مشهد گفت: ۴۰ سال پیش سرانه هر ایرانی از آب شیرین ۲۳۰۰ مترمکعب بود اکنون به یک هزار مترمکعب رسیده است.
عیسی کلانتری افزود: مشکل محیط زیست مردم نیستند ارگانهای حکومتیاند. محیط زیست وسیله نیست هدف است.
وی ادامه داد: ایران بعد از روسیه دومین کشور هدر دهنده انرژی در دنیاست، مردم آلاینده نیستند آنها حرفمان را گوش میدهند، مشکل مدیران هستند.
وی خاطرنشان کرد: من درخواست دارم این طرح که در مشهد اجرا شده در دیگر شهرها انجام شود.
کلانتری تصریح کرد: از شورای شهر مشهد و شهردار پر تلاش آن سپاسگزارم تا چند سال پیش این شهر بسیار آلوده بود و حالا از پاکیزهترین شهرهاست.
محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهرمشهد، نیز در این مراسم گفت: یکی از اولویتهای شورای شهر پنجم موضوع محیط زیست است، فارغ از اینکه وظیفه شهرداری هست یا خیر، سعی کردیم کارهایی که در دهههای گذشته بر جا مانده انجام شود.
وی افزود: بعنوان مثال کشفرود دغدغه چندین دهه مردم بوده که ساماندهی آن با مدیریت شهرداری در حال انجام است.
وی با بیان اینکه فاضلاب ۳۰۰ الی ۴۰۰ تانکر روزانه در سپتاژ تصفیه میشود، افزود: در این لندفیل ۱۵ میلیارد تومان در مرحله اول هزینه شده تا شیرابه خاک را آلوده نکند.
تورج همتی، مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین در مراسم افتتاح بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور گفت: در حوزه محیط زیست با همکاری شهرداری و شورای شهر، راهبرد خوبی را تعریف کردیم و در بحث زیست پذیری شهر توفیقاتی حاصل شده است.
به گفته وی، تفکیک زباله از مبدا با هوشمندسازی و مکانیزه کردن و ساماندهی زباله ۳هزار مطب شخصی از دستاوردهای همکاری با شهرداری است.
وی با بیان اینکه در زمینه مدیریت سبز نیز اقدامات خوبی در کشفرود انجام شده است، افزود: مجموعه این اقدامات میتواند الگویی برای دیگر شهرهای ایران باشد.
معاون شهردار مشهد هم درباره این طرح گفت: عملیات احداث بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی دفن پسماند کشور در سال ۱۳۹۸ و پس از انجام مطالعات تخصصی و علمی و با همکاری صاحب نظران داخل کشور و موسسه جایکا (آژانس همکاری های بین المللی ژاپن) در فضایی به وسعت ۲۹ هکتار و در سه مرحله آغاز شد؛ تا با بهره گیری از به روز ترین روش های دفن پسماند در دنیا بتوانیم اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از نشت شیرابه های پسماند به منابع آبی زیرزمینی و دیگر اثرات سوء این موضوع را مدیریت کنیم.
مهدی یعقوبی افزود: اقدامات بسیار موثر مدیریت شهری در سالهای اخیر در زمینه توسعه خدمات زیست محیطی باعث شده تا شهر مشهد به عنوان مرکز آموزشی و تحقیقاتی مورد تایید جایکا در منطقه غرب آسیا معرفی شود و احداث اولین و بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور در مشهد، نمونه و الگوی موفقی از این همکاریهای علمی و بین المللی است.
معاون شهردار مشهد افزود: آمارها نشان میدهد که روزانه حدود ۲ هزار تن پسماند در شهر مشهد جمعآوری میشود که حدود ۷۰ درصد آن از مواد آلی تشکیل شده است، که در صورت دفن غیر اصولی، شیرابه های ناشی از آن، می تواند در آینده با آلوده کردن منابع آبی و خاکی، مشکلات زیست محیطی به همراه داشته باشد.
یعقوبی ادامه داد: ساخت این لندفیل با توجه به باز چرخانی شیرابه های ناشی از دفن پسماند میتواند در حفظ محیط زیست اثرات بسیار مهم و مثبتی داشته باشد.
وی افزود: از مهمترین اهداف این طرح می توان به مدیریت شیرابه در سایت دفن پسماند و بسترسازی برای تولید بیوگاز و ایجاد نیروگاه بیوگاز سوز به منظور تامین انرژی از فعل و انفعالات شیمیایی ناشی از زباله های دفن شده اشاره کرد.