عضو دفتر سیاسی حماس؛
الزهار: رفتن نتانیاهو و آمدن دیگران فرقی ندارد
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در نوار غزه گفت اینگونه نیست که فلسطینیان از پایان دوره نتانیاهو خوشحال باشند، ما خواستار پایان اشغالگری هستیم .
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در نوار غزه گفت اینگونه نیست که فلسطینیان از پایان دوره نتانیاهو خوشحال باشند، زیرا این حزب یا آن حزب صهیونیست برای ما تفاوتی ندارد و همه اشغالگرند و خواسته ما پایان اشغالگری است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، محمود الزهار در گفتگوی اختصاصی با الجزیره مباشر با بیان این مطلب به اقدام پلیس رژیم صهیونیستی به تعلیق راهپیمایی راستگرایان افراطی یهودی در قدس اشغالی اشاره کرد و گفت، در واقع دلیل اصلی این اتفاقات نتانیاهوست. او خواست شرایط را به هم بریزد و در برابر اوضاع جدید سیاسی که پس از موفقیت رقبایش در تشکیل کابینه ایجاد شد مانع ایجاد کند، چنانچه در اتفاقات پیش از این و حتی در جنایات سالهای اخیر نقش داشت. همچنین تجربهای که رژیم صهیونیستی از جنگ اخیر به دست آورد موجب شد تا در پی آن باشد با تحرکاتی افکار را منحرف کند. تا زمانی که این فرد در راس حاکمیت است غزه، کرانه باختری، فلسطین، مقدسات فلسطین و ... بازیچه دست صهیونیست هاست مگر اینکه بفهمند ما اجازه نمیدهیم با مقدساتمان اعم از مسجد الاقصی، دین اسلام، سرزمین فلسطین از جمله اراضی اشغالی ۱۹۴۸ بازی کنند. به همین دلیل این بازی باید خاتمه مییافت، چون افکار عمومی فلسطین نمیتواند تاوان اختلافات داخلی اسرائیل را بپردازد.
وی درباره واکنش رئیس حزب دینی صهیونیست که گفت پلیس قادر به تامین امنیت راهپیمایی پرچم نیست و این تصمیم پلیس موجب شد تا یحیی سنوار مدیر امور قدس باشد، گفت، موفقیت اصلی در تحولات اخیر برای ساکنان اراضی اشغالی ۱۹۴۸ بود، چون استوار در برابر ارتش، پلیس و شهرک نشینان اسرائیلی ایستادند. حرکت این فلسطینیان جرقههای اولیه بود. ما نمیتوانیم برادرانمان را بدون پشتوانه رها کنیم، چون اول چیزی که باید مد نظر باشد حفظ کرامت، ملیت، حب وطن و حب مقدساتی است که ساکنان اراضی ۱۹۴۸ دارند. آنچه حماس انجام داد در واقع این بود که نگذاشت قدس، کرانه باختری، اراضی اشغالی ۱۹۷۸ و مسجد الاقصی تنها بمانند. در عملیات اخیر اقدام مقاومت فلسطین به نوعی زنگ بیدارباش برای رژیم صهیونیستی بود به همین دلیل این رژیم تلاشهایی را آغاز کرد تا بتواند بخشی از اعتماد از دست رفته را به کابینه و ارتش اسرائیل بازگرداند، چون میدانند وقتی یک یهودی به این نتیجه برسد که امنیت و مالش در معرض تهدید است تردید نمیکند و به کشور مبدا باز میگردد. آنچه نبرد اخیر برای ما به همراه داشت همدلی و همراهی نوار غزه، کرانه باختری، اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و قدس بود.
الزهار درباره پایان دوران نتانیاهو در فلسطین اشغالی گفت، اینکه از رفتن نتانیاهو و آمدن کابینه جدید خوشحال باشیم نوعی اهانت به افکار عمومی فلسطین است، زیرا همه میدانند آنکه این رژیم را بنا کرد حزب کار بود. حزب کار بود که با توافقنامه هایی، چون اسلو سبب شکاف در فلسطین شد در نتیجه نمیتوان گفت که مردم فلسطین یکی از اینها را بر دیگری ترجیح میدهد. حضور هیچ یک از آنان در فلسطین بر دیگری ارجحیت ندارد. کوچک و بزرگشان شهرک نشینند، وطنشان اینجا نیست بلکه در اینجا در جستجوی وطنند. نتانیاهو از پدری آمریکایی و لیبرمن از پدری روس است در نتیجه این حزب یا آن حزب برای ما تفاوتی ندارد و آنچه ما در پی آنیم پایان اشغالگری در سرزمین مان و مقدسات مان و بازگشت اشغالگران به همان جایی است که از آنجا آمده اند یا به خواست خدا سرنوشتشان دفن شدن در همین سرزمین است. ما با هر اتفاقی بر اساس مقتضیات همان اتفاق برخورد میکنیم، اما آنچه برای ما خطرناکتر است بازیهای سیاسی است و نباید در دام بازیهای سیاسی بیفتیم و گرنه اشغالگر همان اشغالگر است.
الزهار درباره مشارکت فراکسیون عرب در کابینه لاپید-بنت گفت، شهروندان ما در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ دو دسته شدند. جنبش اسلامی در این دسته بندیها حاضر نمیشود، اما بقیه احزاب و گروهها معتقدند که مشارکتشان در کابینه اسرائیل میتواند آسیب اشغالگران بر فلسطینیان مقیم اراضی ۱۹۴۸ را کمتر کند یعنی این روند میتواند آزادیهای بیشتری به فلسطینیان بدهد و حتی میتواند به آنان اجازه دهد تا بتوانند در برابر برنامههای احزاب صهیونیستی از جمله حزب لیکود علیه فلسطینیان بایستند. این دیدگاه موجب شد تا شاهد شکل گیری احزاب عربی در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ باشیم و ما نیز به این ایده اعتراضی نداریم، زیرا آنان هستند که باید در این زمینه تصمیم بگیرند. در دیدارهایی که با آنان داشتیم به ما گفتند این مواضع ما از سر دوستی نیست بلکه از سر اضطرار است. ما نیز درک میکنیم که آنان در شرایط دشواری زندگی میکنند.