به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ محمود الزهار از رهبران جنبش حماس گفت اکنون باید در فکر آزادی همه فلسطین باشیم و نباید توان خود را قبل از نبرد آزادسازی فلسطین فرسوده کنیم.
شبکه تلویزیونی المیادین در ویژه برنامهای با عنوان ”حتی القدس“ (تا قدس) با حضور محمود الزهار از رهبران جنبش حماس به بررسی تحولات فلسطین از قدس گرفته تا عملیات شمشیر قدس پرداخت.
وفا سرایا مجری برنامه در ابتدا نظر محمود الزهار را درباره حوادث میدانی دیروز در جنین و تحولات اوضاع در کرانه باختری پرسید.
وی پاسخ داد: تردیدی نیست که پیامدهای عملیات شمشیر قدس معانی و مفاهیم بسیار مهمی برای رژیم اسرائیل و حامیان آن دارد. این عملیات شکستی را برای اسرائیل رقم زد و این در حالیست که این رژیم از سال ۱۹۴۸ تا کنون عادت به شکست نداشت. هر پیروزی هزار پدر و مادر پیدا میکند، اما هیچ کس مسئولیت شکست را بر عهده نمیگیرد. اسرائیل نمیخواهد این شکست بر مهاجرت (یهودیان) از دیگر کشورها به فلسطین اشغالی تاثیر بگذارد و علاوه بر این باعث مهاجرت معکوس از فلسطین اشغالی به خارج شود و وحدت و انسجام جامعه رژیم صهیونیستی را تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس اسرائیل تلاش میکند آثار به جای مانده از عملیات شمشیر قدس را از بین ببرد. این عملیات شکنندگی و پوشالی بودن ادعاهای صهیونیستها را در خصوص شکست ناپذیر بودن خود آشکار کرد و یک گروه فلسطینی در غزه که چه از نظر مساحت یا تعداد جمعیت اصلا به حساب نمیآید، آمد و نظریه امنیت ملی اسرائیل را که مبتنی بر برتری نامحدود این رژیم، جنگهای برق آسا و اسرائیل امن بود را به کلی از بین برد و اقداماتی که اسرائیل اکنون در داخل و نیز در مناطق فلسطینی انجام میدهد و فشارهایی که علیه فلسطینیان وارد میکند برای ترمیم این شکست هاست.
وی در ادامه درباره احتمال انفجار مجدد اوضاع در مناطق فلسطینی و راهبرد آینده مقاومت با توجه به اوضاع کنونی و اقدامات رژیم صهیونیستی گفت: نبرد آینده باید نبردی سرنوشت ساز و تعیین کننده باشد. در جنگ آینده حملات موشکی باید بیشتر از عملیات شمشیر قدس باشد و کار رژیم اسرائیل یکسره شود. کاری که باید انجام شود همین است. بدون شک اسرائیل چنین احتمالاتی را مد نظر دارد، اما فعلا در فکر جبران خسارات خود در جنگ اخیر است. اولین نتیجه جنگ اخیر سرنگون شدن دولت بنیامین نتانیاهو است و ائتلاف جدیدی هم که شکل گرفته، ائتلافی ضعیف است و احتمال دوام آن بسیار کم است؛ بنابراین اکنون باید در فکر آزادی همه فلسطین باشیم و نباید توان خود را قبل از نبرد آزادسازی فلسطین فرسوده کنیم.
مجری با اشاره به تحرکات اسرائیل در قدس و مسجدالاقصی و محله شیخ جراح و همچنین برگزاری راهپیمایی پرچمها پرسید آیا ممکن است این تحرکات فلسطینیان را به درگیریهایی که تمایلی به آن ندارند بکشاند؟
وی گفت: امکان واکنش به این تحرکات وجود دارد، ولی ما از راهبرد خودمان صحبت میکنیم. راهبرد ما دستیابی به اهداف کلی و نه مرحلهای است، ولی واکنشهای مرحلهای هم منتفی نیست. رژیم اسرائیل خیلی دست به عصا عمل میکند، زیرا ضربهای که در جنگ اخیر دریافت کرد پیامدهای بسیار شدیدی برای آن داشت. نتانیاهو رفت و کابینه ضعیفی به جای آن خواهد آمد.
عضو رهبری جنبش حماس ادامه داد: ما نمیخواهیم توان خود را آنگونه که اسرائیل میخواهد دچار فرسایش کنیم، ولی معتقدم اتفاقات تازهای در جامعه فلسطین افتاده است و اهالی قدس و مناطق ۴۸ احساس کرده اند پشتیبانی دارند که میتواند از آنها و حقوق آنها حمایت کند. چنین چیزی تا قبل از جنگ اخیر وجود نداشت. هیچ کس نمیتواند بگوید فردا چه اتفاقی خواهد افتاد. جنگ دیگری روی خواهد داد یا این که دولت جدید رژیم اشغالگر از جنگ اخیر درس گرفته است و دست از اقدامات تحریک آمیز دست برخواهد داشت.
محمود الزهار در ادامه با اشاره به جنبش فتح گفت: آیا جنبش فتح اکنون میتواند در برابر اسرائیل سلاح به دست بگیرد؟ به نظر من خیر. خودشان میگویند نه و تجربه هم این را نشان داده است. آیا تشکیلات خودگردان و سازمانهای امنیتی در کرانه باختری میتوانند از ملت فلسطین در کرانه باختری یا مناطق اشغالی ۴۸ یا حتی نوار غزه دفاع کنند؟ پاسخ من منفی است، زیرا تشکیلات خودگردان هنوز برنامه همکاریهای امنیتی خود با رژیم اشغالگر را تغییر نداده است؛ بنابراین مسئله روشن است. برنامه سیاسی مقاومت این است که همه در آن مشارکت داشته باشند، اما در خصوص امکانات باید گفت بسیاری از گروههای فلسطینی امکانات نظامی ندارند.
محمود الزهار درباره گفتگوها بین فتح و حماس نیز گفت: اگر هدف آن است که حماس و جهاد اسلامی وارد سازمان آزادیبخش شوند که اسرائیل و مرزهای ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخته است، چنین اتفاقی نخواهد افتاد و هیچ نشستی برگزار نخواهد دو هیچ توافقی هم به دست نخواهد آمد. سوال این است که برنامه و راهبرد سازمان آزادیبخش چیست؟ آیا برنامه آن مثل دوران قبل از سیطره فتح بر آن، آزادی کامل فلسطین است؟
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره روند موضوع تبادل اسرا و این که چرا حماس نوار صوتی اظهارات یکی از نظامیان اسرائیلی در بند خود را پخش کرد گفت: اگر هدف از این کار اعمال فشار بر اسرائیل چه از طریق خانوادههای اسرا یا شیوههای دیگر بوده باشد که این هدف تحقق پیدا کرده است، زیرا اسرائیل میداند اسرای آن در بند حماس هستند. ما تلاش میکنیم هر چه زودتر اسرای فلسطینی را از زندانهای رژیم اشغالگر خارج کنیم تا زندگی خود را از سر بگیرند و نقش جهادی خود را ایفا کنند. ما بیشترین سود را از تبادل اسرا میبریم، زیرا در تبادل گذشته صدها نفر را آزاد کردیم.
وی درباره رویکرد جدید حماس و محکوم کردن حملات اسرائیل به سوریه و این که آیا حماس میخواهد از این طریق به سوریه نزدیک شود گفت: منافع مشترک سوریه، حماس و مقاومت فلسطین و لبنان ایجاب میکند هماهنگیهایی در راستای نابودی رژیم صهیونیستی بین آنها وجود داشته باشد.